Dokončen odgovor bomo najverjetneje dobili v sredo. Foto: Reuters
Dokončen odgovor bomo najverjetneje dobili v sredo. Foto: Reuters
Borut Pahor
Borut Pahor je bil danes veliko bolj optimističen glede organizacije evropskega prvenstva. Foto: MMC RTV SLO
Kocka o košarkarskem EP-ju še ni padla

Odločilen sestanek bo verjetno v sredo, ko bo Pahor sprejel generalnega sekretarja Fibe Europe Nara Zaolina.

Libijci bodo finančno "zaprli" Stožice
Nepričakovano pomoč je ponudila libijska investicijska družba, ki je pripravljena v projekt Stožice vložiti 30 milijonov evrov, kar bi finančno pokrilo celotne stroške tega objekta. "Odpadla je še ena skrb. Mi zdaj imamo objekte za organizacijo evropskega prvenstva. Glede tega so potrebne samo še malenkosti, tako da se moramo zdaj izpogajati samo še za nižjo kotizacijo," je povedal Pahor, ki ni želel potrditi namigovanj, da je vlada pripravljena zvišati prispevek pri kotizaciji. "Smo sredi pogajalskega procesa in o številkah ne bi govoril," je povedal Pahor in dodal, da je kompromis mogoč, a mora biti finančno vzdržen.
Fiba pripravljena na dodatna pogajanja
"Je še mogoče znižati stroške kotizacije? Mislim, da je. O tem me prepričuje dejstvo, da bi vlada, ko je prvič obravnavala tematiko, morala plačati osem milijonov, včeraj pa le še pol manj. Mislim, da je Fiba pripravljena na pogajanja za dodatno znižanje," je še povedal Pahor, ki bo dodatne sponzorje iskal tudi v mednarodnih vodah, tako da bi čim bolj znižal plačilo iz proračuna in se bo lahko "mirne vesti zazrl v oči gospodarstvenikom, sindikatom in športnim navdušencem".

Zanikal govorice o pritisku javnosti
Slovenski premier je tudi odločno zavrnil govorice, da je popustil pod pritiskom javnosti, ki je z ogorčenjem sprejela odločitev četrtkovega ministrskega zbora, da za organizacijo zaključnega turnirja stare celine nameni le 1,2 milijona evrov. Kot je znano, Fiba Europe zahteva 6,5 milijona evrov.

Vodstvo Evropske košarkarske zveze bo o prireditelju prvenstva odločalo na seji odbora 4. in 5. decembra v Münchnu.

Kozmusu pomoč 100.00 evrov
Predsednik vlade je še povedal, da je Primožu Kozmusu, ki ga je prosil za pomoč ob povratku v tekmovalno areno, prek štirih pokroviteljev zagotovil 100.000 evrov.

Kocka o košarkarskem EP-ju še ni padla