Hokej

Poudarki

  • Odmevi po tekmi SŽ Olimpija - SIJ Acroni Jesenice (2:3)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.3 od 30 glasov Ocenite to novico!
Andrej Tavželj in soigralci potrebujejo še dve zmagi za preboj v polfinale Alpske lige. Foto: www.alesfevzer.com
Žan Jezovšek je v zadnji tretjini obležal na ledeni ploskvi, odnesli so ga na nosilih. Foto: www.alesfevzer.com
Tilen Spreitzer je dočakal priložnost na derbiju, potem ko se Robert Kristan ni izkazal na torkovi tekmi. Foto: www.alesfevzer.com
Jeseniški navijači so se znova zbrali v lepem številu na zahodni tribuni. Foto: www.alesfevzer.com
VIDEO
Jure Vnuk po grenkem pora...
VIDEO
Jesenic ni zmedel zaostan...

Dodaj v

Jezni Vnuk napovedal Jeseničanom vojno

Tavželj: Igramo brez želje, pristop je zelo slab
9. marec 2018 ob 10:14
Ljubljana - MMC RTV SLO

Igra na uvodnih dveh derbijih četrtfinala Alpske lige ni navdušila, zato pa je bil v Tivoliju napet podaljšek, ki mu je sledila zelo vroča "peta tretjina". Trener SŽ Olimpije Jure Vnuk je bil besen na sodnike.

Zmaji so bili na derbijih v rednem delu Alpske lige precej slabši tekmec, v končnici pa so dopolnili kader in dvignili formo. Železarji, ki imajo odlično zasedbo, se po olimpijskem premoru še lovijo in nimajo premoči na ledeni ploskvi.

Olimpija je na četrtkovi tekmi v Tivoliju vodila z 2:0 in imela lepo priložnost za izenačenje na 1:1 v zmagah. V 39. minuti so gostitelji zadeli za 3:1, Andrej Hebar je spravil plošček v mrežo, vendar naj bi Aljaž Chvatal nepravilno oviral vratarja gostov Clarka Saundersa. Po ogledu videoposnetka zadetek ni obveljal. Jeseničani so v zadnji tretjini izenačili in v podaljšku zmagali z zadetkom Adisa Alagića v 76. minuti.

43-letni Vnuk, ki je sredi januarja nasledil Andreja Brodnika na klopi zeleno-belih, je bil po tekmi pravi vulkan. Razočaranje je bilo ogromno, saj je zdaj težko verjeti, da bi se lahko Olimpija pobrala po zaostanku z 0:2 v zmagah.

Vnuk: Če se bodo tako vedli, se bo še marsikaj zgodilo
"Popolnoma nezaslužena zmaga Jesenic! Njihov prvi gol je bil neregularen, saj je bil plošček zunaj igre, a so ga igralci s klopi potisnili nazaj na ledeno ploskev. Takrat se je tekma obrnila. Njihov vratar Saunders je priznal, da ni bil oviran pri zadetku za 3:1, ki ga je dosegel Hebar. Namesto 2:1 bi mi morali voditi s 3:0 in tekmo bi nato tudi dobili. Nikakor si nismo zaslužili poraza," je besnel eden izmed junakov finala državnega prvenstva leta 1995, ko je Olimpija osvojila prvi naslov prvaka v samostojni Sloveniji.

"Ekipa je delovala fenomenalno in niti slučajno serija še ni končana. Napovedujem vojno! Če se bodo tako vedli, se bo še marsikaj zgodilo na igrišču. Vedenje njihovih igralcev na klopi je grozno. Zmerjajo nas. Sojenje je bilo pod vsako kritiko! Le nam so piskali prekrške," je kar vrelo iz Vnuka. Ljubljančani so imeli kar 22 kazenskih minut.

Glavič: Očitno smo mislili, da smo predobri za tekmece
Jeseničani res niso prikazali dobre igre na obeh tekmah, imajo še ogromno rezerve. Trener Gaber Glavič je lahko zadovoljen z izidom, s predstavo pa seveda ni bil: "Vse skupaj se je začelo v zadnjih 15 minutah tekme na Jesenicah, v Tivoliju pa smo le nadaljevali. Očitno smo mislili, da smo predobri za tekmece. Nismo igrali po dogovoru. Vse skupaj se nam je maščevalo, in to je velika šola za naprej. Olimpija je nevarna, igra na protinapade. Ta zmaga nam bo dala krila, a igra mora biti bolj enostavna."

