Tyson Chandler je edini pravi center pri Američanih. Foto: Reuters
Tyson Chandler je edini pravi center pri Američanih. Foto: Reuters
Thierry Henry, Eva Longoria in Tony Parker
Francoska športna superzvezdnika in prijatelja nogometni napadalec New York Red Bullsov Thierry Henry in košarkar San Antonia Tony Parker (na SP-ju ga ne bo) sta si tekmo ogledala s tribun v družbi Parkerjeve žene Eve Longorie. Foto: Reuters

Green je krilni igralec Oklahome, McGee pa center Washingtona. Zdaj mora selektor Mike Krzyzewski "najti" še eno ime, saj v Turčijo na svetovno prvenstvo potuje le dvanajsterica. "Odločitev je bila sprejeta zato, da bomo na prihajajočih pripravljalnih tekmah imeli na voljo skorajda toliko igralcev kot na prvenstvu. Temu se moramo prilagoditi," je dejal menedžer reprezentance Jerry Colangelo. ZDA bodo na SP tako odpeljale le enega pravega centra - Tysona Chandlerja.

Že znana začetna peterka?
Potem ko so Američani v soboto v za javnost zaprtem Madison Square Gardnu v ekshibiciji zmleli Kitajce z 98:51, so danes ugnali še Francoze s 86:55. Krzyzewski je očitno tudi že oblikoval začetno peterko, ki jo poleg Chandlerja sestavljajo še Rajon Rondo, Kevin Durant, Andre Iguodala in Chauncey Billups. Zadnji, s 33 leti najstarejši v ekipi, je bil s 17 točkami tudi igralec tekme. Na centrskem položaju je kot menjava Chandlerju igral Lamar Odom.

Hitrost, hitrost in še enkrat hitrost!
Francozi so še ob polčasu zaostajali le za devet (30:39), Američani pa so tudi tokrat potrdili, kaj bo v ospredju njihova igre v Turčiji: hitrost, hitrost in še enkrat hitrost. Glavni poudarek bo na zunanji liniji in agresivni obrambi. Prihodnji konec tedna jih kot naslednji tekmec čaka Litva.