Campbell Flakemore je bil najhitrejši med mlajšimi člani. Spomnimo, mineva deset let, odkar je Jani Brajkovič postal prvak v vožnji na čas v konkurenci mlajših članov. Foto: EPA
Campbell Flakemore je bil najhitrejši med mlajšimi člani. Spomnimo, mineva deset let, odkar je Jani Brajkovič postal prvak v vožnji na čas v konkurenci mlajših članov. Foto: EPA
Nosilke medalj s kronometra mladink. Foto: EPA

Pri mladinkah je zmagala Macey Stewart, ki je bila na 13,9 kilometra dolgi progi za deset sekund hitrejša od Danke Pernille Mathiesen. Za Stewartovo je to tretji letošnji naslov svetovne prvakinje, saj je bila dvakrat najboljša že v velodromu. Ko je zjutraj videla, da je vreme deževno, se je tega razveselila, saj rada dirka v dežju.

Edina Slovenka, Katja Jeretina, je med 49 kolesarkami zasedla 43. mesto. Zaostala je za dobri dve minuti. "Zdi se mi, da sem s progo opravila kar dobro. Cesta je bila spolzka zaradi dežja, ampak to me ni oviralo. Najtežje mi je bilo na klancu," je za Val 202 povedala Jeretina, ki med mladinkami nastopa prvo sezono in še nabira izkušnje. Več pričakuje na cestni dirki.

Med mlajšimi člani je bil na 36 km dolgi trasi najhitrejši Campbell Flakemore. Avstralec je bil za vsega pol sekunde hitrejši od Irca Ryana Mullena. "Ker sem zadnje leto mlajši član in mi je lani na četrtem mestu za las ušla medalja, sem si res želel zmage, kar se je videlo tudi v cilju, kjer sem bil povsem izčrpan," je povedal Flakemore.

David Per je med 63 tekmovalci osvojil 45. mesto z zaostankom dobrih treh minut in pol.

"Za kronometer se nisem posebej pripravljal in sem delno zadovoljen. Vsekakor je to dobra izkušnja za naslednje leto. Če bi se hotel posvetiti le kronometru, zadnji mesec ali dva ne bi smel toliko dirkati. Težko je to uskladiti. Imamo sicer velodrom, ampak ni pokrit. Ko je deževno, trening ni mogoč," je povedal Per, ki je dirkal v suhem vremenu. Favoriti so imeli kasneje dež.

Kronometer, mlajši člani, 36,15 km:   
 1. C. FLAKEMORE        AVS   43:49,94
 2. R. MULLEN           IRS      +0,48
 3. S. KÜNG             ŠVI       9,22
...                                   
45. D. PER              SLO    3:33,48
                                      
Kronometer, mladinke, 14 km:          
 1. M. STEWART          AVS   20:08,39
 2. P. MATHIESEN        DAN     +10,79
 3. A. L. HULL          AVS      13,31
...                                   
43. K. JERETINA         SLO    2:04,74