Odstop Gorška ni bil nikoli dobro pojasnjen. Foto: BoBo
Odstop Gorška ni bil nikoli dobro pojasnjen. Foto: BoBo
Turk bo vodil policijo največ 6 mesecev. Foto: BoBo

Goršek je avgusta sporočil, da odstopa zaradi različnih pogledov, ki jih imata z ministrom za notranje zadeve Vinkom Gorenakom na prihodnje vodenje policije. Ne Goršek ne Gorenak te poteze nista konkretneje utemeljevala.

Po Gorškovi napovedi, da bo policijo vodil le še do 1. oktobra, je ministrstvo za notranje zadeve objavilo javni poziv za vložitev kandidatur za novega generalnega direktorja policije, na katerega se je odzvalo šest kandidatov, tudi Karol Turk. A minister Gorenak je posebni komisiji za podajo mnenja o ustreznosti kandidata prejšnji teden predlagal Stanislava Venigerja.

Kmalu po Gorškovi napovedi odstopa so se pojavila ugibanja, da bo postal policijski ataše v Bosni in Hercegovini. Goršek tega sicer ni potrdil, a je vlada na četrtkovi seji odobrila napotitev policijskega atašeja v BiH. Goršek ob primopredaji poslov s Turkom prav tako ni izključil možnosti, da bo delo nadaljeval v tujini.

Goršek je svojemu nasledniku zaželel veliko sreče. Turk je poudaril, da je pred policijo precej izzivov, a imajo zastavljeno strategijo dela, ki ji bodo sledili.