Izbor šport
Petar Stojanović na tekmi s Ciprom
Kako tenka je črta med tragičnim in srečnim junakom, kaže primer desnega bočnega branilca Petra Stojanovića, strelec usodnega avtogola na Cipru. A malo je manjkalo, da bi postal pravi junak, saj je ravno Stojanović v 87. minuti dolgo prodiral po desni strani in z natančno podajo v kazenskem prostoru našel Andraža Šporarja, katerega gol pa so latvijski sodniku neupravičeno razveljavili zaradi prepovedanega položaja. Foto: Reuters
Amir Dervišević in Bojan Jokić
Najmanj in najbolj izkušeni sta zrežirala preblisk Slovenije, ki je v treh potezah prišla do vodstva, ki pa ni zdržalo. Amir Dervišević je na Cipru prvič začel v prvi postavi, kar je upravičil v 54. minuti. Prvi podajalec Prve lige je z natančno in hitro diagonalno podajo na levi strani zaposlil kapetana Bojana Jokića, ki je s predložkom našel glavo Roberta Berića za 0:1. Foto: Reuters
       Vesel in ponosen sem na svoj debi. Malo manj na izid. Veliko nam je manjkalo. Ne vem, zakaj.       
 22-letni vezist Parme Leo Štulac po prvem nastopu za člansko reprezentanco Slovenije.
VIDEO
Popoln mrk slovenskih nog...
VIDEO
Stojanović žogo poslal za...
VIDEO
Berić z glavo zadel na Cipru

Dodaj v

"Po porazu smo vsi krivi. Selektor zunaj, mi na terenu."

Berić priznava, da je reprezentanca ujeta v začarani krog
10. september 2018 ob 14:27
Nikozija - MMC RTV SLO

"Vsekakor bi gol zamenjal za zmago, ki jo nujno potrebujemo za vse. Za samozavest, za dvig naše igre, za dvig celotne ekipe," je po porazu na Cipru razmišljal strelec za Slovenijo Robert Berić, medtem ko je kapetan Bojan Jokić krivdo pripisal celotni reprezentanci.

"Po porazu smo vsi krivi. Selektor zunaj igrišča, mi na terenu. Veliko selektorjev sem zamenjal v teh 13 letih, odkar igram za reprezentanco. Vsak ti je nekaj dal, z vsakim smo zmagovali, z vsakim smo izgubljali," se Jokić ni ognil vprašanju o odgovornosti, ki jo je razpršil na celotno nogometno reprezentanco, okoli katere se je po uvodnih dveh porazih v Ligi narodov odkrito pojavilo vprašanje, ali naj selektor Tomaž Kavčič še nadaljuje oktobrski in novembrski del hitropoteznega reprezentančnega tekmovanja.

Mi smo krivi, mi moramo to popraviti, od tega ne smemo bežati
"Težko je govoriti, ali bi morali menjati selektorja ali igralce. Nismo v pravem momentu, za nič nismo nagrajeni, zato je treba dati še več za reprezentančni dres. Vsi moramo biti 100-odstotni ali še kaj več. Prespati je treba, dobro razmisliti, še enkrat pogledati tekmo, analizirati napake in iti naprej. Mi smo krivci, tega si ne bi smeli privoščiti, obe tekmi smo izgubili. Proti Bolgariji smo vsaj pokazali všečno igro, nocoj pa ni bilo niti blizu. Mi smo krivi, mi moramo to popraviti, od tega ne smemo bežati,"
je premišljeval kapetan in z 32 leti edini 30-letnik v izbrani vrsti, ki je hkrati z 92 reprezentančnimi nastopi še enkrat bolj izkušen od naslednjega Jasmina Kurtića (47).

Levi bočni branilec je bil vpleten v edini resen preblisk Slovenije v Nikoziji, ko je v 54. minuti na levi strani sprejel hitro in natančno diagonalno podajo Amirja Derviševića in jo pretvoril v natančen predložek za vodilni gol Roberta Berića. Za Jokića je bila v reprezentanci to prva asistenca za zadetek po dobrih treh letih, vse od domače tekme z Anglijo (2:3), skupno jih je v 13-letni karieri za Slovenijo prispeval osem.

