Juan Carlos Navarro in njegovi soigralci se bodo pred prvenstvom ustavili tudi v Sloveniji, kjer bodo igrali na prvi tekmi v novi košarkarski dvorani Stožice. Foto: Reuters
Juan Carlos Navarro in njegovi soigralci se bodo pred prvenstvom ustavili tudi v Sloveniji, kjer bodo igrali na prvi tekmi v novi košarkarski dvorani Stožice. Foto: Reuters
Ricky Rubio in Sergio Scariolo
Sergio Scariolo verjame, da zlatega obdobja španske košarke še ni konec, za kar naj bi poskrbel čudežni Ricky Rubio. Foto: EPA

Branilci naslova košarkarskih svetovnih prvakov iz Japonske 2006 tokrat na morejo računati na prvega zvezdnika Pauja Gasola, zato je bilo pričakovati, da ga bo na mestu kapetana nadomestil branilec Barcelone.

Pauja bo nadomestil Marc
"Juan Carlos ne bo kapetan zaradi številnih reprezentačnih nastopov, temveč zaradi svoje neprekosljive predanosti in tekmovalnosti," je pojasnil Scariolo, ki bo od najboljših španskih košarkarjev v Turčiji pogrešal le starejšega izmed bratov Gasol. Odsotnost Pauja je velika reprezentančna priložnost za mlajšega Marca. "On je naša prva izbira pod košem. S svojo močjo in igro bo ključen del našega moštva," je mlajšemu Gasolu vidno vlogo napovedal 49-letni italijanski trener.

Pazite se Rickyja Rubia!
Ob Navarru in M. Gasolu bodo v ospredju še Rudy Fernandez, Jose Manuel Calderon in Ricky Rubio. "Navduševal in zabaval bo s svojo intuicijo in ustvarjalnostjo," je Scariolo razkril, da od veliko pričakuje od Rubia.

Pred SP-jem dvakrat s Slovenijo
Svetovni prvaki so se po predstavitvi v Madridu odpravili na Kanarske otoke, kjer bodo dva tedna in pol trenirali v Las Palmasu. Vmes bodo odigrali pripravljalni tekmi s Kanado in Slonokoščeno obalo, nato pa sledi turnir v Vitorii, na katerem bosta sodelovali Litva in Slovenija. Z izbrano vrsto Memija Bečiroviča se bodo Španci v treh dneh pomerili kar dvakrat, drugič, 10. avgusta, bodo sodelovali ob odprtju nove košarkarske dvorane v Stožicah.

15 kandidatov za reprezentanco Španije:
Carlos Suarez (Estudiantes), Fernando San Emeterio (Baskonia), Rafa Martinez (Valencia), Pablo Aguilar (Granada), Fran Vazquez (Barcelona), Sergio Llull (Real Madrid), Víctor Claver (Valencia), Ricky Rubio (Barcelona), Marc Gasol (Memphis), Alex Mumbru (Bilbao), Rudy Fernandez (Portland), Jose Manuel Calderon (Toronto), Felipe Reyes (Real Madrid), Jorge Garbajosa (Real Madrid), Juan Carlos Navarro (Barcelona).