Slovenija

Poudarki

  • V sredo srečanje med Brglezom in Pahorjem
Milan Brglez
Milan Brglez je novi predsednik državnega zbora. Foto: BoBo
Prvo delovno srečanje med predsednikom DZ-ja in predsednikom republike bo na povabilo slednjega to sredo. Namenjeno bo okvirnemu dogovoru o sodelovanju, zlasti določitvi urnika obiskov vodij poslanskih skupin, kar je podlaga določitvi mandatarja za sestavo vlade, poroča STA.
Državni zbor
Skupinska fotografija: to so novi predstavniki ljudstva. Foto: BoBo
       Brglez je bil izbran kot resen kandidat in nismo šli v to z mislijo, da bo začasni predsednik. DZ je zelo pomembna institucija in ni odgovorno predlagati začasnih kandidatov.       
 Miro Cerar, predsednik SMC-ja
       Pričakujem, da bomo v prihodnje iskreno sodelovali. Takrat, ko bo to sorazmerno lahko, pa tudi pri drugih vprašanjih, ko se ne bo vse odvijalo tako, kot pričakujemo.       
 Milan Brglez, novi predsednik državnega zbora, SMC
Ustanovna seja DZ-ja
Borut Pahor je čestital poslancem ob izvolitvi in jim zaželel, da se skupaj potrudijo po najboljših močeh. Foto: BoBo
       To je stvar odločitve stranke SMC-ja. Dejstvo je, da je izvršni odbor DeSUS-a sprejel sklep, da če bomo v koaliciji, potem pričakujemo, da bo položaj predsednika DZ-ja pripadal naši stranki.       
 Karl Erjavec, predsednik DeSUS-a
       Končno se zdi, da je kriza premagljiva, to nas opogumlja. A ne storimo napake, ne mislimo, da se bo to zgodilo v vsakem primeru.       
 Predsednik države Borut Pahor
VIDEO
Koalicijska aritmetika po...
VIDEO
Brglez: Obrisi koalicije...
VIDEO
Kdaj bomo dobili vlado?
VIDEO
Miro Cerar po ustanovni s...
VIDEO
Nagovor predsednika DZ, M...

Dodaj v

Milan Brglez, 11. predsednik DZ-ja: To je res poseben trenutek

Poslanci potrdili vseh 90 mandatov, tudi Janševega
1. avgust 2014 ob 07:41,
zadnji poseg: 1. avgust 2014 ob 22:50
Ljubljana - MMC RTV SLO, Radio Slovenija

Novi predsednik DZ-ja je postal Milan Brglez. A okoli položaja se že zapleta, saj je Erjavec dal vedeti: Če gremo v koalicijo, želimo mesto zase. Poslanci so predtem potrdili vse mandate.

Milana Brgleza je kot edinega kandidata za predsednika DZ-ja predlagala največja stranka SMC, njegova izvolitev pa ni bila vprašljiva, saj so mu podporo napovedali v DeSUS-u, SD-ju, ZaAB-u, Združeni levici in NSi-ju. Zanj je glasovalo 66 poslancev, eden je bil proti, 19 glasovnic pa je bilo neveljavnih.

Po izvolitvi se je Brglez zahvalil za podporo in povedal, da mesto predsednika državnega zbora simbolno predstavlja najpomembnejšo točko vladavine ljudstva in da je treba to točko izvajati na ustrezen način, s sodelovanjem, z dialogom. "Lahko obljubim, da bom odprt za dialog, da bom spoštoval vse in da ne bom poučeval, kako je treba ravnati, vsaj ne z besedami, se bom pa trudil to početi z dejanji."

Dogajanje v državnem zboru (in pred njim) si lahko prvič ali znova ogledate v našem arhivu. Dodajamo tudi prvo sejo mandatno-volilne komisije.