"Sojenja ne bi preveč komentiral. Vsekakor je Bulovec dober sodnik, piskal je korektno. Pričakujem, da bo Čepon dobil dodatno kazen petih tekem zaradi naleta na Jezovška. Hokej je igra hitrosti in spretnosti in ne gradi se na stvareh, ki jih vidimo pri Olimpiji. Pravila so se spremenila, preveč kazni se dobi za takšen način igre. Tako se ne izplača igrati. Ne vem, kaj Jure Vnuk misli s temi obtožbami. Nikakršnih provokacij z naše strani ni bilo. Pri njih je bilo veliko dretja in cirkusa med tekmo," je poudaril Glavič.

Tavželj: Igramo brez želje, pristop je zelo slab
Andrej Tavželj je vedno hvaležen sogovornik, saj odlično analizira tekmo in ima zelo hladno glavo. "Znova smo igrali slabo. Že na Jesenicah se nismo izkazali ob koncu tekme. Vedeli smo, da bo Olimpija igrala bolj zaprt hokej, kar pa nam ne ustreza. Znova smo delali veliko napak v srednji tretjini. Ničesar se nismo naučili s prve tekme, 50 minut smo bili neprepoznavni. Brez želje, pristop je bil zelo slab. Očitno smo pričakovali, da se bodo tekmeci ulegli na tla in se predali," je slikovito opisal slabo igro kapetan železarjev.

"Olimpija ima veliko željo. Zelo dobro so postavljeni na ledu in igrajo disciplinirano. Vsekakor tako niso igrali v rednem delu Alpske lige. Težko jih je prebiti in treba bo spremeniti taktiko. Najprej moramo priti v njihovo tretjino in nato tam ustvarjati," je dodal Tavželj.

Če bi Vnuk rad napovedal vojno, naj jo napove pošteno
Tavželj je bil presenečen nad komentarji Jureta Vnuka: "Težko komentiram sodniške odločitve. Pri naletu na Jezovška je zelo nenavadno, da ni branilec Olimpije dobil niti dvominutne kazni. Poznam igralce Olimpije, ki se seveda ne bodo kar tako predali pri zaostanku z 0:2 v zmagah. Trenerja ne poznam osebno. Vem, da bi rad naredil cirkus iz te serije. Če bi rad napovedal vojno, naj jo napove pošteno. Ne bom se spuščal na ta nivo. Če bomo igrali bolje, ne bodo imeli možnosti za provokacije. Najprej moramo popraviti svojo igro, potem pa bomo razmišljali o polfinalu."

V soboto že tretja tekma
Ljubljančani bi si po prikazanem zaslužili eno zmago, pri zaostanku z 0:2 pa so se znašli v zares neugodnem položaju, saj je tretja tekma že v soboto v Podmežakli. Jeseničani so bili veliki favoriti že pred začetkom četrtfinala. S tako igro vsekakor nimajo možnosti proti najboljšim italijanskim ekipam. Če bi jim uspelo ponoviti najboljše predstave iz rednega dela, pa bi lahko tudi osvojili Alpsko ligo.

