Foto:
Foto:
V Tel Avivu se je razstrelil 18-letni Amar Alfar.
Izraelski vojaki so takoj po napadu zavarovali prizorišče samomorilskega napada.
Izraelska vojska je na Zahodnem bregu ubila tri domnevne skrajneže.

Vodja policije v Tel Avivu je dejal, da je samomorilski napadalec vstopil v eno izmed trgovin v delu tržnice, kjer prodajajo zelenjavo, in se razstrelil v bližini prodajalcev.

Izraelski radio poroča, da je eksplozija odjeknila na eni od stojnic na tržnici Carmel v središču Tel Aviva, ko je bila tam velika množica ljudi.

18-letni napadalec
Odgovornost za napad je prevzelo vojaško krilo marksističnega palestinskega gibanja Ljudska fronta za osvoboditev Palestine (PFLP). Samomorilski napadalec je bil star 18 let, prišel pa naj bi iz begunskega taborišča Askar v bližini Nablusa na Zahodnem bregu.

Palestinske oblasti obsodile napad
Palestinski voditelj Jaser Arafat, ki se zdravi v Parizu, je prek svojega pomočnika obsodil samomorilski napad v Tel Avivu. Nabil Abu Rdainah, ki ga je Arafat poklical po telefonu, je dejal, da palestinski voditelj obsoja pobijanje civilistov na obeh straneh.

Glavni palestinski pogajalec Saeb Erekat je sporočil, da palestinske oblasti obsojajo napad v Tel Avivu, kot so vedno obsodile vse napade na civiliste.

Napad je obsodil tudi palestinski premier Ahmed Kurej in pozval k ustavitvi samomorilskih napadov. "Kljub težavnemu položaju takšni napadi ne pripomorejo k uresničevanju našega cilja," je dejal.

Izraelski obrambni minister Šaul Mofaz pa je dejal, da verjetno ne bo prišlo do konkretnega odgovora na teroristični napad, vendar pa se vojna proti terorizmu nadaljuje.

Napadi ne prenehajo
Zadnji samomorilski napad v Izraelu je bil 22. septembra, ko je neka Palestinka ubila na nadzorni točki ubila izraelska vojaka. Pred tem je konec avgusta v dveh samomorilskih napadih na avtobusa v Beršebi na jugu Izraela umrlo 16 ljudi, odgovornost za napad pa je prevzelo skrajno palestinsko gibanje Hamas.

Ubiti trije Palestinci
Po trditvah prič in zdravnikov so izraelski vojaki v mestu Nablus na Zahodnem bregu ubili tri Palestince. Izraelska vojska je sporočila, da so vojaki streljali na skupino oboroženih skrajnežev. Šlo naj bi za pripadnike Brigad mučenikov Al Akse.

Protesti naseljencev
Kakih 20.000 judovskih naseljencev pa je v Jeruzalemu molilo za ustavitev izselitve iz Gaze in dela Zahodnega brega. Molitev naj bi organizirala nekdanja rabina Abraham Šapira in Mordehaj Elijahu.