Cimre določi štab, in sicer glede na skupne interese, pretekle izkušnje, sodelovanja v klubih, sorodstvena razmerja ... Foto: Reuters
Cimre določi štab, in sicer glede na skupne interese, pretekle izkušnje, sodelovanja v klubih, sorodstvena razmerja ... Foto: Reuters

Prava kemija je sestavni del uspeha. Poglejmo, kdo in zakaj so bili na Stankovićevem memorialu v Liudžovu skupaj v sobah.

Sani Bečirović in Primož Brezec
Odlična prijatelja sicer vselej "tarnata" drug nad drugim, se pritožujeta nad smrčanjem, brcanjem in še bi se kaj našlo, a štajersko-kraška naveza je nazadnje vselej nerazdružjiva.

Sandi Čebular in Matej Krušič
Štajersko navezo druži zgodovina v KK-ju Šentjur, kjer je za njun napredek v košarki veliko naredil danes profesionalec na KZS-ju Dejan Mihevc. Posebej zanimiva je zgodba Mateja Krušiča, ki je v košarko prišel kot reprezentančni rokometni vratar.

Goran in Zoran Dragić
Bratska naveza, ki si je v ljubljanskih Kosezah sobo delila mnoga leta, je dočakala nekaj, kar doživijo le redki - skupaj sta tudi v članski reprezentanci. Jasno, sobo mora kot mlajši marljivo pospravljati mlajši Zoran ...

Jaka Klobučar in Gašper Vidmar
Naveza še iz reprezentančnih selekcij mlajših starostnih kategorij, ki je pozneje skupaj igrala tudi pri moštvih Geoplina Slovana in Uniona Olimpija. Odlična prijatelja se sicer rada "zbadata", a le redki so trenutki, ko ju ne vidite skupaj.

Dino Murić in Hasan Rizvić
Medtem ko je Dino trenutno najmlajši reprezentant, Hasan že ima nekaj izkušenj v članski izbrani vrsti, je pa to soba, ki se na Kitajskem v hotelu Liudžov v sedmem nadstropju največ druži z navezo bratov Dragić.

Uroš Slokar in Miha Zupan
Uroš Slokar in Miha Zupan se prav tako poznata še iz mlajših starostnih kategorij, saj ju je neko obdobje družil isti trener - Peter Brumen, ki je hkrati vodil Ježico in reprezentanco gluhih. Omenjeni ekipi sta namreč skoraj vsak četrtek odigrali prijateljsko tekmo.

Samo Udrih
Kot najstarejši član delegacije na Kitajskem je dobil to "čast", da ima sobo povsem zase, v naslednjih akcijah pa lahko za "cimra" dobi Boštjana Nachbarja, v sobi pa bosta tudi preostala igralca, ki sta trenutno v Sloveniji, kapetan Jaka Lakovič in Goran Jagodnik.