Aleš Golob
Prijavi napako
Komentarji
friks
# 09.03.2018 ob 10:21
Menda je bilo po tej vojni napovedi iz garderobe Jesenic silšat pol ure glasnega krohotanja.
friks
# 09.03.2018 ob 10:22
Jurček je pa menda že mami povedal, da jih Jeseničani zmerjajo in mu je obljubila, da bo šla k ravnatelju.
krypto
# 09.03.2018 ob 11:20
Hebarju mulc letnik 96 vrze rokavice dol, tip pa spizdi, zraven pa celo tekmo provocira. Svasta res.
Guztl
# 09.03.2018 ob 10:32
Drug tork bo vojne že konc. :)
Freezer91
# 09.03.2018 ob 11:37
Hahaha...dobro sem se nasmejal ob Vnukovem komentarju. Le kje je videl neregularen gol Jesenic.
Njihov tretji gol so si ogledali celo na posnetku in potem razveljavili. Saundersovo subjektivno mnenje nima nič pri tem, če so sodniki ugotovili kršenje pravil.
Sicer pa popolnoma drži to kar je povedal Tavželj. Igrali smo slabo, zbudili smo se šele po Jezovškovi poškodbi. Sodniki bili izgubljeni za ene in druge, zelo čudno so sodili. Po drugi tretjini sem rekel, da to lahko zmagamo le po sreči, no sreča se nam je tudi nasmehnila...
pingvi
# 09.03.2018 ob 10:43
s takimi izjavami trenerja Olimpija
izgublja se tisto malo simpatij, ki so jih
imeli...
Rdeči valjar
# 09.03.2018 ob 10:29
Joj, Vnukec, včeraj je bil Dan žena. Ne jokcaj in prenesi poraz po moško.
lojal
# 09.03.2018 ob 11:31
Jurček je milo rečeno primitivc. Hebar naj bo pa zadovoljen, da so mu omogočili lep izlet in dopust v Koreji, Čeprav si tega ni zaslužil. Porazi so sestavni del športa in jih je treba prenesti. Letos so Jesenice boljše. Kaj pa rečeta na to Sekelj in stari Zajc? Aja, onadva imata svojo Olimpijo.
hefe
# 09.03.2018 ob 11:37
Jure Vnuk je zgleda zunaj iz bifeja tekmo vodil. Olimpija je dala oba gola po sreči, tretji, razveljavljeni, je bil razveljavljen upravičeno. Žal pa pojma nimam kaj je bilo pri prvem golu Jeseničanov, ker sem ravno v tistem momentu šaltal med kanali, če je kje kaj bolj zanimivega. Tekma je bila zelo pogojno gledljiva, sploh na TV (koti kamer - eden kot, da bi tam z Bavarskega dvora not v dvorano gledal, drugi iz prve vrste za klopmi, kjer se pol igrišča sploh ni videlo, kvaliteta kamer pa še iz dobrih starih VHS časov; komentatorja pa, no, kot, da bi bla skupaj z Vnukom zunaj v bifeju).

Jeseničani so igral točno tako kot je rekel Glavič, popolnoma neangažirano, vse preko neke "lako ćemo" mentalitete, Olimpija na drugi strani pa sicer nabrušeno, ampak popolnoma brez kvalitete (tukaj celo ne mislim toliko kvaliteto posameznikov, pa je še to problem, kot to, da zgledajo kot da niso bli 2x skup na ledu, za to je pa bolj kot ne odgovoren trener). Ker pri Olimpiji ne morejo drugače, so šli kao na moč. S tem, da pa za to nimajo ne velikosti, ne kondicije. In vse skup postane eno navadno svinjanje.

22 minut kazni bi bilo z lahkoto tudi pol ure kazni.

Da Jeseničani tekmo odigrajo resno, bi bilo 4,5 golov lufta.
friks
# 09.03.2018 ob 10:53
Je pa lepo, da je grozil takole preko medijev. Če bodo res kakšno hudo svinjarijo ušpičili, so izjave trenerja lepo evidentirane.

Sploh pa upam, da vseeno premorejo toliko možganskih celic, da ne bi šli kakšnemu igralcu namenoma resno ogrožat zdravje in kariero. Čeprav nisem prepričan.
Lesinar
# 09.03.2018 ob 10:31
Jurček ne jezi se
friks
# 09.03.2018 ob 11:04
Sploh po vseh umazanih naletih v glavo, ki smo jih že videli?
rdeca caplja
# 09.03.2018 ob 14:11
Jutr je treba na tekmo. To bo zadnja tekma z Lolimpijo v AHL na Jesenicah.
alojzr2
# 09.03.2018 ob 14:09
Ejga, so postavni guni gorenjski slačifantje, ejga.
rdečinavijač
# 09.03.2018 ob 11:50
RGrojzde:

Čoveka, ki doživlja poraz za porazom očitno tudi slike ob članku motijo.
Ne se preveč sekirat, saj gre samo za en propadli klub Olimpija po imenu.
MLToronto
# 09.03.2018 ob 15:56
A sm jest isto tekmo spremlov kukr Jurčk? Na kerh drohg je on?
DR-STARE
# 09.03.2018 ob 12:22
piše se Vnuk, zgleda pa k Dedek
royayers
# 10.03.2018 ob 10:41
Pa kdo je ta cepec Vnuk? Kakšno obnašanje, tip je za v hosto, ne pa šport.
friks
# 09.03.2018 ob 11:03
lojze, tole je izjava trenerja Olimpije:

