Primož Brezec in Goran Jagodnik bosta ob odsotnosti Erazma Lorbka in Matjaža Smodiša nosila veliko breme pod košem. Foto: Reuters
Primož Brezec in Goran Jagodnik bosta ob odsotnosti Erazma Lorbka in Matjaža Smodiša nosila veliko breme pod košem. Foto: Reuters
Memi Bečirovič
Memi Bečirovič bo s svojimi varovanci odigral 15 pripravljalnih tekem. Foto: MMC RTV SLO
Slovenski košarkarji z Makedonci

"Za nami je prvi del priprav, in ker smo zbrani šele teden dni, ne gre pričakovati iger, kot jih bomo prikazovali naslednji mesec. Morda je tu Makedonija malce v prednosti, saj so zbrani več časa, ker jih že avgusta čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo naslednje leto v Litvi. Za nas je najpomembneje, da se dobro uigramo in javnosti predstavimo v dobri luči ter s tem odločno krenemo k naslednjim pripravljalnim akcijam," je dejal selektor Memi Bečirovič, ki bo s seznama 16 igralcev dvanajsterico določil tik pred tekmo. Moštvu se je pridružil tudi Dino Murič.

Prenos si oglejte na TVS 2 in na MMC-jevi strani.

Brezec: Forma prava 28. avgusta
Reprezentanti so na Rogli opravili najtežji - kondicijski - del priprav. Noge in roke so zato težke, kljub temu pa je cilj zmaga. "Na tekmi z Makedonijo rezultat seveda ne bo najpomembnejši, a bomo vseeno skušali zmagati. Za nami je najtežji del priprav, kjer smo delali predvsem na moči in vzdržljivosti, zdaj pa nas čaka stopnjevanje forme, ki bi morala biti prava 28. avgusta, ko bo na sporedu prva tekma naše reprezentance na svetovnem prvenstvu," napoveduje Primož Brezec.

Slovenija se bo v četrtek z Makedonijo pomerila še enkrat - za zaprtimi vrati. V nedeljo sledi pot na pripravljalni turnir na Kitajsko, kjer se bo reprezentanci pridružil Goran Dragič.

Slovenski košarkarji z Makedonci