Matjaž Sekelj je v sezoni 2009/10 zadnjič sedel na klopi zmajev. V torek in v nedeljo bo znova vodil zeleno-bele. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Matjaž Sekelj je v sezoni 2009/10 zadnjič sedel na klopi zmajev. V torek in v nedeljo bo znova vodil zeleno-bele. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Aleš Mušič
Aleš Mušič se je poškodoval 15. januarja proti Gradcu v Tivoliju. Zlomljeno rebro se hitro celi in kapetan bo morda že v nedeljo lahko zaigral. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Direktor Sekelj o kaznih za Olimpijo

Preden je Sekelj prevzel direktorsko mesto zmajev je že opravljal vlogo trenerja zeleno-belih in selektorja slovenske izbrane vrste. Ljubljančane je popeljal do več naslovov državnega prvaka, slovensko reprezentanco pa do zgodovinske uvrstitve med elito svetovnega hokeja aprila 2001 v Tivoliju.
Pred tem se je izkazal tudi kot odličen igralec, z odločilnim zadetkom v zadnji minuti finala na Jesenicah je zmajem v sezoni 1983/84, prinesel zadnjo zvezdico v nekdanji skupni državi.

Novembra 2009 zamenjal Gelinasa
Sekelj je zmaje nazadnje vodil s trenerske klopi v sezoni 2009/10, ko je vodenje moštva začasno prevzel po odhodu Dannya Gelinasa. Na klopi je bil šest tekem, nanizal je štiri zaporedne zmage. Skupaj z Järvenpääjem bo v soboto dopoldne tudi vodil trening zmajev pred prvo četrtfinalno tekmo v Szekesfehervarju.
Seklja motijo različni kriteriji
Rdeči biki lani niso prišli na četrto tekmo četrtfinalne serije v Ljubljano. Izgubili so jo za zeleno mizo, a nato dobili peto tekmo doma po 96 minutah boja s 3:2 in se veselili zmage v seriji s 4:1 v zmagah. Trener Pierre Page ni bil kaznovan, tudi tokrat pa je imel veliko pripomb na torkovo izvajanje kazenskih strelov. Disciplinska komisija Lige Ebel je zmajem naložila 10.000 evrov kazni. Vratar Matija Pintarič ne sme braniti na šestih tekmah (kazen velja za deset tekem, a zadnje štiri so pogojne), trener Järvenpää pa ekipe ne sme voditi na dveh tekmah (skupaj štiri tekme, zadnji dve pogojno). Pogojna kazen velja za naslednje tri mesece. Pritožba na odločitev disciplinske komisije ni mogoča.

"Salzburg je vedno tisti, ki se pritožuje. Ne razumem, saj so tekmo dobili. Mene motijo vedno drugačni kriteriji. Ko je bil lani sestanek pred četrto trekmo četrtfinala v Tivoliju, smo vsi vedeli, da je avtobus že nazaj na poti v Salzburg. Kaznovana je bila popolnoma neka tretja oseba. Oni so zagnali vik in krik in znova je prišlo do razlik v višini kazni," je bil jezen Sekelj, ki bo imel v strokovnem štabu Andreja Hebarja starejšega in Bojana Zajca. Rezervni vratar bo Matic Boh.
Pintarič dobil le tekmo manj kazni od Leblerja
"Malo sem razočaran, da sem dobil šest tekem kazni. To je previsoka kazen, sploh če pomislimo, da je Brian Lebler dobil sedem tekem kazni za nalet na Mateja Hočevarja. To pomeni, da sta najina prekrška nekako enaka, čeprav ima Hočevar dvojni zlom čeljusti in ne more igrati. Tako pač je, treba je sprejeti kazen," je pojasnil "Pinta".

V nedeljo je zelo verjetna vrnitev kapetana Aleša Mušiča. Zagotovo se vrača Brock McBride. Vprašljiv je Miha Verlič, ki v zadnji tretjini v Salzburgu ni igral.

Direktor Sekelj o kaznih za Olimpijo