Prizor z ene izmed slovesnosti iz prejšnjih let. Foto: BoBo
Prizor z ene izmed slovesnosti iz prejšnjih let. Foto: BoBo

Akreditacija je potrebna zaradi visoke stopnje varnostnih ukrepov, so sporočili organizatorji. Morebitne udeležence pozivajo k prijavi na elektronskem naslovu drustvoslorus@gmail.com ali na telefonski številki 051 881 195. Na podlagi prijave bodo prejeli akreditacijski obrazec z navodili, ki ga bodo morali izpolnjenega in s fotografijo vrniti na društvo do 30. junija, so sporočili iz organizacijskega odbora, ki ga sestavljajo občina Kranjska Gora, rusko veleposlaništvo v Sloveniji, Društvo Slovenija Rusija in Fundacija "Russkiy mir". Obrazec je sicer na voljo tudi v tej novici.

Brez akreditacije udeležba ni mogoča
Obiskovalci bodo identifikacijsko priponko oz. akreditacijo prejeli po 20. juliju. Priložena bodo tudi uradno vabilo ter navodila z vsemi informacijami o organiziranem prevozu in drugih posebnostih. Brez akreditacije in uradnega vabila udeležba na slovesnosti ne bo mogoča, še opozarjajo.

Spominske slovesnosti ob Ruski kapelici, ki potekajo od leta 1992, so sicer postale pomembna tradicija v slovensko-ruskih odnosih in se jih ob visokih gostih iz obeh držav udeležuje tudi velika množica drugih obiskovalcev.

Letošnje slovesnosti ob jubilejni obletnici bosta državi proslavili z udeležbo na najvišji ravni. Ruski predsednik bo na slovesnosti prišel na povabilo slovenskega predsednika Boruta Pahorja, ki je častni pokrovitelj.