Ciper v 1. polčasu užival 61-odstotno posest žoge
"Ko povedemo, mogoče potrebujemo dva gola prednosti. Proti Bolgariji smo takoj dobili gol, smo se izvlekli in izenačili, a na koncu izgubili. Minimalno dvakrat moramo zadeti, da lahko iztržimo pozitiven izid. Bili smo preveč mrtvi, oni so nam vsilili svojo igro. Imeli so veliko večjo posest žoge, zato so si ustvarjali priložnosti. V 2. polčasu smo imeli mi pobudo, skoraj celoten polčas, a potem mrk in dva gola,"
je bil samokritičen Jokić. Ciper je imel v 1. polčasu kar 61-odstotno posest žoge, položaj se je uravnotežil v nadaljevanju, na koncu je bilo 53:47 za Ciprčane, ki so bili tudi veliko konkretnejši v napadu. Brez dveh izjemnih parad Vida Belca v 80. in 84. minuti ne bi bilo krutega nasmeha (ne)sreče v 87. minuti, ko so Andražu Šporarju neupravičeno razveljavili prvenec za Slovenijo.

"Če bi sodnik pustil gol za 2:1, bi bilo mogoče vse drugače. A nismo si zaslužili te zmage oz. točke, zato Cipru čestitam za zmago," je odkrito 32-letni Kranjčan in zdaj član ruske Ufe priznal, da si Slovenija z neigro v teh dneh ni zaslužila boljše usode, kot sta dva poraza, nič točk in dno skupine 3 v ligi C.

Namesto gola olajšanja, katastrofalno vzdušje
Med štirimi nogometaši Slovenije, ki so po neuspehu v 2. krogu Lige narodov stopili pred novinarje, je bil najbolj prizadet strelec Berić. Četudi bi moralo biti 27-letnemu Krčanu v uteho, da je v 17. reprezentančnem nastopu le prišel do drugega gola, pred 3 leti je s prvencem odločil kvalifikacijsko tekmo proti Estoniji. Hkrati je bil natančen strel z glavo prvi zadetek Berića po 22. aprilu, ko je zabil dva gola Troyesu, prišel do prvega gola in to v precej negotovem klubskem položaju. Pri St. Etiennu je bil poleti spet na izhodnih vratih, a so se v zadnjem hipu odločili ga obdržati, v zadnjih dveh krogih pa je vstopil za skupno 22 minut igralnega časa.

"Trenutno ne vem, kaj vse je šlo narobe. Ne vem, kjer sploh začeti. Enostavno se nam stvari ne odvijajo po željah. Ne vem, kaj povedati. Vzdušje je katastrofalno. Brez besed," je bil odkritosrčen Berić, ki priznava, da je slovenska nogometna reprezentanca ujeta v hudo krizo: "Prišli smo v položaj, kjer ni izhoda. Nekako moramo prebroditi, na igrišču ne izgledamo dobro. Trenutno smo v začaranem krogu, kjer ne vemo, kaj narediti."

Kaj ali kdo lahko najde izhod iz začaranega kroga? Odgovore bo dal NZS-jev posvet s selektorjem in poteze, ki bodo sledile. Naslednji reprezentančni zbor bo že prej kot v mesecu dni – v ponedeljek, 8. oktobra.

Toni Gruden
Prijavi napako
Komentarji
qayxc
# 10.09.2018 ob 14:30
A še ni nihče odstopil, sramota!
Lesinar
# 10.09.2018 ob 14:47
Ma kaj bo kdo kriv, lepo vas prosim. Frizure so ble vredu, kopačke barvno usklajene z dresi, instagram fotke perfektne kaj češ drugega.
Mancica
# 10.09.2018 ob 14:47
Obramba, ki spusti nek Ciper najmanj 6 x brez težav direktno pred gol, obenem pa si enega zabije še sama, pač ni dobra obramba.
KiNgKoNg
# 10.09.2018 ob 14:40
Najbolj žalostno je to, da je nam, navijačem, zaradi določenih ljudi postalo povsem vseeno za reprezentanco.
baju
# 10.09.2018 ob 14:47
Imeli so Prosinečkega na pladnju, ki bi te igralce ornk prijel, pripravil in tudi steral v 3 pm, če bi bilo potrebno. Pa si ga nismo mogli privoščiti, kao. A Bosna si ga je pa lahko. Manjka pa vse, borba, želja, volja in odnos do reprezentance.
Lesinar
# 10.09.2018 ob 14:49
''Vzdušje je katastrofalno'' - kdo pa je za to kriv?

