Direktor Urada za makroekonomske analize iz družinskih razlogov ne želi postati minister za razvoj. Foto: RTV SLO
Direktor Urada za makroekonomske analize iz družinskih razlogov ne želi postati minister za razvoj. Foto: RTV SLO
Prvi minister za razvoj Jože P. Damijan
Razlogi za Damijanov odstop so bili osebne narave in naj kljub drugačnim govoricam ne bi bili povezani s pogajanji vlade s KBC-jem o nadaljnji privatizaciji NLB-ja. Foto: RTV SLO

Nesojeni naslednik ministra za razvoj Jožeta P. Damijana Šušteršič, ki je prav tako kot Damijan del vladne skupine reformistov, bi v DZ-ju najverjetneje dobil podporo, saj bi zanj glasovala koalicija, najverjetneje pa tudi opozicijska SNS in SD, člana Partnerstva za razvoj.

Janša naj bi novega ministra izbral do konca maja, kandidatov pa mu menda ne manjka, čeprav ministrovanja ne želi sprejeti državni sekretar Andrej Horvat, začasni vodja vladne službe za razvoj.

Govori se o Kosu in Pleskoviču
Možna kandidata za novega ministra za razvoj naj bi sicer bila publicist Marko Kos in predsednik Svetovnega slovenskega kongresa Boris Pleskovič, je še poročal TV Slovenija.

Damijan se seli na Obalo
Prvi minister za razvoj Jože P. Damijan je 21. marca odstopil po le dobrih treh mesecih službovanja na tej funkciji. Kot pa je poročal Radio Slovenija, pa bo Damijan prenehal predavati na ljubljanski Ekonomski fakulteti in se s 1. oktobrom zaposlil na koprski Fakulteti za management.