Izbor šport
Po besedah Jerneja Damjana so lani organizatorji na norveški turneji naredili še nekaj napak, letos pa naj bi bila logistika boljša. Foto: EPA
Kot je povedal Goran Janus, so lani na turneji Raw Air prizorišča menjevali dan po tekmi, letos pa bodo šli naprej takoj po tekmi. Foto: STA
V svetovni pokal se vrača Peter Prevc, ki je izpustil tekmi v Lahtiju in je ta čas treniral v domovini. Foto: Reuters
VIDEO
Skakalci odhajajo na norv...
VIDEO
Pred skakalci šest tekem...

Dodaj v

Najprej norveška turneja, za konec pa še novost Planica7

Damjan: Želja umirjena turneja in normalni skoki
6. marec 2018 ob 15:16,
zadnji poseg: 6. marec 2018 ob 15:21
Ljubljana - MMC RTV SLO

Pred smučarskimi skakalci je še zadnji del sezone, saj jih čakata t. i. turneja Raw Air na Norveškem in sklepni del svetovnega pokala v Planici, kjer pa se obetajo spremembe.

Podrobnosti novosti pod Poncami bodo znane v kratkem. To bo Planica7, saj bo po vzoru norveške turneje, ki je v tem formatu v letošnji zimi na sporedu drugič, in Willingena5, ki je bil prvič izveden v tej sezoni, vseh sedem planiških poletov štelo v poseben seštevek, zmagovalec tega pa bo prejel dodatnih 20.000 švicarskih frankov. Še pred tem pa skakalno karavano čaka norveška turneja, na kateri bo v desetih dneh – začela se bo v petek – v Oslu, Lillehammerju, Trondheimu in Vikersundu urnik s štirimi posamičnimi tekmami in dvema ekipnima preizkušnjama zelo natrpan, v seštevek turneje pa štejejo tudi štirje kvalifikacijski skoki.

Pred Vikersundom D. Prevc namesto Zajca
Slovenija ima pravico nastopati s sedmimi skakalci in tako z Goranom Janusom v četrtek na Norveško potujejo Jernej Damjan, Peter Prevc, Anže Semenič, Tilen Bartol, Anže Lanišek, Nejc Dežman in Timi Zajc. Najmlajši med njimi bo nastopal do Trondheima, nato pa bo končal sezono. Na poletih v Vikersundu ga bo zamenjal Domen Prevc. "Cilj do konca sezone je ubraniti peto mesto v pokalu narodov. Blizu so Japonci, a tudi Avstrijci pred nami niso daleč. Če bi v Vikersundu in Planici končali na stopničkah, bi bilo super," je dejal Janus.

Glavni trener slovenske reprezentance konkretnih ciljev za preostale tekme ni postavil. Kot je ob tem povedal, je želja le, da se odskače čim bolje. Dva konkretna cilja je zapisal pred sezono, ko je napovedal naskok na medalji na svetovnem prvenstvu v poletih in olimpijskih igrah. Prvega je izpolnil, od drugega pa so bili njegovi varovanci kar precej oddaljeni: "O olimpijskih igrah se nismo nič pogovarjali. Miselnost mora biti taka in cilji morajo biti visoki. Mi smo letos že dosegli lep rezultat, in kar zadeva mene, je sezona v redu."

Janus je zaradi bolezni izpustil zadnji tekmi svetovnega pokala v Lahtiju. "Svetla točka je bil Damjan, to je pa tudi vse. Vem, da vam je težko razumeti, a glede na poznavanje Lahtija in tega, kakšne napake smo delali, se na tej skakalnici vse hitro pozna, ni metrov in temu primerni so bili rezultati," je dodal o Finski, kjer je Slovenija na ekipni tekmi razočarala s šestim mestom, na nedeljski posamični preizkušnji pa sta ob odsotnosti Petra Prevca v finalu skakala le Bartol, ki je bil 30., in Damjan, ki je zasedel 11. mesto.

