Union Olimpija ima z Aronom Baynesom po daljšem času spet zelo kakovostnega centra. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Union Olimpija ima z Aronom Baynesom po daljšem času spet zelo kakovostnega centra. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Dolgonogim košarkarjem so namreč prihranili mučenje na zanje prenatlačenih sedežih v avtobusu in so izkoristili nizkocenovni polet iz Trsta. To spominja na čase, ko so pred desetletjem in pol na poti do zaključnega turnirja četverice Evrolige Olimpijini fantje na odločilno tekmo četrtfinala prav tako prileteli v Milano, takrat s čarterjem z Brnika. In zmagali.

Predlani so Stožice hitro razprodali
Milano je bil še ena prelomnica Olimpije: pred dvema letoma je Zdovčeva četica šokirala z uspehom v Milanu, v sezoni, ki se je nato čudežno odvila v ljubljansko senzacijo Evrolige. Takratna zmaga v Milanu je že v noči po uspehu razprodala Stožice za naslednjo tekmo s Panatinikosom, navijači so v evforiji in navdušenju prek interneta pokupili vse vstopnice. Tudi sinočnji uspeh je prižgal iskrico v apatično košarkarsko vzdušje pri nas. In si rečemo: Mogoče pa bomo to sezono vendarle spet uživali v košarki.

To si še bolj želimo, ker je to morda poslovilna sezona od evroligaške konkurence, pot do še osemnajste zaporedne sezone bo bolj trnova kot zadnja leta.

Gostitelji so Ljubljančane podcenjevali
Tokrat veselje na gostovanju v bližini Milana, v Cantuju oziroma v bližnjem Desiu. Cantu je na papirju najlažji tekmec Olimpije v evropski sezoni. Podobno so tudi v Cantuju razmišljali o Olimpiji, da je to najlažji nasprotnik v sezoni. Trener Andrea Trinchieri je po tekmi priznal, da so košarkarji podcenjevali Ljubljančane. Poudaril je, da za zmago ni dovolj, da le stopiš na parket.

Cantu poražen po sedmih zmagah
In slovenski podprvak je končal fantastično Cantujevo serijo na začletku sezone, ko je nanizal sedem zmag brez poraza. Zdaj v Stožice prihajata dva favorita za evropski naslov: Fenerbahče in Panatinaikos. Upamo, da bosta tudi ta dva podcenjevala slovenskega evroligaša.
Franci Pavšer, Val 202