Nadzorniki bodo preverili tudi uporabno dovoljenje predora z vsemi soglasji, potrebnimi za njegovo izdajo. Foto: RTV SLO
Nadzorniki bodo preverili tudi uporabno dovoljenje predora z vsemi soglasji, potrebnimi za njegovo izdajo. Foto: RTV SLO
SCT toži Ceramicoat

Z Darsa so sporočili, da nadzorniki želijo vpogled v pogodbo, ki je bila podpisana za izdelavo protipožarne zaščite v predoru Šentvid, ter njene priloge. Poleg tega zahtevajo tudi poročilo o vseh dogodkih, ki se nanašajo na protipožarno zaščito v predoru. To ima sicer 36 prilog. Preveriti nameravajo še uporabno dovoljenje Šentvida.

Nadzorniki pred odprtjem zahtevajo zagotovitev varnosti
Nadzorniki od uprave zahtevajo, da zagotovi popolno varnost pred ponovnim odprtjem predora. Služba za notranjo revizijo pa mora do 1. septembra pripraviti poročilo o protipožarni zaščiti.

SCT bo krivdo Angležev dokazoval na sodišču
SCT pa je zaradi dogodkov, povezanih z odpadanjem protipožarne zaščite v predoru Šentvid, danes sprožil tožbeni postopek zoper angleško družbo Ceramicoat.

Kot pojasnjujejo v SCT-ju, so že 11. julija začeli postopek za zavarovanje dokazov, ki ga je odobrilo pristojno sodišče v Ljubljani. Imenovan je bil sodni izvedenec gradbene stroke, ki že ugotavlja vzroke za odpadanje protipožarnega ometa v stari galeriji.

SCT ne razume, zakaj bo Dars tožil le njihovo podjetje
"Na podlagi teh ugotovitev bo SCT s sodnimi postopki nadaljeval, in sicer zoper vsakogar, za katerega bo z izvedeniškim mnenjem ugotovljeno, da je na njegovi strani vzrok za odpadanje protipožarne zaščite," je podjetje zapisalo v sporočilu za javnost.


V družbi sicer ne razumejo, kako je lahko Dars, "kjer so tudi sami ugotovili, da SCT ni edini krivec za nastale napake", v medijih napovedal zgolj tožbo zoper njih.
SCT toži Ceramicoat