Prva evropska bratska naveza v Ligi NBA. Foto: Twitter
Prva evropska bratska naveza v Ligi NBA. Foto: Twitter
Zoran in Goran Dragić
Zoran in Goran bosta dve leti skupaj potovala po ZDA. Foto: Aleš Fevžer

Prve košarkarske korake je napravil pri Iliriji in se prek Slovana in Krke najprej prebil v najmočnejše evropsko tekmovanje, zdaj pa še v Ligo NBA. "Zelo sem vesel, da se je to zgodilo. Moje sanje so bile, da enkrat podpišem pogodbo v Ligi NBA, ampak to je šele začetek neke nove ere. Komaj čakam na ta preizkus in upam, da bom čim dlje ostal v tej ligi," je v pogovoru z Bošjanom Reberšakom za Val 202 povedal Zoran.

Letošnje poletje je bilo zanj naporno predvsem s psihološkega stališča. Poškodba pred začetkom reprezentančne akcije za svetovno prvenstvo mu je preprečila nastop na kakšnem taboru Lige NBA. Posledično je željan dokazovanja formo pilil v pripravah slovenske reprezentance. V Španiji je bil drugi najučinkovitejši slovenski igralec in hkrati precejšen zalogaj za Jureta Zdovca, ki je takole razlagal o pripravah in učinku 196 cm visokega igralca v slovenski reprezentanci: "Z Zoranom sem imel ogromno težav v pripravljalnem obdobju. Po tej poškodbi je bil zelo neučakan in ambiciozen. Vseskozi je skakal iz sistema. Ko je prišel Goran, je nekako lažje steklo. Potem je ujel formo in res odigral na vrhunski ravni."

Prva evropska bratska naveza v Ligi NBA
Zoran in Goran bosta tvorila prvo evropsko bratsko navezo v Ligi NBA. Zorana čaka izjemno močna konkurenca, saj je Phoenix pred začetkom nove sezone v klub zvabil Isaiaha Thomasa in hkrati podaljšal pogodbo z Ericom Bledsoem. Skupaj z Goranom bo omenjena trojica, ki je v zadnjih sezonah dosegala krepko čez 15 točk na tekmo, odvzela zajeten del minutaže tudi krilnim igralcem. Je z zastopnikom Filipovićem v pogodbo vključil tudi kakšno obljubo o minutaži? "Za kaj takega ne vem. Res je, da je konkurenca izjemna, ampak na treningu bom dal od sebe maksimum in si poskušal izboriti neko minutažo."

Z Goranom bosta prvič igrala v istem klubu
Odkup pgodbe bo Zorana Dragića in Sunse stal milijon dolarjev. Zoran bo od štiri milijone vredne pogodbe dobil izplačanih 3,5 milijona dolarjev. Kako so uskladili interese obeh klubov? "Dogovorili smo se tako, da smo oboji zadovoljni". Brata Dragić bosta, čeprav je med njima tri leta razlike, prvič združila moči v istem klubu. Bi to utegnila biti tudi oteževalna okoliščina predvsem v pričakovanjih Phoenixa? "Mislim, da to ne bi smela biti ovira. Zelo lepo bo spet združiti moči s svojim bratom, tako kot sva jih združila v reprezentanci. Upam, da bo tukaj še bolje, ker bova skupaj vse leto."

Zoran je včeraj že zapustil pripravljalni turnir v Carigradu, se odpravil v Španijo, od koder bo s svojo boljšo polovico odpotoval v dolino sonca, kot imenujejo predel Phoenixa v Arizoni.