Mi, kavčarji kdo pa
jackoneill
# 10.09.2018 ob 14:42
seveda ne bo odstopil, zakaj bi? take place ne bo nikjer vec. tu je sport trenutno sekundarnega pomena, zal.
zmajmun
# 10.09.2018 ob 14:38
en je včeraj napisal da ga kavčič spominja na delavca iz litostoja..hahaha.. nikol ne bi sam opazil, ampak čist res je..sam dodal bi še jožeta iz tv dober dan
proformance
# 10.09.2018 ob 14:45
''Vzdušje je katastrofalno'' - kdo pa je za to kriv?
rangerno1
# 10.09.2018 ob 15:09
Tole je žalitev za nogomet, slovenski nogomet, Slovenijo!
MITJAP
# 10.09.2018 ob 17:59
Da ne bo pomote, Zahoviča kot osebo ne maram. So pa številna dejstva, ki govorijo njemu v prid in se jim ne da oporekat. Še zmeraj je naš največji nogometaš, ki je spisal dve pravljici in popeljal Slovenijo na EP in SP. V Mariboru vleče vse niti in je klub popeljal 2X v LP in 3X v EL. Ima vse potrebne trenerske licence, v izjavah je tudi že nakazal, da si želi enkrat postati selektor. Kdaj, če ne sedaj? Ni enako biti lider v vojni in lider v miru. Reprezentanca je v razsulu in rabimo osebo, ki bo prevzela vso breme nase (kot to počne v Mb, ko zagusti), ki bo s svojo karizmo, avtoriteto in izkušnjami povlekla potrebne poteze, da se ta vlak preusmeri na pot zmag in uspehov.

Pa on bi šel sam v Madrid, spil 2-3 s Simeonejem, potem pa Oblaka za ušesa privlekel na Brdo.
On bi bil lider in drugi bi mu sledili. In ko bi izgubil 4 od 5 tekem bi odstopil, ker je to tako v nogometu. Že po tem se vidi, da je to kar se gre NZS, eno veliko sra...

Kaj pomeni avtoriteta, ime in izkušnje je pokazal Biščan, ki je prišel v povprečno Olimpijo in v celi sezoni izgubil 2-3 tekme in prejel samo 10 golov. Igralci so mu verjeli, ker so mu imeli za kaj verjeti.

V kaj pa naj verjamejo pri Kavčiču? Da je dober po srcu?

Večina igralcev iz te generacije je šla v nogomet zaradi Zlatka, ker so ga občudovali in je bil njihov idol, ko so bili še mulci. A ni največ to, da jim on postane selektor?