Želja umirjena turneja in normalni skoki
"Lahti mi ni nikoli ustrezal. Podobno je bilo kot s Pjongčangom, a letos sem z Lahtijem zadovoljen. Skoki so bili konstantni, nisem imel nobenih večjih težav, kot sem jih imel po navadi, in na koncu sem naredil tudi lep rezultat. Zaostanek za najboljšimi, če odštejemo Stocha, niti ni bil tako velik. Če mi bo skakalnica ustrezala in bom še naprej tako skakal, bo povsem v redu,"
je o Lahtiju spregovoril Damjan, ki se na norveško turnejo podaja s 14. mesta v svetovnem pokalu, s čimer je najboljši Slovenec v tej zimi. "Turneja je dolga. Moja želja je, da ne bi imel takšnih problemov, kot sem jih imel lani v Lillehammerju s tistim vetrom, ko mi je zaradi dolgega čakanja zaspala noga in sem potem skoraj padel. Taki skoki pustijo posledice in potem je treba iti s slabimi občutki na velikanko, kar pa res ni dobro. Želim si umirjene turneje in normalne skoke."

34-letni Ljubljančan, ki je v tej zimi dosegel drugo zmago v svetovnem pokalu, pravi, da si za konec sezone ni postavil nobenih rezultatskih ciljev, obenem pa niti ne čuti pritiska. Ga je samo na olimpijskih igrah: "Tam je bilo čutiti precej pritiska. Kamor koli sem se obrnil, ves čas vprašanja, ali bo medalja. Vsak je to vprašal. Medalja, medalja, medalja ... Dajte mir, ko jo bom prinesel domov, boste lahko rekli: 'Bravo!' O tem je govoril Goran, ne jaz, zato bi bila ta vprašanja zanj."

Damjan verjame, da je boj za veliki kristalni globus, če le ne bo kakšnih pretresov, že odločen. Kamil Stoch je v Lahtiju, kjer je bil brez konkurence, dokazal, kako močen je. Po njegovih besedah je poljski as v taki formi, da je tudi edini, ki lahko računa na skupni seštevek turneje Raw Air. Sicer pa je toliko tekem in so skakalnice tako različne, da je težko napovedovati, podobno kot za olimpijske igre, dodaja Damjan.

Tilen Jamnik
Prijavi napako
Komentarji
jakosol
# 06.03.2018 ob 15:42
Planica 7: štele bodo kvalifikacije v četrtek in vseh 6 skokov na tekmah od petka do nedelje. Na zadnji tekmi ima pravico nastopa le 30 najboljših v svetovnem pokalu oz. 30 najboljših, ki bodo prisotni v Planici.
Voly
# 06.03.2018 ob 18:18
BlackCatXing
Damjan : 1,10,9,14.13.5,5,15,14,11
Prevc P. : 13,15,14,8,8,6,6,3,12,10
Semenič : 9,8,14,1,15,15
Zajc : 12
Bartol : 5,10
Prevc D. : 11
Dežman : 9
To je to, res zgleda bolj "kilavo" v primerjavi s prejšnjim leti. Lani sta samo brata Prevc skupaj imela 34 uvrstitev med 15, od tega 5 zmag, pa so nekateri sezono ocenjevali kot slabo.
Hijena
# 06.03.2018 ob 16:59
"Mi smo letos že dosegli lep rezultat in kar se mene tiče, je sezona v redu."
Hahaha, Janus a se hecaš?!
Z izjemo medalje na SP v poletih, ki je bila osvojena z obilico sreče in ne forme!!!, je bila OI sezona izgubljena in za nekatere tudi zadnja možnost za naskok na medaljo
Strokovnjak
# 06.03.2018 ob 16:52
"Cilj do konca sezone je ubraniti peto mesto v pokalu narodov. Blizu so Japonci..."

Ahaha, od cilja zmagati, do ubraniti peto mesto v dobrem letu - Janus do 2030!!!
Odpadnik
# 06.03.2018 ob 16:56
Kje hudiča je Robert Kranjec?
Bregas
# 06.03.2018 ob 16:33
Saj ne bo šlo nič iz tvojega, zamudnik.
Ples
# 06.03.2018 ob 18:06
Medalja, medalja, medalja ... Dajte mir, ko jo bom prinesel domov, boste lahko rekli: 'Bravo!' O tem je govoril Goran, ne jaz, zato bi bila ta vprašanja zanj."

Jah, Damjan, saj Janus je povedal, kolikor in kakor pač je: "Mi smo letos že dosegli lep rezultat, in kar zadeva mene, je sezona v redu."

