Saša Vujačić se po selitvi iz Los Angelesa še privaja na življenje v New Jerseyju. Foto: Reuters
Saša Vujačić se po selitvi iz Los Angelesa še privaja na življenje v New Jerseyju. Foto: Reuters
Saša Vujačić
Kot kaže, bo Marija Šarapova nekoč postala gospa Vujačić. Foto: EPA

"Vsakemu športniku je čast igrati za reprezentanco. Jaz pač nisem imel te priložnosti v zadnjih letih v Sloveniji. Kar me je zelo prizadelo, je, da sem slišal, da so me na Košarkarski zvezi Slovenije začeli prodajati po drugih reprezentancah. To sem izvedel pred nekaj tedni in nimam nobenega komentarja na to," je pojasnil Vujačić.

26-letni Mariborčan, ki že od leta 2004 živi v ZDA, je povedal, da ga do zdaj še nihče iz vodstva reprezentance ni klical ali stopil v stik z njim in da to niti ni potrebno, ker je z mislimi usmerjen samo v svoj klub, ki mu želi pomagati do čim več zmag. Glede novega slovenskega selektorja Božidarja Maljkovića pa meni, da gre za enega najboljših trenerjev v Evropi in da je bil čas, da reprezentanca Slovenije najde nekoga takega.

Selitev z zahodne na vzhodno obalo ZDA prava poteza
Vujačić se je decembra od Los Angeles Lakersov, s katerimi je osvojil tudi dva šampionska prstana, preselil k New Jersey Netsom, kar ocenjuje za pravo potezo: "Mislim, da je bil zame čas za spremembo. V Los Angelesu sem se naučil zelo veliko dobrih in slabih stvari od najboljših igralcev in trenerjev na svetu, s profesionalnega vidika pa je bil čas za spremembe."

Po njegovih besedah je ekipa New Jersey Nets še zelo mlada in niha v igri, sam pa se tudi še nekako uigrava. "V veliko veselje mi je, da imata tako trener kot organizacija zaupanje vame in me na neki način spodbujata in potiskata v ospredje," je z večjo minutažo zadovoljen Vujačić.

Poroka s Šarapovo čez nekaj let
Vujačić se je zaročil s teniško igralko Marijo Šarapovo, a o poroki še ne razmišljata. "Zaročila sva se pred meseci in uživava v tem. Ona ima dosti načrtov, želi ponovno priti na sam vrh, sam pa sem resnično osredotočen na svojo ekipo, razmišljam le, kako lahko zmagamo. O poroki bomo najbrž govorili čez nekaj let," je sklenil "Vujo", ki se je kar težko privadil na mraz na vzhodni obali ZDA: "Pred dvema tednoma sem si kupil novo jakno, saj sem zmrzoval, ko sem stopil iz stanovanja."