Še enkrat - podprimo Zlatka Zahoviča za selektorja ;)
jakosol
# 10.09.2018 ob 15:14
Ja, realno je res tako, da lahko nabijamo po spletnih forumih, vendar sprememb ne bo.
Mijatović bo izpeljal mandat do konca, ker ima kritje. Kavčiča bodo žrtvovali, vendar je vprašanje, kdo bo prišel namesto njega. Vedeti je treba, da so se po SP zgodile glavne menjave, zdaj je večina dobrih trenerjev že dobila angažmaje. A mislite, da bo Prosinečki zapustil klop BiH? Lani jeseni je bila priložnost, vendar s strani NZS oz. Mijatovića ni bilo interesa, ker je bilo že vnaprej dogovorjeno, da pride Kavčič. Kljub temu so z uradno objavo vlekli skoraj 2 meseca, zgolj da so ustvarjali vtis, da se pogovarjajo z več kandidati. Na laž jih je postavil sam Katanec, ko je po zadnji tekmi, ki jo je vodil, oznanil, da ga bo nasledil Kavčič.
Mislite, da so resni strokovnjaki tako naivni, da bodo kar tako prevzeli našo reprezentanco? Vsak, ki spremlja nogomet ve, da je težava v NZS oz. njeni vodstveni strukturi, da so v ozadju močni lobiji, ki sestavljajo ekipo in diktirajo, kdo bo igral. Kavčič je za njih idealen. Brez karizme, slab retorik, nima resnih referenc (2. SNL, Kitajska, ...), itd. Skratka, nekdo, ki bo za precej manj denarja poslušen in ne bo delal problemov. Kek ali Prosinečki bi že zdavnaj povzdignila glas in tega se veljaki na NZS bojijo.
Katanec je bil hvaležen, da ga je po njegovih neuspešnih tujih avanturah sploh še kdo angažiral kot selektorja in imel je podporo Zavrla, Čeferina in Mijatovića. Če je bil v kvalifikacijah za SP 2014 še viden napredek, ko je ekipo prevzel sredi kvalifikacij v izgubljenem položaju, se je potem hitro začelo vse podirati začenši s sporom z Iličićem, nato je sledil Kampl in vojna z mediji.
Kar se tiče Kavčiča, se strinjam, da je kot oseba lahko super človek, vendar ni pa material za selektorja. Že po javnem nastopu je vse jasno. Verjetno tudi sam ni nikoli mislil, da bo prišel na tak položaj, vendar ima podporo sedanje strukture NZS. Morda so ga pred upokojitvijo želeli nagraditi s selektorskim stolčkom. Kavčič je verjetno dober trener, ki ima očetovski odnos z igralci in zna delati na nižjih ravneh (kot pomočnik), nima pa strokovnosti in avtoritete, potrebne za selektorja. Več kot očitno je, da je izgubljen in brez idej. Igralci ob slabem vodenju ne morejo narediti čudežev. Oblak je res vratar, vendar bi že njegova prisotnost v ekipi, bistveno drugače vplivala na igro. Povsem nekaj drugega je imeti na golu enega najboljših vratarjev. Potem tudi obrambna linija igra bolj samozavestno in tu se začne gradnja igre. Vse te zgodbice okoli Jana ne koristijo nikomur, dokazujejo pa nesposobnost strokovnega vodstva in vrha NZS, ki ima težave že z osnovnim komuniciranjem.
Kaj reči na to žalostno in sramotno sliko naše reprezentance?
Težko kaj pametnega. Časa ni veliko. Liga narodov bo v 2 mesecih mimo. Če se na NZS odločijo za menjavo selektorja, bo to potrebno storiti čimprej, že v nekaj dneh, vendar kot sem že izpostavil bo glavna težava dobiti primernega strokovnjaka, ki bo imel dovolj poguma in avtoritete upreti se lobijem. Imenovati nekoga samo zato, da se bo lahko kitil s funkcijo kot krono trenerske kariere, je zgrešeno. Je pa dejstvo, da je nogomet še edini kolektivni šport pri nas, kjer reprezentance še ni vodil tujec, a tu smo spet pri denarju in drugih specifikah.
Mancica
# 10.09.2018 ob 14:47
važno pa je govoriti o frizurah in odstopih...
zabowski
# 10.09.2018 ob 14:44
"Moramo biti 100+ odstotni" ponavljajo kot papige vsi naši reprezentantje, da ti že kar slabo rata.... Mogoče mora NZS našim organizirat kakšen seminar z npr. igralci Islandije, da naši izvejo kaj to sploh pomeni.
MITJAP
# 10.09.2018 ob 16:48
veza ...

Hrvati so remizirali S Finsko doma ... potem je za Ukrajino čez 3 dni prišel Dalić ...