Če se bodo tako obnašali, se bo še mariskaj zgodilo na igrišču.

kako jo npr. razumeš ti, ki nisi omejen?
corn
# 09.03.2018 ob 14:53
Inter20

Peče kajne. Ampak te razumem, da si podobno bogi kot Jure ker tudi za Inter navijaš.
rdečinavijač
# 09.03.2018 ob 13:00
Ker bo jutri s strani železarjev resen pristop, lahko zelenci pričakujete petardo. Je bolje ne pridet na tekmo in izgub 3:0 za zeleno mizo.
gorenc007
# 10.03.2018 ob 00:14
tale vnučk pa nima vse pošlihtan na podstrešni, mam občutk, da si bo fantič nekaj storu, če ne bo šlo tko kot on hoče............bogi
rdeca caplja
# 09.03.2018 ob 23:06
Čepon, samo dve...
Smejc71
# 09.03.2018 ob 20:23
Mater eeeej...teli v komisiji res nimajo pojma. Clean hit Čepona pa dobi 2 tekmi. Poglejte si razlago pametnjakoviči pa vam bo hitro jasno in lepo vidno, da je bil Jezovšek precej višje od pasu Čepona kakor ste nekateri pametovali ter da Jezovšek sploh ni imel paka in da je Čepon vedel kaj bo storil takoj, ko je Jezovšek prečkal prvo modro črto. Saj počasi si boste pa nehali metat pesek v oči in si morali priznat, da ste svinjali 2 tekmi in bili 2 krat zasluženo kaznovani.
Samo Zakes
# 09.03.2018 ob 18:13
Mladinci še Zvezde ne morejo premagat v svoji kategoriji.
peter27dd
# 09.03.2018 ob 14:55
ga je Alagić pod štango zakrtaču
rdeca caplja
# 09.03.2018 ob 14:08
Jesenice 2. Olimpija 0
gargamel MK
# 09.03.2018 ob 10:33
Zadnja, 4. slika je pa fenomenalna:D
Bivši uporabnik
# 09.03.2018 ob 22:30
Ta izjava tako imenovanega trenerja je nešportna, grda, HINAVSKA in tudi nevarna. Spodbuja grdo igro. če se hočete stepst - izvolite. Ampak s tako grdo igro je hinavska. Namen poškodovati čim več igralcev Jesenice. stepst pa si očitno ne upajo. Pa še to, ne v zvezi s pretepi omenjat Groznika. Vedno je tepen, kjerkoli začne.
KRPANI
# 09.03.2018 ob 21:24
Naj si Jurček še enkrat ogleda tekmo v posnetku. Očitno je imel včeraj zamegljen vid.
Pravi psihič na posnetkih.
Čepon samo dve tekmi neigranja .Mila kazen. Preveč.
nanook
# 09.03.2018 ob 14:57
Jezni Vnuk in Grozni Gaber :)

...sej bi si želel da ne bi blo slišat kot risanka, pa da bi bilo vsaj malo smešno...
DeathBlow
# 09.03.2018 ob 13:27
Jezovšek out 2 tedna-pretres!
Icos
# 10.03.2018 ob 13:33
Vsaka tekma en ljubljanski zablodek izpljune...
BMunchen
# 10.03.2018 ob 09:16
peter, ti si star, koliko? 9, 10 let?

Danes delam popoldne, upam da bo kje na netu prenos. Zato linki dobrodošli in VSI ZA ŠAMPIONE RDEČE!!!
Arso
# 09.03.2018 ob 22:48
LOL-je večinoma vedno dajal prednost klubskim
interesom pred slovenskimi in reprezentančnimi.

Predlagam, da LOL z pošteno, korektno igro pokaže
veljavo, ne pa z namernimi cilji poškodovati igralce
Jesenic. Pravi športnik in junak igra na tak način.
Ni junaštvo napovedovati vojno in iskati katerega
igralca Jesenic bi spravili v bolnico.
Lesinar
# 09.03.2018 ob 15:42
Ejga, so postavni guni gorenjski slačifantje, ejga.

