Uroš Slokar in soigralci se skupaj pripravljajo od 10. julija, zato nestrpno čakajo, da trdo delo obrodi sadove. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Uroš Slokar in soigralci se skupaj pripravljajo od 10. julija, zato nestrpno čakajo, da trdo delo obrodi sadove. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Jaka Lakovič
Kapetan Jaka Lakovič zatrjuje: "Nared smo za prvenstvo." Foto: KZS
Prvi vtisi iz Litve

Slovencev ob Baltskem morju ni pričakalo poletno vreme, ampak mraz, dež in močan veter. A to ni pokvarilo razpoloženja v slovenskem taboru, ki je popolnoma pripravljen na prvega nasprotnika. Varovanci Božidarja Maljkovića so že opravili trening v pomožni dvorani, medtem ko bodo prizorišče tekme - dvorano Švyturys - preizkusili na dan tekme dopoldne.

Ožbolt in Slokar svarita pred podcenjevanjem
"Treniramo tako kot po navadi. Gremo skozi akcije, nekaj malega smo si ogledali tudi Bolgare, ki so proti Italijanom zelo dobro odigrali, tako da jih ne gre podcenjevati," je za TV Slovenija dejal branilec Sašo Ožbolt. Center Uroš Slokar pa je dodal: "Največ poudarka je bilo na njihovi obrambi in na našem napadu. To, da je reprezentanca slaba na papirju, je najbolj neprijetna stvar, ker jo javnost podcenjuje."

Nastanitev bolj skromna
Reprezentanca je sicer nastanjena v hotelu v središču mesta, ki pa je po besedah predstavnika za odnose z javnostjo pri KZS-ju Anžeta Blažiča pod vsakim standardom slovenske košarkarske reprezentance, saj so "sobe in postelje zelo majhne, hrana pa bolj ali manj enolična". A nekoliko bolj "asketska" nastanitev Slovenije nikakor ne bi smela ovirati na poti do prve zmage.

37. prvenstvo stare celine sicer ob 14.15 odpirata srečanji Španija - Poljska in Srbija - Italija. Slednjo tudi na TVS 2.

SREDIN SPORED NA PRVENSTVU

Skupina A:
ŠPANIJA - POLJSKA ob 14.15

TURČIJA - PORTUGALSKA 16.45

LITVA - VELIKA BRITANIJA 20.00

Skupina B:
SRBIJA - ITALIJA ob 14.15
Prenos tekme na TVS 2.

FRANCIJA - LATVIJA 16.45

NEMČIJA - IZRAEL 20.00

Skupina C:
ČRNA GORA - MAKEDONIJA ob 14.30

GRČIJA - BIH 17.00

HRVAŠKA - FINSKA 20.00

Skupina D:
BELGIJA - GRUZIJA ob 14.30

SLOVENIJA - BOLGARIJA 17.00
Prenos tekme na TV Slovenija 2.

RUSIJA - UKRAJINA 20.00

Prvi vtisi iz Litve