Tale Janusov odnos je zame razočaranje. Vseeno se mi je zdelo, da je bolj za stvar, zdaj pa se mi je s temi izjavami (vključno s tisto, da ima itak pogodbo do 2020) konkretno zameril.
KiNgKoNg
# 06.03.2018 ob 19:49
Janus: 'Da je sezona slaba? To vi pravite. Stroka ocenjuje nasprotno'

Uradno gre po poti Srečka Katanca.
BlackCatXing
# 06.03.2018 ob 17:24
Janus: "Mi smo letos že dosegli lep rezultat in kar se mene tiče, je sezona v redu."

Ne vem no, meni pa ta sezona ni bila nekaj preveč "v redu". Že lanska je bila bolj tako tako, ampak letošnja pa še ena srednja žalost ni bila. Nemotivirani in nezainteresirani prav vsi - od Janusa do skakalcev.

Bi bil kdo tako dober, da namesto mene (daje me tista bolezen, ki se ji reče lenoba za iskanje informacij) zapiše letošnje uvrstitve med 15, vključno s SP in OI?
Voly
# 06.03.2018 ob 20:02
Zlobec@
Nekateri ste se spraševali ali bi radi čase pred Janusom. Ja jaz bi rad nazaj te čase. Samo spomnimo se uspehov, ki smo jih doživeli pod komando Zupana in pazi, Zupan ni imel Prevca ali Peterke.

No, globoko upam, da trolaš, zato te ne bom zasul s podatki, ki bi te v hipu demantirali in te naredili za popolnega nevedneža v tem športu. Kaj tako smešno neresničnega pa na tem portalu pri smučarskih skokih do sedaj še nisem prebral.
vombat98
# 06.03.2018 ob 15:29
3, 2, 1, naj se pljuvanje začne: zakaj kraft ne doseže nobene zmage več, zakaj lahko imajo slovenci 2 zmagi, zakaj hajbek ne pride med 5, zakaj avstrijci niso dobili nobene medalje, če pa samo 5 reprezentanc trenira, kje so mladi avstrijci???? Hočemo odgovore!!!!!
romanoprodi
# 07.03.2018 ob 08:08
SamoRes: Za polete v Planici moramo imeti ekipo, ki se bori za prvo mesto. Raje bi tam trenirali kot šli na Norveško
In kje naj bi trenirali? Velikanko pripravijo tik pred poleti! Vidim, da kar nekaj nabijaš v tri dni...
Voly
# 06.03.2018 ob 21:33
Zlobec@
Voly čase pod Zupanom sem primerjal z letošnjo sezono.

