Gorana Dragića bomo spet kmalu videli v dresu slovenske reprezentance. Foto: MMC RTV SLO/Olaf Madsen
Gorana Dragića bomo spet kmalu videli v dresu slovenske reprezentance. Foto: MMC RTV SLO/Olaf Madsen
Saša Vujačić
Tole pa očitno ostaja edina fotografija Saše Vujačića v dresu slovenskega dresa. Foto: GIGANTES

Dragić je že govoril s selektorjem Božidarjem Maljkovićem. Pogovor je potekal po telefonu, selektor ga je nameraval obiskati v Phoenixu, vendar se zaradi selitve to ni zgodilo. "Mislim, da bo pred naslednjo sezono v ligi "lockout" tako, da se bom reprezentanci zanesljivo odzval," je potrdil starejši izmed bratov Dragić.

Letos podvojili število zmag
Saša Vujačić
, ki je pred kratkim prestopil v New Jersey, pravi, da so se začeli uigravati šele proti koncu sezone. Zadovoljen je s trenerjem Averyjem Johnsonom, soigralci in organizacijo v klubu. "Vse, kar lahko zdaj storimo, je, da zmagamo čim več tekem. Glede na to, da smo lani zmagali 12 tekem in smo letos to že nekako podvojili, je to velik uspeh za ekipo. O končnici pa je najbolje, da se razmišlja drugo leto," je povedal Vujačić, ki nima težav s tem, da ostane pri Netsih, kjer so ga ljudje sprejeli z odprtimi rokami.

Nihče ni stopil v stik z njim
Na vprašanje o igranju za slovensko reprezentanco je Vujačić odvrnil, da ni nihče stopil v stik z njim in o tem ne misli več govoriti. Pred časom je dejal, da je slišal, da ga v Košarkarski zvezi Slovenije prodajajo po drugih reprezentancah, vendar tudi tokrat ni želel povedati, po katerih.

Spor v žaru boja
Z Dragićem sta imela lani na eni izmed tekem njunih nekdanjih moštev nekaj besednega dvoboja in vroče krvi, vendar je Vujačić dejal, da je bilo to le v žaru boja in ni bilo nič resnega. "Zmagali smo in bili prvaki tisto leto. Letos so pred nami nove zmage in novi boji," je dejal.

Potrebuje čas za prilagajanje
"Vmes je bilo že nekaj tekem, in kar je bilo, je pozabljeno. Igrava drug proti drugemu in mogoče nisva ravno v dobrih odnosih, vendar se pozdravimo in to je to," pa je o isti zadevi dejal Dragić, ki so ga februarja malce presenetljivo premestili iz Phoenixa v Houston. "Potreboval sem nekaj časa, da se navadim na nove igralce in trenerja. Zdaj moram samo priti v to obdobje, ko mi bo trener (Rick Adelman) dovolj zaupal. Po eni strani mi zaupa, po drugi ne. Sem pa kar zadovoljen, čeprav sem bil malce presenečen, vendar moraš biti v Ligi NBA na vse pripravljen," je povedal Dragić in zatrdil, da mu to ni zagrenilo želje po nadaljevanju kariere v NBA.

"Definitivno ostanem, saj sem imel od otroštva željo, da pridem v NBA in se tam obdržim in upam, da bom." Iz Phoenixa se sicer še ni dokončno preselil in v Houstonu živi v hotelu, kjer bo ostal do konca leta. "Je težko. Bil sem dve leti in pol v Phoenixu. Poznal sem mesto, ljudi, imel sem prijatelje. Zdaj moram začeti vse na novo in potrebujem še malce časa, da spoznam mesto in ljudi," je dejal Dragič, ki pušča možnosti za to, kje bo igral prihodnjo sezono, odprte.