Goran Dragič je še enkrat dokazal, da je 12 dni pred uvodno tekmo svetovnega prvenstva v odlični formi. Foto: EPA
Goran Dragič je še enkrat dokazal, da je 12 dni pred uvodno tekmo svetovnega prvenstva v odlični formi. Foto: EPA
Novica Veličković
Krilni center Novica Veličković, ki v Mariboru ni igral, je bil najučinkovitejši pri Srbih. Foto: EPA
Primož Brezec
Primož Brezec in soigralci so na 13. pripravljalni tekmi doživeli 8. poraz. A igra je bila občutno boljša od predstav v Mariboru. Foto: EPA

Slovenija je na krilih odličnega Gorana Dragiča, ki je dosegel 21 točk, dobila polčas z 51:38. Varovanci Dušana Ivkovića so v nadaljevanju po pričakovanju manjšali zaostanek in v 35. minuti izenačili na 68:68. Sledila je napeta končnica, v kateri je imela Slovenija pol minute pred koncem pri vodstvu z 81:80 napad, a sta se Dragič in Jaka Lakovič zapletla, tako da je v protinapad stekel Novica Veličković, nad katerim je Goran Jagodnik napravil prekršek. Veličković, najboljši Srb, je zadel oba prosta meta za sploh prvo vodstvo Srbov po začetnih 4:0.

Slovenija je imela še 4,7 sekunde za zadnji napad. Boštjan Nachbar je s sijajno podajo pod košem našel Primoža Brezca, a je ta zgrešil skorajda čisto polaganje. Selektor Memi Bečirovič tokrat ni mogel računati na Sama Udriha, ki si je na zadnjem treningu lažje zvil gleženj, in Sanija Bečiroviča, ki zaradi poškodbe rame trenira po posebnem programu.

Bečirovič: Zaslužili smo si zmago
"Odigrali smo dobro tekmo in bili vseskozi boljši. Sodniški kriterij nas je nekoliko vrgel iz tira in na koncu so zmago srečno slavili Srbi, čeprav mislim, da smo si jo zaslužili mi. Želel sem si te zmage. Vseeno me veseli, da napredujemo in dvigujemo igro," je po tekmi dejal selektor Bečirovič.

Lakovič: Napredek v igri je viden

Tudi kapetan Lakovič je bil s samo igro zadovoljen: "To je bila odlična tekma, dobro smo igrali 35 minut, v katerih smo si priigrali prednost, potem prehitro prišli v bonus, Srbi pa so izkoristili naše napake in se približali s prostimi meti. V določenih trenutkih nismo znali zaključiti akcije, imeli pa smo tudi zadnji napad za zmago, a ga žal nismo realizirali. Mislim, da se pozna napredek v igri, saj smo odigrali res dobro."

V drugi tekmi turnirja je Grčija kar s 123:49 deklasirala Kanado. Slovenci se bodo v sredo udarili z Grki.

Turnir Akropolis

SRBIJA - SLOVENIJA
82:81 (21:27, 17:24, 23:14, 21:16)
Veličković 21, Krstić 17, Tepić in Teodosić po 11; Dragič 27, Brezec in Nachbar 11, Klobučar 9, Lakovič 8, Slokar 6, Vidmar 5, Zupan 4.
GRČIJA - KANADA
123:49 (27:6, 31:14, 25:12, 40:17)
Sreda ob 18.00:
KANADA - SRBIJA

Ob 20.45:

GRČIJA - SLOVENIJA
Četrtek ob 18.00:
KANADA - SLOVENIJA

Ob 20.45:

GRČIJA - SRBIJA