Puntar je ob vrhunskem navijanju zmagal s 3:1 in se veselil naslova prvaka. Foto: MMC RTV SLO
Puntar je ob vrhunskem navijanju zmagal s 3:1 in se veselil naslova prvaka. Foto: MMC RTV SLO
Puntar v Gorici do naslova

Tekmo pred 600 gledalci v Novi Gorici so domači odigrali brez prvega vratarja Alana Pertovta, kapetana Nenada Kurtiča in Slavena Radiškoviča, a kljub temu začeli bolj podjetno. Igor Osredkar je zadel vratnico. Tolminci so kmalu vzpostavili ravnotežje. Siniša Brkič je v 17. minuti lepo zadel, prednost gostov pa je v 31. minuti povečal Rajko Uršič. V 19. minuti je rdeč karton dobil Rok Grželj, 11 minut kasneje pa še Gorazd Drobnič (oba Gorica).

Uršič kaznoval igro vratarja v polju
V zaključku tekme so morali Novogoričani zaigrati z vratarjem v polju. Prav čuvaj mreže Darko Tokič je v 34. minuti vnovič zadel okvir vrat. Končna odločitev je padla minuto pozneje. S svoje polovice je mrežo zatresel Boštjan Uršič.

Sukanovič je tik pred koncem znižal izid, a to ni preprečilo veselja tolminskih nogometašev in več kot 200 njihovih navijačev, ki so se zbrali v Novi Gorici. Puntar je osvojil drugi naslov državnega prvaka v zgodovini kluba. Prvič se je veselil pred dvema letoma, ko je bil v finalu boljši od Gip Betona MTO. Novogoričani ostajajo pri edinem naslovu iz lanske sezone.

Finale, peta tekma:
Gorica - PUNTAR CASINO SAFIR (v zmagah: 2:3)
1:3 (0:1)
600: Sukanovič 39.; Brkič 17., R. Uršič 31., B. Uršič 35.
RK: Gržel 19., Drobnič 28./oba Gorica

Igrali so na 3 zmage.

Več o Puntarju si boste lahko prebrali v ponedeljek, pogovarjali smo se tudi s predsednikom kluba Alešem Kavčičem.

T. V.

Puntar v Gorici do naslova