Foto:
Foto:

Po prvem sklopu bodo izbranci selektorja Memija Bečiroviča, tako kot lani, odigrali dve pripravljalni tekmi z Makedonijo. Ena bo zaprta za javnost, o tem, kdo bo gostil drugo tekmo, pa se na KZS-ju s kandidati še pogajajo.

KZS se je že pred tem s Košarkarsko zvezo Španije dogovoril za gostovanje na turnirju v Vitorii in za prijateljsko tekmo ob odprtju nove dvorane v ljubljanskih Stožicah, ki bo lahko sprejela 12.500 gledalcev.

Bečirović, direktor reprezentanc Matej Avanzo in športni direktor Walter Jeklin že opravljajo telefonske pogovore z reprezentanti. "Potek priprav in vse tekme v mesecu in pol pred svetovnim prvenstvom so pod streho, dogovori so podpisani, odziv vseh košarkarjev, s katerimi smo se v zadnjem mesecu po telefonu slišali, pa veliko obeta. Da bo vse potekalo na vrhunski ravni, bomo tudi letos nadaljevali koncept obiskovanja naših reprezentantov pri njihovih klubih, saj je to najmanj, kar lahko storimo za to, da pokažemo, kako pomembno je za slovensko košarko njihovo sodelovanje v reprezentančnih akcijah," je povedal Avanzo.