Patrick Vlačič je o omejitvi vožnje skozi karavanški predor govoril tudi s premierjem Pahorjem. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
Patrick Vlačič je o omejitvi vožnje skozi karavanški predor govoril tudi s premierjem Pahorjem. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten

Z ministrstva so za STA zatrdili, da se dejavno ukvarjajo z iskanjem rešitve za nastali položaj, ki je razburil slovenske avtoprevoznike. Kakšen bo odziv ministrstva na avstrijsko enostransko odločitev, naj bi bilo znano v prihodnjih dneh.

Slovenski avtoprevozniki, ki jih je avstrijska poteza močno razburila, so že za pretekli konec tedna napovedali zaporo predora, potem pa so jo preklicali, saj se jim je z Avstrijci uspelo dogovoriti, da so skozi predor spustili več deset slovenskih tovornjakov. Ker pa Avstrija omejitve ni preklicala, pričakujejo, da bodo zadevo rešili na ministrski ravni, je pojasnil Andrej Klobasa, predsednik sekcije avtoprevoznikov pri OZS-ju, ki je, če da državi ne bosta našli rešitve oziroma odpravili omejitve, že napovedal zaporo Karavank za prihodnji konec tedna.

Če v enem tednu ne bo dogovora, napoved zapore Karavank ostaja, je poudaril Klobasa in pojasnil, da se prihodnji konec tedna ne bodo šli pogajat z Avstrijci, ampak bodo Karavanke takoj zaprli tam, kjer skozi predor ne bodo spuščali tovornih vozil. "Če bo slovenska stran spuščala težke tovornjake, potem ni razloga, da bi predor zapirali na slovenski strani," je zagotovil.