Bo Goran Dragić košarkarske navdušence v Staples Centru kmalu navduševal v dresu Los Angeles Lakersov? Foto: Reuters
Bo Goran Dragić košarkarske navdušence v Staples Centru kmalu navduševal v dresu Los Angeles Lakersov? Foto: Reuters
Navijači Phoenixa so na ameriških spletnih forumih večinoma ogorčeni, da se vodstvo Sunsov ni potrudilo, da obdrži Gorana Dragića. Izvirni greh vidijo v prihodu Isaiaha Thomasa. Foto: Reuters

Dragićeva ekipa je na sestanku povedala, da slovenski reprezentant po koncu sezone ne namerava podpisati nove pogodbe. Sunsi so s tem dobili jasno znamenje, da organizatorja igre prodajo do četrtka (ko se konča prestopni rok) in s tem dobijo vsaj izbor na naboru. V nasprotnem primeru bodo poleti ostali popolnoma praznih rok.

Dragić: Bolje je, da gremo naprej
"Ne zaupam jim več. To se dogaja prevečkrat. Že drugič, tretjič," je v sredo po treningu o vodstvu Phoenix Sunsov dejal Dragić. "Dajejo obljube. O. K. Je težko. A hkrati jim želim le najboljše. V zadnjih petih letih so bili z mano zelo dobri. Na navijače Phoenixa in na samo mesto me bodo vselej vezali lepi spomini. Pač, prišel sem do točke v svoji karieri, ko je zame in za mojo družino bolje, da gremo naprej." Ljubljančan je poudaril, da s smerjo, v katero gredo Sunsi, ni (bil) zadovoljen. "Ne počutim se več udobno, vse je drugače. Stanje v kotu ni del moje igre. Vidim, da ne gremo v pravo smer. Zato sem se odločil za ta ukrep (zahtevek za menjavo, op. a.), da si najdem boljši položaj," je pojasnil organizator igre.


Sistem treh branilcev mu ne ustreza
Goran Dragić je lani prejel nagrado za igralca, ki je najbolj napredoval, letos pa v sistemu treh branilcev ni več tako izstopal. V novem sistemu se Dragić ne počuti tako dobro, dobi občutno manj žog, zato si želi novega okolja.

Houston si ga želi, a ...
Nekaj ekip se je hitro ogrelo za slovenskega reprezentanta, med temi predvsem Houston. Igralčevi predstavniki so na sestanku tudi povedali, kam bi se Dragić rad preselil, med ciljnimi destinacijami pa naj ne bi bil Houston. To za Rocketsom povzroča kar nekaj težav pri odločitvi, da bi skušali (le za nekaj mesecev?) Dragića pripeljati v svojo ekipo.

Lakersi, New York ali Miami?
Ameriški mediji kot Dragićevo glavno željo najpogosteje omenjajo Los Angeles Lakerse. Na listku njegovih želja naj bi bili v prvi vrsti še New York Knicksi in Miami Heati. Če do četrtka ne bi prišlo do dogovora, bo Dragić ostal v puščavi, poleti pa bi kot prosti igralec skušal dobiti štiriletno pogodbo, ki bi mu prinesla 80 milijonov dolarjev.

Navijači Phoenixa ogorčeni
Po objavi novice so navijači Phoenixa na ameriških spletnih forumih večinoma izrazili veliko razočaranje. Goran je bil kljub vsemu prvi obraz franšize in košarkar, okoli katerega naj bi se gradila prihodnost kluba. Kritike padajo predvsem na vodstvo kluba, ki je poleti v klub pripeljalo Isaiaha Thomasa. Neuravnoteženost na branilskih mestih je pred dnevi priznal tudi generalni menedžer kluba Ryan McDonough in dejal, da bo Phoenix skušal v tem prestopnem roku to odpraviti. Zdaj mu je pomagal Goran sam, a zagotovo ne na način, ki bi si ga vodstvo želelo. V najboljšem primeru bodo Sunsi za prvi obraz kluba dobili v zameno drobtinice.