Analizi parlamentarnega dne v radijskem Studiu ob 17h (Jožef Jerovšek in Miran potrč) in v tematski oddaji na tretjem (Matej Lahovnik, France Cukjati in Miran Potrč)


Brglez: To je pomemben trenutek

Ob koncu seje pa je poudaril pomembnost dogodka konstituiranja državnega zbora znotraj političnega sistema in države. Zaradi "posebnega trenutka" ni želel odpirati nobenih dodatnih vprašanj razen tega, je pa vse poslance povabil, naj vedno pristopijo do njega v prihodnosti.

"Pričakujem, da bomo v prihodnje iskreno sodelovali. Takrat, ko bo to sorazmerno lahko, pa tudi pri drugih vprašanjih, ko se ne bo vse odvijalo tako, kot pričakujemo," je izjavil.

DeSUS še meri na Brglezovo mesto
Se je pa okoli položaja že zapletlo. Prvak DeSUS-a Karl Erjavec je napovedal, da ob morebitnem njihovem vstopu v koalicijo poleg treh ministrstev, usklajevanja pokojnin v primeru dvoodstotne gospodarske rasti in regresa za upokojence pričakujejo tudi položaj predsednika državnega zbora. To je sklep izvršnega odbora DeSUS-a, je poudaril.

Pojasnil je svoj nepričakovani umik kandidature. Spomnil je na pogajanja po prejšnjih predčasnih parlamentarnih volitvah, ko pogovori z Zoranom Jankovićem (PS) kljub podpisani pogodbi niso uspeli. V torek, ko je Erjavec kandidaturo sprejel, je pričakoval, da bosta do četrtka že znani okvirna koalicija in koalicijska pogodba. A ker je bilo v zraku preveč neznank, po lastnih besedah ni mogel tvegati in sprejeti položaja, "ki bi ga pozneje obžaloval".

Cerar: Igranje s položajem ni odgovorno
A kot je po koncu seje povedal Miro Cerar, v stranki po vsej verjetnosti ne bodo pristajali na morebitna nova kupčkanja s položajem predsednika DZ-ja. Erjavec je res potegnil nekaj "nepričakovanih potez", vendar sta tako njegova stranka kot velika večina DZ-ja podprli Brgleza kot resnega in dobrega kandidata, je poudaril najverjetnejši prihodnji mandatar za sestavo vlade.

"DZ je zelo pomembna institucija in ni odgovorno predlagati začasnih kandidatov," je poudaril.

Veber: Delovali smo v zahtevnih razmerah
Ustanovna seja sedmega sklica slovenskega parlamenta se je začela z Zdravljico, nato je poslance nagovoril zdaj že nekdanji predsednik DZ-ja Janko Veber, ki je dejal, da je prejšnji sklic deloval v zahtevnih razmerah, ki so jih narekovale gospodarske razmere. "Še posebej bi se zahvalil poslankam in poslancem za izjemno sodelovanje, saj smo dosegli soglasje med koalicijo in opozicijo, da smo lahko v dveh bistvenih točkah spremenili ustavo," je povedal Veber.

Sledil je nagovor predsednika države Boruta Pahorja, ki je čestital poslancem ob izvolitvi in jim zaželel, da se skupaj potrudijo po najboljših močeh. Ob tem je citiral Winstona Churchilla in dejal, da trud po naših najboljših močeh ni več dovolj. "Končno se zdi, da je kriza premagljiva, to nas opogumlja. A ne storimo napake, ne mislimo, da se bo to zgodilo v vsakem primeru, zgodilo se bo le, če bomo naredili pravo stvar," je povedal predsednik in poudaril, da si neuspeha v tem mandatu ne moremo privoščiti. "Zato si želim, da se bomo čez čas prepirali, kdo je bolj zaslužen za to, da smo uspeli, kot da bi se kregali o tem, kdo je kriv, da nismo uspeli," je še dodal.

Prvi zapleti: SDS bi prekinil sejo
Jože Tanko (SDS) je pred imenovanjem vodstva mandatno-volilne komisije (MVK) opozoril, da SDS nima članov v MVK-ju, zato so člani SDS-a zahtevali pisno mnenje državnozborske pravne službe, kaj storiti v tem primeru, in hoteli začasno prekiniti sejo.

