Bo Beno udrih še kdaj oblekel slovenski dres? Foto: EPA
Bo Beno udrih še kdaj oblekel slovenski dres? Foto: EPA
Franci Pavšer
Franci Pavšer je kritičen predvsem do KZS-ja. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Peter Vlfan
Tudi Peter Vilfan razume Udrihovo odločitev, Foto: MMC RTV SLO

Sobotna novica, ki je prišla iz New Yorka, je dodobra pretresla slovensko športno javnost. "Za slovensko reprezentanco ne bom igral, ker v bistvu imam poroko, julija se ženim, tako da ne bom imel časa. Datuma poroke ne morem spremeniti. Že deset let čakam na neko spremembo, pa se nikoli ne zgodi. Je, kar je. Odločitev je dokončna. Vem, da je Božidar Maljković dober trener, ki ima velike uspehe, jaz pa sem na žalost po šestih letih obupal. Naša košarkarska zveza bi lahko že prej stopila v stik s takšnim trenerjem. Ne pravim, da so naši slovenski trenerji slabi. So dobri, ampak vedno je neka politika v tej reprezentanci in se s tem ne mislim več ukvarjati," je povedal Udrih in izzval večinoma negativne odzive. A Pavšer, Vilfan in Hauptman ga ne obsojajo in s prstom kažejo tudi na druge.

Franci Pavšer
Bena ne obsojam. Vsi vemo, da je muhast, ampak trenutno najdražji slovenski košarkar si zasluži spoštljiv odnos. Lani so ga iz reprezentance po dolgotrajnih pogovorih odslovili, on pa je edini, ki po pravici pove, zakaj ne pride. Že poleti, ko je povedal, da načrtuje poroko, bi morali iz KZS-ja reagirati. On je to povedal že septembra, a iz KZS-ja sploh niso stopili z njim v stik. Zdaj zahtevati, da prestavi poroko, je malo tako ... Vemo, da se bo poročil v elitnih hotelih, da so zato potrebne dolge priprave itd. Še posebej pa me je lani zbodel trenutek, ko je zapustil reprezentanco. Že takrat se mi je zdelo cinično, ko so iz KZS-ja pisno v svojem sporočilu poslali zapisano takšno Udrihovo izjavo: »Se pa res iskreno zahvaljujem selektorju Memiju Bečiroviću, Mateju Avanzu, Walterju Jeklinu, saj je bila komunikacija z njimi vrhunska. Razšli smo se povsem prijateljsko."

Peter Vilfan
Bena poznam od malih nog, bil je tudi pet let v mojem taboru. Njegovo odločitev zato tudi razumem. Nikoli ne bom rekel, da je prav, da kdo ne igra za svojo reprezentanco, po drugi strani pa je Beno povedal nekaj stvari, ki zagotovo držijo. Beno je, ne glede na to, kaj si kdo misli, izjemno pozitivna oseba in dober športnik. Ima pa tudi svojo glavo in jo uporablja ter velikokrat pove, kaj si misli. To je nekaj, kar pri nas v Sloveniji ni pozitvno sprejeto. V tej slovenski reprezentanci se nekateri predstavljajo oziroma so predstavljeni kot izjemni pozitivci, pa ni vedno čisto tako. Nekateri, ki so v preteklosti prav tako odpovedovali nastope, izpadajo heroji in ti kriteriji niso vedno enaki za vse. Po mojem mnenju obstajajo tako zamere do igralcev kot do KZS-ja. Bistvo Benove izjave je v tem, da če bi Maljković prišel že pred leti, nihče ne bi imel težav z filozofijo, da v reprezentanci ni zvezdnikov itd. Ker pa so to filozofijo prodajali trenerji, ki se je na koncu niso držali, je to Benovo razmišljanje razumljivo.

Dušan Hauptman
Seveda ni dobro, da ga ne bo v reprezentanci. Zame sta z Dragićem najboljša napadalna branilca v ekipi. Ne poznam toliko ozadja, ampak nekdo se mu je moral zameriti. Ne verjamem v razloge, ki jih je navedel. Prepričan sem, da lani ne šlo za minutažo, ki bi jo moral deliti z Lakovičem. Tudi to s poroko po mojem mnenju ni pravi razlog. Upam le, da na zvezi še niso vrgli puške v koruzo in da ga bo Maljković skušal prepričati.