Tudi ta sezona je veliko boljša kot vsaka pod taktirko Zupana, pa je najslabša odkar je trener Janus. Pod Zupanom nismo imeli niti ene sezone, kjer bi imeli 2 zmagi v SP in nikoli nismo dosegli toliko točk v pokalu narodov kot v letošnjem najslabšem letu, pa sezone še zdaleč ni konec, saj sta pred nami še dva vikenda v poletih.
Vidim, da ne veš, kako je takrat izgledalo v naših skokih, pa ti bom napisal samo nekaj podatkov. Ko je bil trener Zupan, smo v sezoni 2010-2011 v pokalu narodov dosegli 1668 točk in bili 7. V sezoni 2009-2010 smo dosegli 1504 točk in bili spet 7., še leto nazaj pa smo dosegli 1309 točk in bili skupno 9.!
Torej, malo premisli preden pišeš stvari, ki jih, kot vidim, ne poznaš najbolje!
kokomat
# 06.03.2018 ob 21:12
Dokler si strokovni komentatorji med prenosi ne bodo upali na glas povedat, da naši vrabci skačejo zelo zelo slabo (ali si to ne upajo ali ne smejo), te ne vem, ne bomo prišli nikamor.
Samo nekaj njihovih stavkov: "skočil je nekoliko slabše" (pa je skočil naš skakalec 15m manj od polovice skakalcev), ali pa: "danes ni njegov dan", "to bo nekoliko premalo" (spet 14m manj) itd...
SRAMOTA!
Zlobec
# 06.03.2018 ob 18:56
No lahko Janus nateguje navijače, ne more pa nategovati sponzorjev, ki se že počasi umikajo. Ni mi jasno, kaj se dogaja v glavi Ljuba Jasniča, ker očitno so naši skoki postali farsa
Zlobec
# 06.03.2018 ob 18:48
Ekipno se z Japonci borimo za 5 mesto! Kako je to lahko dobra sezona?
Meni gre na jok kaj s slovenskimi skoki počne naveza Gros Janus. Ljudski praznik v Planici z nenormalnimi cenami za naše razmere spremenijo v praznik za elito, ob vsem sponzorskim denarjem si nabašejo svoje žepe namesto da bi ohranili stik s konkurenco in vlagali v recimo strokovni kader in podmladek. Ob tem s svojimi izjavami nategujejo navijače in nam prodajajo bučke. Neeeeee, dost mamoooo!
dadinho10
# 07.03.2018 ob 08:52
bojim se za naso prihodnost, ker vidim ze po izjavah, da nekaterim rezultati niso slabi.....
dajamo vse od sebe, treniramo, trudimo se, ampak ne gre....
prevc je ze lani spustil nekaj tekem, da se kao v miru pripravi pa nic...
letos je tudi spustil pa ni napredka....
domen je lani na novoletno turnejo prisel kot vodilni skakalec, letos je dobil par priloznosti za neke poskuse skokov.....nas najboljsi in najbolj konstanten je "nazalost" damjan, ki je najstarejsi...kranjca ni nikjer, tepes se je zgubil......
ja, nekaj odgovorov pa menda si zasluzimo...zakaj?
kaj gre narobe?
o oi se nismo pogovarjali!! zakaj pa ne? kaj ni bilo casa? zelje? volje? ali smo zadovoljni z rezultati?
janusu vsaka cast na dosedanjih rezultatih, vendar na lovorikah se ne da spati...mislim da smo mi zaspali v razvoju...par let nazaj je cilj bil da bi bili prvi v pokalu narodov....sedaj smo zadovoljni, ker smo 5.....
zdaj generalno gledano, ali je janus imel sreco, da je dobil prevca, ali obratno-.------v vsakem primeru smo imeli sampiona, ki je ocitno padel v sampionskosti.....stoch se je vrnil nazaj vec kot uspesno, za prevca se bojim...zdaj se pride otrok, mogoce ima poln kufer vsega------
veza
# 06.03.2018 ob 21:14
Naši imajo najmanj tekem na svojem terenu, predlagam še vsaj eno tekmo v decembru na ta mali velikanki v Planici, da se nekako izenačimo .
kokomat
# 06.03.2018 ob 21:00
Naši orli so že dve sezoni vrabci, če ne bi bilo bratov Prevc, pa bi še lahko dodal kakšno sezono.
Poglejte Kamila, kje je bil, ko je bil poškodovan.
Kdo pa mislite da je "krivec" za vedno boljšo poljsko reprezentanco?
Preprost odgovor: zamenjali so trenerja, čeprav je Stoch s prejšnjim osvojil zlato medaljo, je bila potem potrebna prevetritev, da jih zdaj spet osvaja in celotna reprezentanca.
alojzr2
# 06.03.2018 ob 20:15
Ma lejte, eni nočejo, eni ne morejo, eni mi pa esemese pošiljajo. Mi nimamo skakačev, kot jih ima ena Avstralija. Zdaj pa, ali skačemo daleč ali ne, bo pa stroka povedala. Jaz imam pogodbo s smučarsko zvezo do naslednje olimpijade. Odstopu ne bom, to vi kavčarji kr neki. Z Jelkotam sva odličen tim, samo kaj bom jest vam razlagal. Ekipe, ki zmaguje, se ne menja.
DAbears
# 06.03.2018 ob 15:37
Gremo orli
Ponos slovenije
BlackCatXing
# 07.03.2018 ob 16:59
@Voly
# 06.03.2018 ob 18:18

Hvala ker si pozdravil moj "lenobitis do informatitis".
res izgleda bolj tako tako , za silo je.
Če pogledamo rezultate; 3x stopničke niti ne izgleda slabo. A kaj ko po ostalih rezultatih vidiš da je bil to bolj slučaj in sreča kot pa načrten vzpon forme.
Semenič je zmagal a bil na ostalih tekmah glih za glih v 15-terici, Damjan enako - 1x zmaga, ostalo pa okrog 10 mesta. Pero pa ... kolca se mi tako kot še komu po njegovih uspehih.