Začasna predsednica DZ-ja Marjana Kotnik Poropat mu je odgovorila, da je pri imenovanju mandatno-volilne komisije vse po pravilih in da ima SDS v njej štiri mesta. Le imena članov morajo posredovati, ga je opomnila in zavrnila njegov predlog. S to interpretacijo Tanko ni bil zadovoljen. DZ je nato le glasoval o prekinitvi seje in pridobitvi zahtevanega pravnega mnenja, vendar ga je večina poslancev zavrnila.

Mandatno-volilna komisija je nato začela zasedati in soglasno, sicer brez poslancev SDS-a, potrdila mandate vsem 90 novoizvoljenim poslancem. Njeno odločitev pa so pozneje potrdili tudi poslanci DZ-ja z 88 glasovi za in nobenim proti.

Med poslanci prvič zapornik
Za številne nove poslance je bil sicer sporen mandat predsednika SDS-a Janeza Janše, ki zaradi pravnomočne obsodbe v zadevi Patria prestaja zaporno kazen. 9. člen zakona o poslancih namreč določa, da poslancu preneha mandat, če je s pravnomočno sodbo obsojen na nepogojno kazen zapora, daljšo od šest mesecev. Vendar lahko vseeno ohrani mandat, če poslanci sklenejo, da lahko obsojenec opravlja poslansko funkcijo.

Poslanca Matjaž Hanžek (ZL) in Jani Möderndorfer (ZaAB) sta zato že napovedala, da bodo v prihodnosti problematizirali poslanski mandat pravnomočno obsojenega Janeza Janše.

"Gre za nepredstavljivo dejstvo, da si predstavniki ljudstva jemljemo več pravic, kot jih priznavamo drugim državljanom," je opozoril Hanžek. Pri tem je dal za primer, da morajo kandidati za zaposlitev v javni upravi predložiti dokazilo o nekaznovanosti ali da niso v kazenskem postopku. Za kandidaturo za predstavnika ljudstva pa to ni potrebno, čeprav lahko odločajo o usodi neprivilegiranih ljudi. "Kot varuh človekovih pravic sem na to DZ opozarjal že pred desetletjem, vendar je ostal gluh," je poudaril Hanžek

Möderndorfer pa je opozoril, da se ne gre sprenevedati, da je v tem mandatu drugačno situacija, kot je bila doslej. Zato pričakuje razpravo glede Janševe funkcije, še zlasti ker je zakonsko določeno, kdaj poslancem preneha mandat. "Moramo dati jasno sporočilo, da smo pred zakonom vsi enaki," je povedal.

Teden za vodje poslanskih skupin
Seja DZ-ja se je po izvolitvi Brgleza končala, zdaj pa so na vrsti poslanske skupine, ki imajo po potrditvi mandatov na voljo sedem dni za določitev stalnih vodij poslanskih skupin, če bodo koalicijska pogajanja hitra in uspešnejša kot ob teh prvih korakih, pa lahko kmalu pričakujemo tudi posvete pri predsedniku države in njegov predlog za izvolitev mandatarja. Miro Cerar je znova napovedal, da je izvolitev nove vlade realno pričakovati v drugi polovici septembra.

G. C., B. T., Al. Ma.
DZ
Milan Brglez, Janko Veber
Miro Cerar, Milan Brglez
Karl Erjavec
Prijavi napako
Komentarji
provni
# 01.08.2014 ob 07:52
pri Janši se nima kaj zapletati. V parlamentu zapornik nima kaj delati. Pa menda ne bo pravnomočno obsojeni koruptivnež sprejemal slovensko zakonodajo.
HerrMajer
# 01.08.2014 ob 07:57
a minore ad maius

Če po zakonu, ker si recimo obsojen kriminalec, ne moreš biti hišnik ali čistilka v DZ, potem tudi poslanec v DZ ne moreš biti.
HerrMajer
# 01.08.2014 ob 08:01
Zdravo pamet v roke, ne pa nekih pravnih formalizmov in akrobacij!
Kriminalce je treba odstranit iz politike.
HerrMajer
# 01.08.2014 ob 07:59
Po zakonu tudi zapornik, ki je svoj zločin izvedel na delovnem mestu, ne more dobiti izhoda, da bi hodil v podobno službo.
Če je nekdo bil kriminalec kot predsednik vlade, ne bi smel dobiti izhoda, da bo poslanec.
HerrMajer
# 01.08.2014 ob 08:04
Poslancu preneha mandat:
- če je s pravnomočno sodbo obsojen na nepogojno kazen zapora, daljšo od šest mesecev.