Naš Dalić je lahko samo Zlatko Zahovič ... še vedno največji, avtoriteta tako Oblaku, kot celemu NZS s Čeferinom na čelu ;) Pa tudi, če bo igralo pol Maribora. Imel bo jasen cilj in ga bo tudi dosegel, ker je rojen zmagovalec. NAš fuzbal pozna u nulo. Vsak tujec bo rabil en ciklus, da sploh skapira podalpske "rabote" ...
šešerko
# 10.09.2018 ob 16:59
predlagam da Zahovič prevzame reprezentanco
kosmos
# 10.09.2018 ob 14:34
Selektor nima pojma o nogometu. I mi jasno kaj je čakal da ni zamenjal Stojanoviča na desnem bočnem branilcu saj je bila tam celo tekmo prepih v obrambi za konec je pa dal gol. Žal v svojo mrežo.
MITJAP
# 10.09.2018 ob 14:42
Spremljam te debate o slo nogometni reprezentanci in dajem svoj glas Zlatku Zahoviču. Če ni avtoritete na igrišču, naj bo vsaj ob njem ;)
mangrooooo
# 10.09.2018 ob 17:33
Epska katastrofa je že to, da sta bivši Yugo sodnik Mijatović in selektor Kavčič še sploh na svojih položajih.
Vsak nizko inteligenčni ve, da ni sekunde časa za razmislek, kaj šele da bi šteli v dnevih.
Ta dva grobarja SLO nogometa je treba nagnati doživljensko včeraj, ne jutri.
Šubidu
# 10.09.2018 ob 15:27
Dokler ne bo prišlo do resničnega pritiska medijev in s postavljanjem pravih vprašanj, bo tako kot pač je. Čast izjemam, ampak točno se vidi, da je tudi večina novinarskega foha na plačilni listi NZS-ja, če ne finančno, pa s klobasami in avio kartami, za lepe izlete po Evropi. A vam ni jasno, da smo tik pred tem, da bomo trepetali pred gigantom Gibraltarjem?!!!!! Aja, sej tudi to skalo od države, se splača pogledat, a ne, pisunčki?
Nikolaj
# 10.09.2018 ob 16:02
Maribor je najboljši, a glejte, Luko Zahovića in Hotiča pa selekor ignorira, ker nima jajc, da bi v ekipo postavil igralce, ki bi grizli tla in kolena.
Lesinar
# 10.09.2018 ob 15:18
Mijatović bo izpeljal mandat do konca, ker ima kritje. Kavčiča bodo žrtvovali, vendar je vprašanje, kdo bo prišel namesto njega

pomočnik Englaro...pozna igrače, tako kot menjava Sreč - Kavčič
Celjan27
# 10.09.2018 ob 18:19
Sicer pa - tudi jaz ne maram Zahoviča, ker je karatkerno poden, ampak bi ga podprl za selektorja.

Naj se pokaže, če je iz pravega testa in tudi meni zapre usta:)
šešerko
# 10.09.2018 ob 17:00
Radenko bi moral biti sedaj že nazaj s sestanka z Zahovićem. S pogodbo v roki
pazi_mina
# 10.09.2018 ob 15:40
Derby je upravičil svoj sloves...kakšna tekma, tekma ki je imela vse... najprej smo povedli, nato so Brazilci izenačili, pa smo spet povedli a so nam sodniki razveljavili regularen gol, ker Brazilija ima pač ime in igrače seveda...ampak trdo smo držali, skoraj do konca, točko ki bi se vpisala v anale, držali smo skoraj do konca legendaren remi, Brazilci so le Brazilci, nato pa tisti nesrečno avtogol, in prišla je žalost, žalost zaradi izgube točke ki smo si jo krvavo zaslužili, nora tekma..Slovenija skoraj spravila na kolena nogometno velesilo....ampak hebat ga Brazilci so le Brazilci
veza
# 10.09.2018 ob 15:40
Podobno razsulo je bilo v HRV reprezentanci, remizirali so na Reki z Islandijo, morali so premagati Ukrajino, da so sploh prišli v kvalifikacije, čez vikend so dobili Dalića, ki se je z igralci spoznal na letališču pred poletom v Kijev, vse ostalo je znano.
Poiskati bo treba našega "Dalića" .
lightning.si
# 10.09.2018 ob 19:31
moral bi odstopit selektor z ekipo in komplet vodstvo nzs....ko pa ciper postane velesila pa več ni rešitve...
moj komentar
# 10.09.2018 ob 18:07
Kriva je NZS. Vodijo jo nestrokovni in s klientelizmom omreženi ljudje brez jasne vizije, ki so miselno zaostali v nekih minulih časih.
Skular
# 10.09.2018 ob 17:33
Vroča novica:

Kavčič in Mijatovič se bosta danes v znanem ljubljanskem baru dobila na piru za šankom kamor roko na srce tudi spadata in bosta rekla kakšno globoko o nogometu mogoče se jim bo pridružil tudi kateri pozer ki si sam sebi reče slovenski reprezentant.

