Veselje hokejistov Bostona ob koncu tekme. Junak velike zmage v seriji je zagotovo vratar Tuukka Rask, ki je na štirih tekmah klonil le dvakrat. Foto: Reuters
Veselje hokejistov Bostona ob koncu tekme. Junak velike zmage v seriji je zagotovo vratar Tuukka Rask, ki je na štirih tekmah klonil le dvakrat. Foto: Reuters
Adam McQuaid
Adam McQuaid je dosegel šele deveti gol v Ligi NHL. Od tega je bil to drugi v končnici. Foto: Reuters

Blestela je domača obramba na čelu s sijajnim vratarjem Tuukko Raskom, ki je bila sicer odlična skozi vso serijo proti najboljši ekipi rednega dela Vzhodne konference. Finec v vratih Bostona je tokrat zbral 26 obramb in drugič v seriji ostal brez prejetega zadetka, sicer pa so ga Penguinsi uspeli v vseh štirih tekmah premagati le dvakrat. Tudi zmagoviti gol je dosegel branilec.

Na začetku šeste minute zadnje tretjine je ob leteči menjavi Brad Marchand zadrsal v protinapad. Na levi strani napadalne tretjine se je napadalec zaustavil in počakal soigralce. Pridrsal je Adam McQuaid, ki je z močnim strelom ob pomoči palice Jeroma Iginle zadel desni zgornji kot vrat Tomaša Vokouna. McQuaid je dosegel šele drugi zadetek v končnici.

Bruinsi na koncu vse moči usmerili v obrambo
"Dobro dene, ko prispevaš tako, kot po navadi ne. Vsi smo dali vse od sebe. Zadnjih deset minut smo bili po celem ledu in naredili vse, kar je bilo v naši moči, da smo preprečili zadetek. Tudi Rask je bil znova fenomenalen," je bil po koncu tekme zadovoljen mož odločitve.

"Če pogledamo nazaj, smo imeli svoje priložnosti. Boriš se, poskušaš dati gol, priti do odbitih ploščkov in včasih ti to uspe, včasih pač ne," je bil ob koncu sezone vidno razočaran kapetan in prvi zvezdnik Pingvinov Sidney Crosby, ki je v seriji ostal brez točk.

Bruinsi so pred dvema letoma osvojili Stanleyjev pokal. V finalu se bodo pomerili z boljšim iz dvoboja med Chicagom in Los Angelesom. Blackhawksi proti aktualnim prvakom trenutno vodijo s 3:1, naslednja tekma pa bo v Chicagu v soboto.

Konferenčni finale, vzhod :
BOSTON (4)
- Pittsburgh (1) 4:0
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
McQuaid 46.

Obrambe: Rask 26; Vokoun 23.

Zahod, sobota:
CHICAGO (1) - LOS ANGELES (5) 3:1

V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na 4 zmage po 2-2-1-1-1.