Najbolj znan kriminalec v Sloveniji je s pravnomočno sodbo obsojen na nepogojno kazen zapora, daljšo od šest mesecev.
Simpl kt pasulj.
Pamet v roke, fantje in punce. Pa brez pravniških akrobacij.
skimija
# 01.08.2014 ob 08:18
ta Slovenija je neverodostojna. Kriminalci iz zapora hodijo v službo v parlament. Pa tega svet ni videl. Žalostno. Kriminalci so za zapahami!
jast123
# 01.08.2014 ob 08:05
Upam, da bodo pred parlamentom policaji napisali kazni vsem, ki mahajo z žaljivimi transparenti in napisi. Naj bodo dosledni.
antibolezen
# 01.08.2014 ob 08:11
Danes bo spet gledanost velika, namreč zgodila se bo najbolj nora stvar na tem svetu. Slovenija ima poslanca iz VAROVANIH APARTMAJEV DOBA.
miroslavm1
# 01.08.2014 ob 08:12
in burke se začnejo. obsojeni kriminalec bo sedel v parlamentu, kar je po moje unikum v "normalnih" dtržavah. vse to pa se dogaja zahvaljujoč zakonodaji ki je prav napisana na kožo kriminalcem različnega tipa....
miroslavm1
# 01.08.2014 ob 08:29
vedno bolj me postaja sram da sem slovenec...
balistik1
# 01.08.2014 ob 08:13
Slovenska zakonodaja je dvotirna in uporablja dvojna merila- VATLE ! Eni veljajo za kurje tatove ,drugi pa za politike.
Gromovnik
# 01.08.2014 ob 08:28
Obsojeni za kazniva dejanja kakršnekoli vrste na zaporno kazen daljšo od meseca dni (!!) sploh ne bi smeli imeti pravice sodelovati na volitvah, kaj šele sedeti v parlamentu.
.
.

Iz zanesljivih virov vem, da bodo temu butalskemu cirkusu prisostvovali in ga zasledovali novinarji celega planeta in najmočnejših novinarskih agencij.

To bo taka svetovna sramota za našo državo, katero že danes primerjajo z norišnico odprtega tipa, da tega ne bodo pozabili naslednjih 100 let.

Če je kdo tako nor, da upa po tem še na kakšne "tuje investitorje" in "nova delovna mesta" naj se pogleda v ogledalo in reče: "Preveč sem nor, da bi živel!" ter se obesi.

Janši je uspel njegov domobranski življenjski načrt, dosegel je svoj cilj in popolnoma uničil državo. TO JE BIL NJEGOV NAČRT OD SAMEGA ZAČETKA DALJE ...
kazam123
# 01.08.2014 ob 08:34
Kriminalec v DZ, počutil se bo kot doma.
Obsidijan
# 01.08.2014 ob 10:21
Tole sem našel na twitterju:

Zapornik zaradi korupcije, ko je imel oblast, odhaja na sejo državnega zbora.. kot bi nekoč Trobca izpustili na randi
miroslavm1
# 01.08.2014 ob 08:28
HerrMajer

# 01.08.2014 ob 07:57
Prijavi neprimerno vsebino a minore ad maius

Če po zakonu, ker si recimo obsojen kriminalec, ne moreš biti hišnik ali čistilka v DZ, potem tudi poslanec v DZ ne moreš biti.

hahahah..... lahko...... ampak samo v Sloveniji.
royayers
# 01.08.2014 ob 08:27
Ustavno sejo DZ-ja bo spremljal protest Janševih privržencev

Reševanje vojaka Janeza vol. 9
hefe
# 01.08.2014 ob 08:32
Samo to je res neverjetno. Postavlja se pa poseben presedan. Če bo arestant sedel v DZ, potem se lahko vsak pravnomočno obsojen od sedaj naprej pritoži na zahtevo ob možnosti zaposlitve, da mora predstaviti dokazilo o nekaznovanju.

