Košarkarji bodo imeli spet pestre priprave. Foto: Reuters
Košarkarji bodo imeli spet pestre priprave. Foto: Reuters

Na turnirju, na katerem je Slovenija zmagale že leta 2007, bodo nastopile še reprezentance Nemčije, Avstralije in Kitajske. Ekipe se bodo od 28. do 30. julija po enokrožnem sistemu pomerile vsaka z vsako. 1. avgusta bo še finale in tekma za 3. mesto.

Selektor Memi Bečirovič na Kitajsko ne bo vzel vseh najboljših, saj bodo nosilci dobili nekaj dni več počitka, vmes pa vadili z enim izmed pomočnikov selektorja, trenerjem za telesno pripravo in fizioterapevtom.

"Potujemo v mesto Liudžov na jugovzhodu Kitajske, kamor bodo lahko šli vsi kandidati za nastop na svetovnem prvenstvu, pet glavnih nosilcev igre, ki jih bo določil selektor Memi Bečirovič, pa se bo imelo pravico odločiti, da izkoristi možnost dodatnega počitka in treningov po posebnem programu v domovini. Pred potjo v Azijo nas v domovini čakata uvodni tekmi proti Makedoniji, nato pa bomo v domovini odigrali še tri ter v tujini šest dvobojev, tako da kljub temu, da bodo nekateri nosilci imeli možnost za vmesni počitek, ni prav nobenega strahu pred pravo ravnjo uigranosti na svetovnem prvenstvu," je povedal direktor reprezentanc Matej Avanzo.