Goranovo dekle Maja si v Ligi NBA ogleda vse domače tekme, v torek pa je navijala za Zorana Dragića, ki igra pri Krki. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer Foto:
Goranovo dekle Maja si v Ligi NBA ogleda vse domače tekme, v torek pa je navijala za Zorana Dragića, ki igra pri Krki. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer Foto:
Goran Dragić
Igro svojega brata in Krke je Goran Dragić ocenil z besedami: "Dobro je igral, Krki pa je malo zmanjkalo moči na koncu. Borili so se, toda Union Olimpija je zasluženo zmagala!" Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Dragič se je v torek vrnil iz ZDA, potem ko se njegov novi klub Houston ni uvrstil v končnico: "Utrujen sem, ampak izjemno prijeten je ta občutek, ko se po več mesecih vrneš domov, vidiš spet družino in okusiš domačo hrano. Mami mi je najprej skuhala golaž," je za MMC povedal odlični branilec, ki si je ogledal dvoboj polfinala Lige NLB med Unionom Olimpijo in Krko, v katerem je njegov brat Zoran z veliko vneme in 13 točkami grozil favorizirani Olimpiji.

Ni pričakoval, da ga bo Phoenix prodal
Selitve v Houston ni bil najbolj vesel, saj se je na Phoenix že zelo navadil, prav tako njegovo dekle Maja. Hiše nista prodala, ampak sta jo dala v najem. Zdaj priznava, da mu Houston ni tako všeč, tudi temperature so nižje, ampak - profesionalni košarkar se mora sprijazniti s pogostimi selitvami.

"Bil sem presenečen, da me je Phoenix prodal, toda na koncu se je super izšlo. Prišel sem v dober klub, soigralci so me lepo sprejeli, na koncu sem začel še dobro igrati in sezono končal s trojnim dvojčkom. Vse naj naj, skratka."

In kdo bo zdaj namesto Steva Nasha opravljal vlogo učitelja? "Takšnega igralca ravno ni, ampak saj je bilo dovolj dve leti in pol učenja. Menjava kluba je dobra zame, več priložnosti bo za igranje, za dokazovanje. Največ se naučiš, če veliko igraš na tekmah in tako dozoriš. To je najboljša šola!"

Jao Ming ima status Boga
Ko smo Dragiča izzvali, ali je bolje biti član ekipe, ki igra v končnici, vendar bolj kot ne sedeti na klopi, ali pa igrati v slabši ekipi in dobivati lepo minutažo, se je odločil za prvo možnosto: "Raje pridem v play-off, lani sem s Phoenixom igral 20 minut na tekmo. Vsak igralec hoče priti čim bližje šampionskemu prstanu in seveda so bile to moje želje, Upam, da se mi bodo izpolnile v Houstonu!"

Tradicija ni ravno na Dragičevi strani - Rakete so se po letu 1997 le enkrat prebile v 2. krog končnice. V tej sezoni bi bilo seveda marsikaj drugače, če ne bi imel največji zvezdnik ekipe Jao Ming težave s poškodbo.

Goran Dragič je že takoj po prihodu v Houston spoznal, kakšen status ima kitajski velikan: "On je bog, ikona kluba. Na vsakem koraku vidiš njegovo sliko. Zdaj, ko je bil poškodovan, je bil ves čas z nami in sva se tudi družila."

Kljub dolgi sezoni se bo Dragič udeležil evropskega prvenstva, saj se bo do začetka priprav lahko dobro spočil: "Letos bom imel dovolj časa. Najprej si bom vzel en mesec dopusta in ne bom nič delal. Predvsem se bom poskušal spočiti, potem pa se maksimalno dobro pripraviti na evropsko prvenstvo. Po prvenstvu mi ne bo treba takoj v ZDA, saj bo v Ligi NBA lock-out (konec junija bo prenehala veljati trenutna kolektivna pogodba v tej ligi, več preberite tukaj) in bo spet priložnost za počitek."