Saj ne da bi bili rezultati kot celota totalna katastrofa, ampak mislim da ti fantje zmorejo in znajo več. Ali pa le jaz pričakujem preveč od njih?
odlekiran
# 07.03.2018 ob 06:16
Kaka cenzura komentarjev. Pritožba bo najmanj kar bo treba storiti. Postali smo kot Severna Koreja. Pa napišite, da različna mnenja niso zaželjena oz. dovoljena. Otroci.
ElTorro
# 07.03.2018 ob 00:27
Dejstvo je, da pred Janusom nismo nikoli bili boljši kot šesti v pokalu narodov (niti takrat, ko je Peterka osvajal svetovni pokal), danes pa je Janus najslabši, ker se zgolj borimo za peto mesto.

Baza tekmovalcev, ki sta jih navdušila Peterka in Prevc? Koga iz naše trenutne (ali lanske, ali predlanske) pa lahko šteješ sem zraven?
Prevc je prve večje uspehe začel nizati 3-4 sezone nazaj, ko so vsi današnji reprezentantje že skakali. Peterka je uspehe dosegal pred dvajsetimi leti, ko jih je bila večina v vrtcu ali plenicah, Kranjec pa je takrat že skakal.

Edino za Damjana lahko rečeš, da ga je morda navdušil Peterka....
d_a_r_k_o
# 06.03.2018 ob 19:11
Enkrat se tako odjuži, da v stoletju nikdar prej in zatem. Da Planica ostane junak.
BlackCatXing
# 06.03.2018 ob 17:40
točno ta, mi je ime ušlo iz spomina
jakosol
# 07.03.2018 ob 08:54
Sezona zagotovo ni dobra, ni pa tudi vse slabo. 2 zmagi, medalja na SP v poletih. Žal pa smo letos precej oddaljeni od boja za vrh. Norvežani, Poljaki in Nemci so precej pred konkurenco in ni naključje, da vse trenira Avstrijec. Ironično pa je, da imajo prav Avstrijci letos eno najslabših sezon v novejši zgodovini (še brez zmage).
Kako naprej? Po Planici bodo morali odgovorni narediti analizo in se pogovoriti z vsemi deležniki. Mislim pa, da se je Janusu čas iztekel. 7 let je dolga doba, bili so nepozabni uspehi, vendar je krivulja zadnji dve leti šla krepko navzdol. Začetek novega olimpijskega cikla je pravi čas za menjavo v trenerskem štabu. Novo vodstvo lahko prinese svež veter, nove prijeme. Očitno je pri sedanji zasedbi prišlo do zasičenosti. Tudi odnosi naj ne bi bili najboljši (Janus - Kranjec), zato je prav, da se začne z novo ekipo.
Zlobec
# 06.03.2018 ob 18:54
Resnica je ta, da so za uspehe v prejšnjih letih odgovorni predvsem klubski trenerji in relativno velika baza tekmovalcev, ki sta jih za trening skokov navdušila recimo Peterka in Prevc in ne Goran Janus ali Jelko Gros. Grosa je do visokih položajev seveda pripeljal Peterka in ne njegova pod narekovaji strokovnost. Sedaj si tadva lastita zasluge za uspehe. Bolno!
Lesinar
# 06.03.2018 ob 17:38
(daje me tista bolezen, ki se ji reče lenoba za iskanje informacij)

lenobitis do informatitis
pobalin
# 06.03.2018 ob 17:18
O olimpijskih igrah se nismo nič pogovarjali. Miselnost mora biti taka in cilji morajo biti visoki. Mi smo letos že dosegli lep rezultat in kar se mene tiče, je sezona v redu."

Janus je zaradi bolezni izpustil zadnji tekmi svetovnega pokala v Lahtiju. "Svetla točka je bil Damjan, to je pa tudi vse. Vem, da vam je težko razumeti, a glede na poznavanje Lahtija in kakšne napake smo delali, se na tej skakalnici vse hitro pozna, ni metrov in temu primerni so bili rezultati.