Volja ljudstva pa to. In, ko bo njegova pritožba zavrnjena, hop na sodišče za varovanje človekovih pravic...

Sram me je živet v taki dvopasovni državi.
smajček
# 01.08.2014 ob 08:19
Sam imam občutek, da tudi naši novi poslanci očitno ne poznajo zakonodaje najbolj.. oz. ziher ne bodo znali zagovarjati stanja na seji danes.. na koncu bomo imeli občutek kot da gledamo butale in danes zvečer bodo vsi novinarji razglasili (zgroženo) utemeljene sume, da imamo najslabšo vlado v EU... prav nerodno mi je.. današnja seja bo obmevna tudi v EU, ker verjetno vse zanima kako bomo reagirali sedaj.. tukaj se bo videli ali imamo še kaj zdravih temeljev ali res čisto nič več..
Mohor
# 01.08.2014 ob 13:17
Dejan_f
# 01.08.2014 ob 10:41
Pa to ne moreš verjet. SDS zahteva prekinitev seje, ker niso predlagali svojih predstavnikov za volilno komisijo in sedaj nimajo predstavnikov v volilni komisiji.

Tanko že 20 min jamra, kako se jim dela krivica, in zdi se, da še nekaj časa ne misli nehati, lol. Za talca imajo celo državo. Če na ustanovni seji, ki naj bi bila samo formalnost tako serejo, kaj šele bo. Mene je sram, ko jih gledam.
Krimsky
# 01.08.2014 ob 09:38
Ne spomnim se točno, v kateri državi se je primerilo, da je bil v parlament izvoljen poslanec, ki je dan ali dva pred volitvami – umrl. Njegovo ime je bilo na glasovnicah ... in ljudje so zanj glasovali ...
~
V Sloveniji bi v takem primeru razmišljali takole:
Aha ... če poslanec umre v času mandata – mu mandat preneha po zakonu.
Če pa je bil mrtev že prej – je najbolje, da mu mandat potrdimo.
Binder Dandet
# 01.08.2014 ob 10:47
"Borut Pahor je nekaj poslancem s stiskom roke čestital za poslanski mandat, tudi Janezu Janši."

In ravno obsojenega si je našel za čestitke. Pfuj Pahor!
SLOBloodPatriot
# 01.08.2014 ob 10:41
Tanko se še ni utrudil. Ponavlja se kot stara lajna, zdaj bo zavlačeval do kosila.
Kefren
# 01.08.2014 ob 08:26
Ivan je že krenil na dolgo pot mučenika iz dolenske proti parlamentu? Ne bo nikjer direktnega prenosa? Upam da je bilo zbranih dovolj štoflcev za menjavo akumulatorja, da spet kje ne obstane...
zelenko
# 01.08.2014 ob 14:56
DZ je s 66 glasovi za in enim proti potrdil Milana Brgleza za predsednika

Karel si to ti ?
Albatross
# 01.08.2014 ob 10:43
SDS že dela cirkus na prvi seji...
MIRNČAN
# 01.08.2014 ob 10:42
Tega Tankota bi čez ekran enkrat okol ušes.
annova
# 01.08.2014 ob 10:26
SDS nadaljuje ustaljeno prakso. Svojih kandidatov ne predlagajo, ker nočejo. Zdaj pa se pritožujejo, ker v komisiji nimajo članov.
Če to ni namerno nagajanje in podcenjevanje državljanov.
Pa saj nisem presenečena.
Mindmaster
# 01.08.2014 ob 13:07
A to se v vsaki državi predsednik republike nasmejan rokuje z zaporniki, ki so bili obsojeni zaradi oškodovanja davkoplačevalcev, ali samo v državah tretjega sveta, ki niso končale s tranzicijo?
MIRNČAN
# 01.08.2014 ob 10:46
Cerar si najbrž misli "kaj mi je tega treba bilo". Tole je pa huje kot v svinjaku.
trenstroj
# 01.08.2014 ob 16:20
Hehe, bravo Cerar, ne se Erjavcu pustit. Če ni hotel biti predsednik DZ, naj se ne izmišljuje.