LP
Morgenstern
# 10.09.2018 ob 16:23
Ne razumem zakaj toliko neke slabe volje po tej tekmi. Že pet let je reprezentanca katastrofalna. Taka ni bila nikdar v prejšnjih dvajsetih letih. Vedno je bla borba, vedno je bil nek žar in kemija. Danes je pa vse skupaj navadna pogrebščina in niste ne za gledat in ne za poslušat. Jaz bi vam še pranje dresov zaračunal, pa avtobusni prevoz! Ne pa, da še kaj vzamete. Avstrija, ki je nedolgo nazaj veljala za državo, kjer ne vedo točno ali je cilj nogometa kako visoko gre žoga v zrak, ali kaj drugega, je danes na pram vas, perla! Belgija, ki je bla pred leti na vaši ravni, je danes v borbi za svetovne prvake, vi pa ste mala malica za Zgornjo kungoto in Zajčji kašelj. Pa bi vas najbrž natolkli s pet goli razlike. Škoda :( Ne krivim posameznikov, ne krivim samo selektorja, ne krivim igralcev, ki jih ni na sklic (celo pametni so, da si to sramoto prihranijo) ampak krivim vse skupaj. Sistem in celoto. Posmehovali smo se Handi, Krhinu, Korenu, Čehu, Pavlinu, Zahotu, Iličiču pa še komu... Folk, to so bli majstri za tele danes. Pomojem, da bi Brečko boljš igral, če bi ga direkt iz nemških tirnic dostavl še s precej promila v krvi. No ja, avtogola najbrž ne bi zabil...
Domoljub91
# 10.09.2018 ob 19:22
@kapljač
Očitno bolj slabo spremljaš nogomet, kajti Luka Zahović tudi pod sedaj, ko je selektor Kavčič, ni še nikoli igral za reprezentanco. Verjetno je razlog v tem, da sta Kavčič in Katanec tako dobra prijatelja, da tudi Kavčič zameri Zlatku Zahoviću, da je pred 16 leti hotel kupiti od Katanca Šmarno goro. Kajti drugače si težko razlagam, da tudi Kavčič ne vpokliče najboljšega strelca 1. slovenske lige. Pa tudi precej ostalih nogometašev iz 1. slovenske lige bi si zaslužilo nastop v reprezentanci, kot npr. Rok Kronaveter, ki je celo pred 2 leti že zabil gol proti Slovaški.
veza
# 10.09.2018 ob 17:41
Težko je pričakovati izboljšanje na igrišču, če postaviš tja popolnoma novo zasedbo, ni pa jasno, ali ta Kavčič sploh ima vizijo in znanje za ustrezno sestavitev ekipe.
Smatram, da vseeno imamo dobre igralce, ni pa jasno, zakaj tak polom, ali igralci nočejo igrati zaradi razmer ob igrišču in na NZSju, ali so vsi skupaj v enem krču, ki ga ne zna nihče pojasnit.
Ne spadamo v nogometno elito, a vseeno, še do pred kratkim smo se enakovredno borili s Švicarji, Čehi, Slovaki, danes smo na ravni Luxemburga in nič ne kaže, da smo dosegli dno.
Albus
# 10.09.2018 ob 15:43
Ha! "Proti Bolgariji so prikazali ušečno igro" brez priložnosti v 1. polčasu
MITJAP
# 10.09.2018 ob 18:41
Morgenstern ...

Če bi ZZ tako razmišljal pred 20 leti, kot ti nakazuješ, nebi bilo nobene slovenske fuzbalske pravljice ... Primer - Olimpija že 2 meseca nonstop trenira, pa komaj 3-4 akcije spravijo skupaj, v reprezentanci imaš pa 2-3 treninge, pa potem tekmo proti npr. Nemčiji. Tu ni kaj trenirat. Tu je vse v glavah in v človeku, ki jih vodi. Če je on avtoriteta in ima prave izkušnje in uspešno kariero za sabo, mu bodo igralci sledili, ker mu verjamejo, če je njemu uspelo, lahko tudi njim ...

