DL je že drugič ostal brez izvršnega direktorja, saj je septembra 2012 odstopil tedanji direktor Janko Jenko. Foto: BoBo
DL je že drugič ostal brez izvršnega direktorja, saj je septembra 2012 odstopil tedanji direktor Janko Jenko. Foto: BoBo

Bordon je v odstopni izjavi, ki jo je podal 13. marca, navedel, da gre pri odstopu za njegovo osebno odločitev, medtem ko naj bi bil po poročanju Dnevnika njegov odstop posledica več mesecev trajajočih napetosti med njim in predsednikom stranke Gregorjem Virantom.

Bordon, ki je bil tudi član sveta in izvršilnega odbora stranke, je še navedel, da ostaja aktiven član DL-ja, ter da verjame, da se bo DL "tudi v prihodnje uspešno in učinkovito borila za liberalne vrednote in ideje, ki jih je vnesla v slovenski politični prostor".

V DL-ju je čutiti moč in energijo, ki se bosta zagotovo odrazili tudi pri volilnem izidu - "najprej na evropskih, jeseni na lokalnih in prihodnjo jesen na državnozborskih volitvah". DL-ju naj bi se uspelo "utrditi kot pomembna parlamentarna in vladna stranka, ki vsak dan znova dokazuje, da je kljub svoji mladosti dorasla zahtevnim izzivom, s katerimi se sooča".

Po neuradnih informacijah bi lahko Bordona na njegovih funkcijah v stranki nadomestil Žoni Stanovnik, ki trenutno v DL-ju opravlja naloge, povezane z odnosi z javnostjo. O tem naj bi dokončno odločal svet DL, predvidoma konec meseca oziroma v začetku aprila.

DL je zapustilo kar nekaj vidnih članov, med drugim nekdanji minister za finance Janez Šušteršič, nekdanji član sveta DL Fidel Krupić, še pred tem pa nekdanji programski tajnik stranke Tomaž Štih in nekdanji državni sekretar na ministrstvu za finance Dejan Krušec.

Septembra 2012 je z mesta izvršnega direktorja stranke nepreklicno odstopil Janko Jenko, leto pozneje pa z mesta predsednika odbora za regionalni razvoj stranke Anton Štihec.