Rašo Nesterovič je v prvem delu turnirja deloval kot pravi kapetan. Foto: EPA
Rašo Nesterovič je v prvem delu turnirja deloval kot pravi kapetan. Foto: EPA
Aleš Pipan
Aleš Pipan je podobno kot prejšnji EP v Beogradu tudi v Španiji začel s tremi zmagami v predtekmovanju. Foto: EPA
Košarkarji motivirani čakajo Turke

V četrti tekmi prvenstva stare celine se bodo Slovenci srečali s Turčijo, ki jih je v osmini finala lanskega svetovnega prvenstva z 90:84 poslala domov. "Turki so najmočnejši pod košem, kjer sta Okur in Kuqo. Nevarna je tudi zunanja linija s Turkoglujem in izkušenim Kutluayjem. Še najšibkejši so na položaju organizatorja," je preučil igro sobotnih nasprotnikov selektor Aleš Pipan.

Nesterovič: "Dajemo vse, kar je v naši moči."
"Pred prvenstvom je bilo precej dvoma, češ da v reprezentanci ni igralcev iz lige NBA in da bo treba premagati vsaj Poljsko. Dobili pa smo vse tri nasprotnike. Pravijo, da smo imeli srečo, toda jaz menim, da so imeli Italijani srečo, da so se sploh vrnili v igro, proti Franciji pa smo se borili do zadnjega atoma in dobili nagrado. Odziv slovenske javnosti je zelo pozitiven, upam le, da je zdaj ne bomo razočarali. Vedeti mora, da bomo mi naredili vse, kar je v naši moči, da se uvrstimo vsaj v četrtfinale, tudi druge reprezentance pa zdaj vedo, da če želijo premagati Slovenijo, morajo na igrišču pustiti dušo in srce, tako kot to delamo mi," je presenetljivo zgovoren kapetan slovenske reprezentance Rašo Nesrerovič.

Rezerve so v Lakoviču
Selektor Pipan ne namerava spreminjati sistema igre, ki se je izkazal za uspešnega. Glavni adut bo še vedno igra v obrambi, v napadu pa vsi pričakujejo napredek v podobi Jake Lakoviča, ki na tekmi proti Franciji ni dosegel niti točke, zapravil pa je šest žog. "Verjamem vanj in prepričan sem, da bo zdaj, ko gre zares, tudi on pravi vodja v napadu," je optimističen Pipan.


T. G.
Košarkarji motivirani čakajo Turke