E moj Janus Janus...
Drncl
# 06.03.2018 ob 17:14
Ko je bil Willingen 5, sem napisal naj naredijo to na Planici, da vse skupaj šteje :P
solovinko
# 06.03.2018 ob 15:56
Kr neki
samy joe
# 07.03.2018 ob 09:57
Eh, skoki...Pretoplo postaja, ne gledam več. No mogoče, da lažje zaspim na kavču.
DrKošarke
# 06.03.2018 ob 19:46
janus: vzem si ga lagano :)
CTM
# 06.03.2018 ob 17:53
...za preporod in vrnitev naših na vrh vidim eno rešitev, ki se imenuje...: Alexander Pointner!
Zlobec
# 07.03.2018 ob 20:30
Imamo odlične skakalce, izjemno talentirane mladince, skoraj popolne razmere za trening, finance so poštimane, a sedaj bomo dopustili, da nam ta šport uničijo amaterski strokovni kader, nesposobni funcionarji in ostali priskledniki... oprosti ampak jaz na vaše fore in izgovore ne nasedem!
Zlobec
# 07.03.2018 ob 20:27
in ne ne bomo tiho!
Zlobec
# 07.03.2018 ob 20:25
Seveda so taisti prisotni tudi na tem forumu in poskušajo vplivati na javno mnenje o slovenski reprezentanci, poskušajo naplahtati navijače, da je letošnja sezona dobra in pri tem celo uporabljajo izgovore v kakšni krizi so letos Čehi in Finci in pa celo Avstrijci, ki so boljši od naših :D
Zlobec
# 07.03.2018 ob 20:21
A pod Janusom že tri sezone nazadujemo pa se nikomur nič ne zgodi, nekateri so s tem celo zadovoljni :D:D in kdo je to? ja tisti, ki od slovenskih skokov vlečejo mastne denarce!
Zlobec
# 07.03.2018 ob 20:18
Zupan nikoli ni imel pod sabo Prevca in Peterke s formo iz šampionskih sezon in ne smemo pozabit tudi pod Zupanom smo osvajali medalje na olimpijadah, svetovnih prvenstvih in zmage v svetovne pokalu in to s precej manjšimi vložki v skoke, slabšimi razmerami za trening (ni bilo nordijskega centra v Planici) in dosti manjšo bazo tekmovalcev in podmladka, takrat v svetovnem pokalu nismo imeli kvote sedmih skakalcev...
Voly
# 07.03.2018 ob 17:13
vombat98@
Nisem, malo bolj pozorno preglej, boš videl, da je vse zabeleženo. Pisal sem po vrstnem redu, kako so se v sezoni fantje uvrščali.
Svit-1
# 07.03.2018 ob 07:20
Prevc je spet nekaj testiral.....
aaa
# 07.03.2018 ob 06:55

Zlobec

Nekateri ste se spraševali ali bi radi čase pred Janusom. Ja jaz bi rad nazaj te čase. Samo spomnimo se uspehov, ki smo jih doživeli pod komando Zupana in pazi, Zupan ni imel Prevca ali Peterke


To je navadna laž. Zupan je imel Prevca in Peterko. In še Benkoviča, Žonto, Kranjca, Damjana, Urbanca.
Zlobec
# 06.03.2018 ob 20:28
Voly čase pod Zupanom sem primerjal z letošnjo sezono
vombat98
# 07.03.2018 ob 10:48
voly, pozabil si na zmago in 3. mesto semeniča in prevca
boro007
# 07.03.2018 ob 08:58
Jah no razvadili so nas do te mere da za nas štejejo samo stopničke... Mene bi skrbelo le če podmladek ne bi napredoval, pa imamo za naslednja leta še nekaj želez v ognju...

Upam pa da se kakšnemu v Planici posreči tako kot se je Damjanu tisti prvi nastop. Sicer ne bo pošteno do Nemcev, Norvežanov in Poljakov, ampak saj ti imajo za letos že dost medalj. Naj zadnja ostane doma če bo le veter pravi...
odlekiran
# 07.03.2018 ob 07:16
V Planico samo ko se bom sprehodil do Jalovčevega ozebnika ali, če bodo razmere, celo na Jalovec. Fantom vsa podpora, "sistemcem", ki od njih živijo pa niti centa. Raje v koči v Tamarju spijem pet pirov, kot pod letalnico enega. Vstopnina pa...no comment.
FallenLeah
# 06.03.2018 ob 17:12
Na zadnji tekmi ima pravico nastopa le 30 najboljših v svetovnem pokalu oz. 30 najboljših, ki bodo prisotni v Planici.

Je to 30 najboljših v seštevku poletov ali skupnem seštevku?
stanolio
# 07.03.2018 ob 08:12
Pritisk na OI naredijo samo mediji, z večnimi vprašanji: Kaj napovedujete, bo kolajna? Itd....itd...., da ti požerejo živce. Povedano iz lastnih izkušenj.
slamič
# 06.03.2018 ob 19:52
Verjetno jih ni veliko ki bi jih še zanimali skoki...
Kazalo