Pahor mi pa zgleda kot eden izmed vernikov Firerja. Čudno, da ga nismo videli pred parlamentom z ostalimi čudaki tistega kvazi odbora.
Es
# 01.08.2014 ob 10:49
Violete Tomić ni v dvorani, verjetno išče vhod v dvorano, se še malo lovi v tej veliki stavbi.
itak
# 01.08.2014 ob 10:42
no tole je pa res to much - vrtec :-)
Binder Dandet
# 01.08.2014 ob 10:06
"Tokrat bom izjemoma prekinil svoje pravilo, da se v službi ne javljam tukaj."

Izjema je enkraten dogodek. Tvoji ponavljajoči komentarji med delovnim časom so pravilo.;)
Nikec3
# 01.08.2014 ob 16:41
Sramotno rokovanje Pahorja z Janšo.
polarni123
# 01.08.2014 ob 13:46
Gospod hišnik, na žalost niste predložili dokazila o nekaznovanosti in ne mrete delati v tej spoštovani institciji. Lahko pa poskusite kot poslanec.
Ramus
# 01.08.2014 ob 12:21
"Med poslanci prvič zapornik"

Samo in edino v Sloveniji. Vsaj v nečem smo vodilni na svetu! Banana republika Slovenija, dežela konjušarjev, hlapcev in bedakov. Žalostno,... beda od države.
johnb
# 01.08.2014 ob 11:01
SDS=Slovenska destruktivna stranka.
bozjidar
# 01.08.2014 ob 10:55
SDS Sloveniji delajo Sramoto... z vsakimi volitvami jih bo vedno manj v DZ in čez čas jih tudi več ne bo....
komsomolec
# 01.08.2014 ob 10:36
tanko že dela zdrahe, tipično sdsovska taktika.
Sramota!
jutranji_sij
# 01.08.2014 ob 09:10
Poslanci, verjel bom, ko in če boste sprejeli zakone, ki bodo:

- zmanjšali število poslancev na 45;
- uknili javno financiranje političnih strank;
- uvedli omejitev trajanja političnih in vseh drugih vodstvenih funkcij v JU in JS na tri mandate oziroma največ15 let (z veljavnostjo trajanja za nazaj);
- uvedli razmerje slovenskih plač v obsegu 1:5;
- ukinili plačevavanje sejnin državnim in občinskim svetnikom;
- kaznovali ljudi, ki so uničili kvalitetna kmetijska zemljišča za trgovske centre, stadione in kulturne objekte;
- kaznovali vse ljudi, ki so kradli ali povzročili drugo javno škodo in sicer z odvzemom osebnega premoženja, z zaporom in za hude prekriške uvedli tudi prislino delo;
- prepovedali opravljanje več plačanih javnih funkcij, javnih del ali celo javnih služb hkrati;
- zmanjšali zaposlitev družboslovcev v JU in JS, ta denar pa namenili realnem sektorju;
- dali ljudem veliko večjo moč za odstavitev vseh političnih veljakov in vodstvenih kadrov v JU in JS;
- pričeli spoštovati samo delo, ne pa papirje;
- vzpodbudili spet razvoj v firmah in proizvvodnjo slovenskih izdelkov, ob tem pa nehali kimati klikam iz EU, ki želijo iz Slovenije narediti sestavljalce njihovih izdelkov ali izdelovalce tega, kar rečejo in razvijejo oni.
- vzpodbudili kmetijsko samooskrbo Slovenije;
- vzpodbudili nakupovanje slovenskih izdelkov.
- prenehali prodajati družbeno premoženje.
glasnost
# 01.08.2014 ob 15:28
Janšev mandat mora po zakonu biti potrjen. Če ne bi bil potrjen, bi mu tako kot Kanglerju mandat vrnilo Ustavno sodišče. Je pa za mene neprejemljivo, da zakonodaja dopušča kaj takega, in pričakujem njeno čimprejšnjo spremembo. Kar se tiče samega Janše - tip nima niti morale niti jajc za edino dostojanstveno dejanje: da ne bi niti kandidiral. Tako pa je še enkrat več izpadel kot oblastiželjnež in uzurpator.
go keith go
# 01.08.2014 ob 14:36
Pravijo, da se da v vsaki, še tako slabi stvari, poiskati kaj dobrega. Naj poskusim.
Torej, dobro je po moje to, da bomo očitno morali dobiti boljši zakon kot je bil do sedaj, ker se tega da zmanipulirati, če je nekdo res ektremist. Tukaj se lahko kar navežem na ekstremizem namreč dobro je, da so se v SDS-u in Janša pokazali kot popolni ekstremisti. Vsak normalen politik v normalni državi bi seveda hotel ohraniti ob polnomočni obsodbi vsaj malo dostojanstva ter kredibilnosti in bi se odrekel mandatu ter bi iskal svojo pravico po pravni poti - kakšne vse možnosti ima še Janša je bilo že prevečkrat napisano. Dobro je tudi to, da vidimo kako nima Janša v svoji bližini niti enega normalnega svetovalca ali pa ni pripravljen poslušati nobenega normalnega in v njegovi bližini ostajajo samo fanatiki. Vsak normalen bi mu svetoval naj se obnaša vsaj približno v skladu s civilizicijskimi normami. v SDS-u in Janša malo preveč podcenjujeo "volilno telo". Vendarle je v vsaki državi samo nekaj odstotkov fanatikov in tako Janez samo izgublja, ker vsi normalni vidimo na kako ekstremističen način Janez poskuša reševati zadeve.
Pahor hoče biti "dober predsednik" vsem in to na ta način, da bi se vsi "dobro počutili" v naši državi in nihče ne bi bil izključen, ampak pozablja, da s tem kar on dela doseže samo to, da se 15% ljudi ali manj dobro počuti ostali s(m)o pa besni. Torej spet naša stara zgodba normalna večina naj se prilagaja parcialnim interesom majhne skupine ljudi zato, da le-ti ne bodo izključeni pa tudi če kršijo zakon in počnejo neverjetne neumnosti. Ampak OK tudi on ima volitve.
Mogoče je res najbolje, da so potrdili vse mandate, ker sicer sploh ne bi mogli začeti delati, sedaj pa naj na naslednji seji pač odvzamejo mandat pravnomočno obsojenemu kot piše v zakonu in gremo naprej.
republikBanana
# 01.08.2014 ob 13:10
torej od zdaj naprej ko se bom prijavil na razpis za delovno mesto v javni upravi - mi ne bo porebno predložit dokazilo o nekaznovanosti??? Vsi enaki pred zakonom, a ne???
medic
# 01.08.2014 ob 12:42
Ovo se čak u Bosni ne događa!
SLOBloodPatriot
# 01.08.2014 ob 10:54
Aha, zdaj gredo pa utrujeni poslanci na zasluženo kosilo. Tanko bo moral veliko natankat, saj ima čisto suha usta, bogi revež. Kaj so že povedali oz določili v teh 60 minutah pomembnega za državo?
Zuppkko
# 01.08.2014 ob 10:39
Tale Tanko je pa en tak Rožle.
Obsidijan
# 01.08.2014 ob 10:36
Po komentarjih sodeč, si bodo poslanci, ki morajo poslušat Tanka, danes pošteno zaslužili svojo plačo.
SLOBloodPatriot
# 01.08.2014 ob 10:34
Hahaha, vedel sem, da se bo za Tankom javil Modendorfer.
SLOBloodPatriot
# 01.08.2014 ob 10:30
Bolj čudno bi bilo, če SDS ne bi mutila.
Kazalo