Virant se bo že drugič zagovarjal pred poslanci, tokrat zaradi očitkov političnega kadrovanja. Foto: BoBo
Virant se bo že drugič zagovarjal pred poslanci, tokrat zaradi očitkov političnega kadrovanja. Foto: BoBo

Po poročanju Dnevnika je poslanec PS-a Jožef Kavtičnik že napovedal, da bo podprl interpelacijo zoper notranjega ministra. Če se bo glasovanja udeležila, naj bi jo podprla tudi Tina Komel. Po neuradnih informacijah pa naj bi se jima pridružil tudi Stanko Stepišnik. Kljub temu pa bo opoziciji za uspeh interpelacije zmanjkalo nekaj glasov.

Poslanec PS-a Peter Vilfan je povedal, da bi marsikdo, ki bo sicer na petkovem glasovanju Viranta podprl, glasoval drugače, če ne bi šlo za obstoj vlade.

Na sporedu bodo tudi letalske vozovnice
Virant je tokrat interpeliran zaradi političnega kadrovanja, ker naj bi nekdanjemu izvršnemu direktorju DL-ja Janku Jenku pomagal v nadzorni svet Slovenske industrije jekla. Šlo naj bi tudi za sistemsko korupcijo v povezavi z Jenkovim podjetjem PCX Invest.

Zagovor pred poslanci pa bo od Viranta zagotovo zahteval nekaj več truda tudi zaradi informacij o nakupu letalskih vozovnic pri Adrii Airways, ki so v javnost prišle po vložitvi interpelacije in zaradi katerih je sprva celo kazalo, da je Virant že izgubil podporo in zaupanje številnih v koaliciji.