Božidar Maljković ni bil zadovoljen s sojenjem. Foto: Rene Gomolj
Božidar Maljković ni bil zadovoljen s sojenjem. Foto: Rene Gomolj
Goran Dragić
Goran Dragić je v ključnih trenutkih zadel dve trojki. Foto: Rene Gomolj

"Zmaga je pomembna za našo samozavest, vendar prave tekme nas čakajo šele na evropskem prvenstvu. Odigrali smo kolektivno, verjeli smo vase tudi v najtežjih trenutkih in prav to je odločilo o zmagovalcu," še dodaja "Smoki", ki je dosegel 6 točk.

Selektor Božidar Maljković ni bil zadovoljen s sojenjem: "Ni lahko igrati proti ekipi, ki ima podporo polne dvorane in hkrati na svoji strani še sodnike. Tega na novinarski konferenci pred tamkajšnjimi novinarji nisem želel povedati, slovenski javnosti pa lahko priznam, da nam je sodniška trojka ukradla najmanj deset točk. Zato fantom iskreno čestitam, saj so prikazali pravi odnos do igre. Z nepopustljivo obrambo, angažiranostjo vseh, ki so stopili na parket, smo nadoknadili marsikatero napako ali izgubljeno žogo. Vsi se zavedamo, da ta zmaga ne pomeni prav veliko, saj moramo takšno igro prikazati iz tekme v tekmo in že prvo priložnost za novo dokazovanje bomo imeli v nedeljo proti Črni gori."

Tudi Erazem Lorbek (11 točk) je kot ključno videl obrambo: "Zmaga je zelo dobrodošla za dvig samozavesti, vendar se moramo hkrati zavedati, da je do evropskega prvenstva še dolga pot in da nas čaka še ogromno dela. Ključ do zmage je bila naša dobra obramba."

Ni počitka - že v nedeljo v Stožicah s Črno goro
Slovenijo zdaj v Stožicah čaka Pokal Adecco, na katerem bodo zbrane vse reprezentance nekdanje Jugoslavije. V nedeljo bo 21.00 se bo Slovenija pomerila s Črno Goro, dan pozneje ob isti uri pa še s Hrvaško. V torek bodo na sporedu finale ter tekmi za 3. in peto mesto.

"V naslednjih dneh ne bo prav veliko časa za treninge, bodo pa novi močni nasprotniki dober pokazatelj, kje smo trenutno. Napredujemo lahko še na vseh področjih, seveda pa je vedno ključna obramba in odpravljanje napak. Te so sicer sestavni del košarke, vendar naš cilj je, da jih naredimo čim manj," pravi Goran Dragić.

Z njim se strinja tudi kapetan reprezentance Jaka Lakovič. "S tekme proti Litvi moramo potegniti pozitivne zaključke in to so borbenost, požrtvovalnost in homogenost ekipe. Zavedati se je treba, da brez borbenosti in metanja po parketu nimamo veliko možnosti za uspeh, saj je sodelovanje v reprezentanci odpovedalo kar nekaj igralcev. Zato moramo biti na evropskem prvenstvo najbolj borbena ekipa," pravi Lakovič.