Vaskrsićevi so noč po prisilni izselitvi preživeli pri sorodnikih. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
Vaskrsićevi so noč po prisilni izselitvi preživeli pri sorodnikih. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten

Družina Vaskrsić, ki so jo včeraj prisilno izselili iz stanovanjske hiše v Litiji, je noč preživela pri sorodnikih, je za Poročila ob 13. uri poročal Marko Planinc. Tako bo do ponedeljka, ko bodo skušali pri vodstvu litijske občine zaprositi za stanovanje, ki jim ga je obljubil župan.

Podžupanja občine Litija je bila sicer včeraj glede dodelitve občinskega stanovanja družini manj optimistična. Po njenem mnenju ji je mogoče v izrednih razmerah dodeliti neprofitno stanovanje, a le za določen čas.
Kljub plačilu odvzeli hišo
Vaskrsić je bil ljubljanskemu podjetju Vodovod-Kanalizacija dolžan 124 evrov. Istega dne, ko je izvedel za prodajo hiše, je dolg poravnal, podjetje Vodovod-Kanalizacija pa je tudi takoj umaknilo zahtevek za izterjavo. Na litijskem sodišču so prav tako izdali sklep, da je izvršba ustavljena, a je sodnica ustavila le izterjavo dolga, ne pa tudi nadaljnje prodaje hiše novemu lastniku.
Vlada se bo sicer na podlagi primera Vaskrsić odločila za morebitne spremembe zakonodaje, vrhovno sodišče pa je odredilo službeni nadzor izvršilnih postopkov in dražbe nepremičnin v primeru Vaskrsić.