Roko-Leni Ukić je eden izmed pomembnejših igralcev tokratnega moštva. Foto: MMC RTV SLO/A. B.
Roko-Leni Ukić je eden izmed pomembnejših igralcev tokratnega moštva. Foto: MMC RTV SLO/A. B.

Hrvatje, slovenski tekmeci v skupini B v Turčiji, bodo z "azzurri", ki se pripravljajo za kvalifikacije za EP, še eno tekmo odigrali jutri v Puli. Gre za podoben paket tekem kot lani v pripravah za EP s Slovenci, ki so jih dvakrat premagali. Najprej v Poreču, nato še v Pazinu. Od takrat se je v reprezentanci veliko spremenilo, selektorja Jasmina Repeše ni več, Vranjković ima na voljo le štirinajsterico igralcev.

Kus edini starejši od 28 let
Med njimi ni poškodovanih zvezdnika Zorana Planinića in mladih Maria Delaša in Leona Radoševića. 31-letni Davor Kus je edini, starejši od 28 let, vendar bi po mnenju branilca Marka Popovića znali to obrniti sebi v prid in po srbskem receptu z lanskega EP-ja na Poljskem priti zelo visoko.

Priti v Carigrad najbolje pripravljeni
"Če potegnemo vzporednice med njimi 2009 in nami 2010, se lahko strinjamo v tem, da niti Srbi niso verjeli v finale. Ne pravim, da bomo mi prišli do finala, lahko pa pridemo do četrtfinala. Vendar tej ekipi ni cilj letošnji SP, temveč EP 2011 v Litvi. Smo mladi, delamo na stvareh, ki bi lahko bile naša prednost. V Carigrad želimo potovati kot fizično najbolje pripravljena reprezentanca. Imamo tudi dovolj igralcev, ki so vodje v svojih klubih, tako da lahko upamo na uspeh v Turčiji."

Seznam hrvaške reprezentance:
Lukša Andrić, Marko Banić, Bojan Bogdanović, Davor Kus, Krešo Lončar, Hrvoje Perić, Marko Popović, Kruno Simon, Rok Stipčević, Marko Tomas, Ante Tomić, Roko Ukić, Vedran Vukušić, Luka Žorić.