Tisti na desni še posebej
friks
# 09.03.2018 ob 10:24
peter27dd

te popolnoma razumem. Zakaj bi živel v konstatnem razočaranju in sramoti.
qwatebriga
# 10.03.2018 ob 08:53
Ce je Cepon res dobil disciplinsko kazen 2 tekem, je to samo potrditev mojih izjav. Me zanima, kako bedno se pocuti sedaj vsak navijac Olimpije, ki je zagovarjal take nalete, ces da so "cisti".
Predvsem en osebek je bil zelo glasen, bomo videli, ce se sploh se upa oglasiti.

Nasel sem nekaj info o takih naletih:

Evo, da boste zagovorniki takih hitov zavezali mavlne ... ostalim nevednim pa v pouk:

[url="http://livehealthy.chron.com/blind
side-hit-hockey-3440.html"]http://livehealthy.chron.com/
blindside-hit-hockey-3440.html
[/url]
A blind-side hit in hockey refers to a body check delivered to a player from a side he cannot see. This includes checks from behind and lateral checks when the player on the receiving end has his head turned away from the checking player, leaving him unable to anticipate the hit. If the player can see the checker coming, it does not constitute a blind-side hit. Blind-side checks can be especially forceful because they catch a player off-guard and leave him unable to protect his head, putting him at risk of head trauma.

The rule has since been modified, and as of 2013 the NHL prohibits all hits to the head regardless of whether they are blind-side hits.
FranzFerdinand
# 09.03.2018 ob 23:48
Hokej spremljam tako mimogrede zato vsega ne razumem. Ampak ugotavljam da Olimpija (ali kako se temu kolektivu ravno rece), stalno tarna in isce neke zarote. V hokeju je to gorenjska mafija, v nogometu stajerska, v kosarki jih unicuje dolenjska naveza! Joj, cmere, vedno je nekdo drug kriv za vaso nesposobnost. Tako malo vas je, ampak trolate po vseh forumih. Kako zelo ste dolgocasni.
peter27dd
# 09.03.2018 ob 20:42
pa Jezovšku želim hitro vrnitev na led
peter27dd
# 09.03.2018 ob 10:58
vsem Jeseničanom sorry za usa žaljanja na tekmah
rdečinavijač
# 09.03.2018 ob 10:37
Olimpija spet dobila po prstih.
Kot sem rreku, tule 4 tekme v finalu DP pa 3.
Ne more nek zelen klub sploh zmagat.
Lp vsem zelenim jokicam ala Jurček
peter27dd
# 09.03.2018 ob 10:22
@friks od zdej naprej sm za Jesenice a je kul ?
peglezn
# 10.03.2018 ob 09:22
Ko žabarju na rep stopiš zacvili.

Sicer pa sorry, Olimpija je res sekret od kluba trenutno in drugega kot delat cirkus jim ne preostane.
DeathBlow
# 09.03.2018 ob 20:46
Kristjan Cepon of HK SŽ Olimpija got a two games #suspension for Checking to the head or neck area.
KRPANI
# 09.03.2018 ob 20:36
peter

Hitro se učiš.
Boš pravi železar ratal .Ha ha ha
Saj jih je že velik spregledalo.
Na Jesenicah baje vse v vojni pripravljenosti. Grožnje Vnuka so vzeli resno.
Baje so na brzino registrirali novega igralca.
Je že igral na Jesenicah. Igralci Olimpije se ga spomnijo. Je samo vstal s klopi se začel ogrevati pa so se žabice takoj pomirile.
peter27dd
# 09.03.2018 ob 12:40
@rdeca caplja če je težko poraz prenest hahaha
peter27dd
# 09.03.2018 ob 11:08
kakšna dobrodošlca za novga navijača Jesenic mene ?
DeathBlow
# 09.03.2018 ob 10:34
PIM OLI:22 JES:14 In zadnje 2 min so mel pp v zadnji/3. Bolj naj ga skrbi PP, tako kot Glaviča, ker je od obeh ekip porazen. No vsaj to tekmo je bil.
qwatebriga
# 10.03.2018 ob 15:44
to so kloni ala nacionale janko ipd
Kazalo