Npr. če bo Zahovič poklical Oblaka, dvomim, da se ta ne bo oglasil.
Ker, če se po drugem klicu ne oglasi bo poklical Simeoneja.
Če se še ta ne oglasi, bo pa šel v Madrid.
moj komentar
# 10.09.2018 ob 18:39
Glede na prazne stožiške tribune, bi obvezno moral odstopiti tudi predsednik NZS Mijatović. On je glavni krivec, ki je vse to sranje zakuhal in podpiral.
liverpoolfan
# 10.09.2018 ob 18:36
Bom še jaz nekaj napisal. Preprosto ne morem več gledati tega reprezentančnega cirkusa. Reprezentančni nogomet spremljam že celo življenje in mi je mučno, kakšni analfabeti vodijo reprezentanco. Da greš izgubit s Ciprom, Belorusijo, Bolgarijo....Kaj bi šele bilo, če bi igrali z boljšimi reprezentancami? Zadnji smo v skupini in pred nami je boj za obstanek v skupini C. V skupini D so razni Gibraltarji, Andore in podobni. Menda ja ne bomo igrali v najnižji diviziji? Če bo Kavčič selektor in predsednik NZS Srb, potem je narealnejši scenarij skupina D. Dajte NZS, pokažite ambicije in odstavite tega majmuna. Navijači vas zapuščajo, Stožice so prazne. Sam osebno bi rad videl Rožmana kot selektorja. Kdorkoli drug bi bi 100% boljši. Mogoče bi celo potrebovali tujca za selektorja. KAVČIČ OUT.
MITJAP
# 10.09.2018 ob 15:51
Kot je zapisal Rok Viškovič na Siolu, ki tudi namiguje na ZZja:

No, morda pa se motimo in se bo zgodil precedens. Radenko Mijatović in prijatelji se bodo odločili za menjavo na najbolj izpostavljenem mestu v slovenskem športu in že zgodaj jeseni iskali novega selektorja.

Potem imajo z naskokom najprimernejšega kandidata za selektorja nekje 150 kilometrov stran od modernega sedeža na Brdu pri Kranju.

– Tam bodo našli človeka, ob katerem zvezd in zvezdic ne bi moglo biti, ker je on večji od vseh njih.

– Možakarja, ki ima avtoriteto.

– Velikana slovenskega športa, ki ima nogomet v malem prstu in je to že večkrat dokazal. Kot glavni akter dveh najdlje trajajočih pravljic v zgodovini slovenskega športa. Pri eni je bil glavni akter na igrišču, pri drugi mu je to uspelo ob njem.

– Z najvišjo trenersko licenco pred nosom stoji že desetletje. Samo še do 28. septembra morajo počakati, da mu poteče suspenz, ki so mu ga marca letos naložili, in, hop, že bo lahko prišel.

Toda pustimo pravljice ob strani. Ne dogajajo se vsak dan. V slovenskem reprezentančnem nogometu se zgodijo le enkrat na osem let. Prva je trajala med letoma 1999 in 2002. Druge in zadnje je bilo konec leta 2010.

Zanimivo, ampak leto, ki gre h koncu, je 2018 ...
kolesar112
# 10.09.2018 ob 15:24
Tistih 5 gledalcev se je poslikalo za selfije, najedli so se tudi, to pa je tudi bistvo igre, ki se kliče nogomet. Nogometaši pa verjamem, da so uživali v svojem hobiju.

Nevem zakaj toliko analiz, saj je odlično.
sivi gandalf
# 10.09.2018 ob 14:56
dejstvo je, da po zahoviću ni več takega klasnega igralca, handanović in oblak sta v golu, iličić al pa kampl pa nimata te kvalitete in kar trenutno predstavlja slovensko reprezentanco je pa bore malo
moj komentar
# 10.09.2018 ob 18:14
Najbolj žalostno pa je dejstvo, da nas je premagal Ciper, ki ga navijači zaradi slabih iger bojkotirajo in ki posledično doma nastopa pred praznimi tribunami.
Pa so Ciprčani drugače udarjeni na nogomet, da se razume.
MJ-23
# 10.09.2018 ob 17:00
Dejstvo je da nimamo igralcev

