Božidar Maljković in Goran Dragić ob pregledu statistike srečanja. Foto: MMC RTV SLO/ T. J.
Božidar Maljković in Goran Dragić ob pregledu statistike srečanja. Foto: MMC RTV SLO/ T. J.

Na novinarski konferenci je srbski strokovnjak na slovenski klopi uvodoma pozdravil Juana Carlosa Navarra, kot enega ključnih dejavnikov poteka tekme pa je španskega ostrostrelca izpostavil tudi pozneje: "S Juanom Carlosom Navarrom je vedno ista zgodba. Pred tekmo me prijazno pozdravi, nato pa mi da 26 točk."

Uvodne minute je Slovenija odigrala odlično in ob koncu prve četrtine celo povedla s trojko Sama Udriha, ki je bila pozneje razveljavljena, za deset (16:26). Maljković je poudaril, da so Slovenci pametno začeli: "Ne le, da smo dobro odigrali v napadu in tudi nekaj zadeli, ampak smo začeli tudi zelo pametno. Držali smo se taktičnega koncepta in igrali po dogovoru. Drugi polčas smo začeli zelo slabo. Zagotovo smo zgrešili 20 povsem odprtih metov. Španci v drugem delu niso igrali nič bolje v obrambi, le mi smo bili slabši v napadu."
Ko bi le še 10 minut igrali dobro v obrambi
"Fenomenalni Juan Carlos Navarro je zadel praktično vse mete. Mislim, da je zgrešil le enkrat. Dosegel je 26 točk, kar je za nas seveda preveč. Ta tekma je bila obračun ene zares velike ekipe proti normalni ekipi, kakršna je Slovenija v tem trenutku. Upam, da bo to v prihodnosti drugače. Povsem odprte mete, ki smo jih mi zgrešili, so Španci zadeli," je dodal slovenski selektor.
Nihanj v slovenski igri je preveč. Po besedah Maljkovića so ti padci krivi, da njegovi izbranci tudi slabših reprezentanc ne morejo premagati z višjo razliko: "S tekmo bi bil zadovoljen, če bi le še deset minut bolje igrali v obrambi. Nekje 25 minut smo igrali korektno obrambo. To je problem in zaradi tega razloga nismo višje premagali, recimo, niti Finske. Ko ekipa igra tako, ni več odvisna od svoje igre, ampak koliko bo nasprotnik zadel. Španci so tokrat zadeli. So brez dvoma najbolj talentirana ekipa na prvenstvu."

Iz Kaunasa,