Rašo Nesterović se je z odličnimi igrami in borbenostjo usedel v srca slovenskih ljubiteljev košarke, toda odločitve o koncu reprezentančne kariere ne bo preklical. Foto: EPA
Rašo Nesterović se je z odličnimi igrami in borbenostjo usedel v srca slovenskih ljubiteljev košarke, toda odločitve o koncu reprezentančne kariere ne bo preklical. Foto: EPA
Rašo Nesterović
Minula sezona je bila pri Olympiacosu zelo uspešna, čeprav jo je zaradi poškodbe končal že aprila. Foto: EPA

Odlični slovenski košarkar, ki je blestel tudi v vlogi kapetana slovenske reprezentance, je že končal reprezentančno kariero, kljub težavam s poškodbo pa še vedno lahko pomaga najboljšim evropskim klubom. Lani je po 12 letih igranja v Ligi NBA prestopil k Olympiacosu in pustil velik pečat. V kratkem pogovoru za MMC je povedal, da se dogovarja tudi z Unionom Olimpijo, dotaknili pa smo se tudi pereče novice, da Lorbek na letošnjem evropskem prvenstvu ne želi pomagati Sloveniji.


Že veste, kje boste igrali v naslednji sezoni? Še vedno pri Olympiacosu?
Nič še ni jasno. V Atenah čakajo, da vidijo, kaj bo z igralci, pri katerih morajo rešiti njihov status, potem bodo začeli sestavljati ekipo. Vsaj jaz imam takšne informacije. Če bo, bo, sicer si bom pač drugje poiskal klub.

Olympiacos je napovedal, da bo občutno znižal svoj proračun ...
Po vsej Evropi znižujejo proračune. To je sestavni del krize, s tem se je treba sprijazniti.

Kje bi sploh radi igrali? Je veliko klicev?
Nekaj ponudb je, ampak to je vse le informativno, nič konkretnega ni.

Kakšne so možnosti, da okrepite Union Olimpijo?
Iste, kot da grem v kakšen drug klub. Pogovori potekajo, če se najde skupni jezik, se najde, sicer gre vsak na svojo stran.

Kdaj sta se zadnjič slišali z direktorjem Janezom Rajgljem?
Pred približno desetimi dnevi.

Kako komentirate novico, da je Erazem Lorbek odpovedal nastop za slovensko izbrano vrsto na letošnjem evropskem prvenstvu (medtem si je premislil; op. ur.)?
Kot sem prebral v medijih, se mi zdi čudno, da je nastop odpovedal tik pred reprezentančnim zborom. Če že odpoveš, narediš to na tistih zimskih sestankih. Enostavno rečeš "nočem" in zgodba je končana. Igranje za reprezentanco ti mora biti v čast, to ni družinsko podjetje. Vsi so bili že pripravljeni, da bo Erazem sodeloval, vendar ga ne bo. Ne vem pa, kaj je bilo vse v ozadju, bomo danes slišali na novinarski konferenci.

Zdaj bi vas selektor Božidar Maljkovič še bolj potreboval, ampak najbrž si ne boste premislili in oblekli slovenskega dresa, kajne?
Ne, jaz ne morem, tudi poškodba me ovira ...