Kakšne igralce ima pa Bolgarija in Ciper?
sivi gandalf
# 10.09.2018 ob 15:23
Me zanima, če tudi v primerljivih reprezentancah kot npr. Ferskih otokih in San Marinu javnost teži z odstopi po vsaki seriji porazov ;)

ferski otoki se nikoli niso uvrstili na EP ali SP, nikoli niso bili prvi ali drugi v skupini v kvalifikacijah, njim pride mogoče zmaga ali remi in nato sledi deset porazov zapored, tako je že odkar obstajajo in se s s tem ne obremenjujejo :)
mihajloo
# 10.09.2018 ob 14:41
"Usi vemo kdo je Ciper."
Branimir II
# 11.09.2018 ob 00:20
Mogoče ni sedaj pravi trenutek, a vseeno, ne vem, kaj bo ta liga narodov prinesla
------
Za top reprezentance sportno nic, financijsko mogoce ja ker se bojo merili z drugi velikani pa tv pravice, polni stadioni etc.

Za slabse reprezentance sportno veliko, ker se bojo merili z sebi ravnimi in koncno imeli sanso tud osvojiti nekaksno grupo. Kr bo prineslo tud financne pluse z seboj. Za eno Gruzijo ali taksne ovo je velika zadeva.

Se zdi da je tekmovanje orijentirano na slabse reprezentance in njihovo afirmacijo. Tud to da ovo tekmovanje prinese mesta na Euru je simptomaticno. Za top reprezentance to ne pomeni nic ker bojo cez kvaifikacije tam prisli itak. Ampak za Gruzijo in taksne je to od kr nekaj pomena.
kopibrejk
# 10.09.2018 ob 20:13
Kolesarstvo, skoki, fuzbal ... V vseh kategorijah zmaga don't know much about anything morgenstern.
vranek
# 10.09.2018 ob 18:25
Ta selektor nima ne nastopa, ne razumljive govorice, izgleda kot v globoki depri in kako naj tak oeebek, ki tam sebi v brado nekaj momlja, navdusi igralce,da si zanj zlomijo nogo?
In koliko tekem nam je unicil Krhin? Tisto proti Svici,da smo porem ostali doma, to z Bolgarijo, pri obeh golih je izgubil zogo in na naslednji tekimi je spet! Koliko sans dobi en tak luzer? 11 ali kar dosmrtno! Zakaj?
Kavcic, avtoritete ne izkazujes z dolocitvijo kapetana ampak z vodstvom, ki igralce preprica, da ves kaj delas! Ti jih ne znas sestavit. Vsiljujes jim njim ne lastne polozaje. To ni za nikamor!
SpicyWeiner
# 10.09.2018 ob 17:57
Z vsako minuto, ko je Kavčič selektor, izgubljamo dragocen čas. Že včeraj bi moral odstopiti, NZS pa začeti iskati novega selektorja. Sedaj se bodo pa nesposobneži spet nekaj sestajali, nato bodo eno urco pametovali za mizo, in na koncu odločili, da se Kavčiča pusti na mestu selektorja še naslednje tri+ tekme. In potem bo še en ciklus izgubljen, še eno evropsko brez Slovenije, Lavrenčič se bo pa prisilno predčasno upokojil, ker mu bo na rokah zmanjkalo prostora za rezanje žil ob komentiranju gnilih iger naše reprezentance.
Chope
# 10.09.2018 ob 16:57
Stojanoviča za centerforja, tako lep gol že dolgo nisem videl pri naših golgeterjih
kvadratura kroga
# 10.09.2018 ob 15:49
Lsinar....
hahaha.....tvoja izjava je boljša kot Srečkotova,se človk vsaj malo nasmeji ob vse tem dogajanju,še takih. Ma lejte frizure so, hahaha. Kavčič se boji samga sebe se mi zdi,rabimo enga zajebanga z avtoriteto,da pošlihta zadevo od nogometašev do novinarjev!
pravaresnica123
# 10.09.2018 ob 14:55
Največ smo pa krivi mi, ki vas gledamo! Aja, tisti, ki čudežno zbolijo ko je sklic reprezentance pa še najbolj! Pa še sram naj jih bo, da jim je zaradi nekakšne "slave" izpod časti igrati za svojo domovino.
Kazalo