Peter Vilfan v svoji dolgoletni komentatorskki karieri še ni videl takšne vrnitve slovenske reprezentance. Foto: RTV SLO
Peter Vilfan v svoji dolgoletni komentatorskki karieri še ni videl takšne vrnitve slovenske reprezentance. Foto: RTV SLO

Ta reprezentanca ima ne glede na silne odpovedi zvezdnikov in manj zvezdnikov en dodaten motiv in veliko željo po dokazovanju, da lahko igrajo in zmagujejo tudi brez odsotnih.

Zdaj se bojijo Slovenije
Seštevek vseh teh stvari skupaj daje kombinacijo, ki po mojem mnenju v tem trenutku skoraj nima meja, do kod vse lahko pride. Ne bom rekel, da lahko postanemo evropski prvaki, trdim pa, da se nas ostali od tega trenutka bojijo tako kot še nikoli v preteklosti.

Danes je zmagalo ogromno srce, podprto s kvaliteto, kajti brez te se vsemu navkljub ne da zmagovati. Junaki te zmage so bili prav vsi člani reprezentace. Še vedno pa mislim, da moštvu ostajajo ogromne rezerve. Na tem prvenstvu se še na nobeni tekmi niso poklopile vse nesporne kvalitete slovenske ekipe. Ni še bilo izredno natančnega meta, obramba še ni pokazala vse svoje moči.

Nemogoče trikrat zapored izgubiti
Pot v četrtfinale je na stežaj odprta. Teoretično rabimo samo še zmago in vsaj četrto, če ne tretje mesto nam po drugem delu ne more uiti. S takim pristopom, igro, odnosom je nemogoče, da izgubimo tri tekme zapored.

Peter Vilfan