V Lescah je od četrtka do nedelje tekmovalo 212 padalcev. Foto: BoBo
V Lescah je od četrtka do nedelje tekmovalo 212 padalcev. Foto: BoBo

Čeprav v petek zaradi slabega vremena ni bilo izvedenega nobenega skoka, so v soboto in nedeljo izvedli sedem od predvidenih osmih serij. Najbolj zadovoljni so bili Madžari, ki so slavili v najbolj prestižnih konkurencah, ekipno in med moškimi. Slovenska ekipa Elan je bila sicer dolgo časa v vodstvu, a so slovenski padalci v šesti in sedmi seriji naredili nekaj napak, kar jih je stalo najvišje stopničke.

Z zmago se je ves čas spogledovala tudi Maja Sajovic, ki je podobno kot ekipa Elan vodila do pete serije, v zadnjih dveh pa naredila dve manjši napaki, zaradi katerih je morala stisniti roko odlični Francozinji Deborah Ferrand.

Peter Balta in Roman Karun sta si razdelila tretje mesto, čeprav je tudi pri Karunu močno dišalo po zmagi, ki jo je tekmecem prepustil v zadnji seriji.

"S svojim skakanjem sem zelo zadovoljen, sploh zaradi rezultatov na treningu, ki niso bili na tej ravni. Tudi zavoljo ekipnega uspeha smo zadovoljni, saj so naši tekmeci trenirali precej več kot mi, kar se zagotovo pozna. Vremenski pogoji so bili vsekakor pisani nam na kožo, kajti v zadnjih dnevih smo trenirali na padalskem krogu, kjer se je vreme nenehno spreminjalo, vetra je bilo enkrat preveč, enkrat manj in to z vseh smeri, kar je bila za nas dodatna prednost, ker smo v vetru vajeni dosegati dobre rezultate," je ocenil Karun.

Padalce julija čakata dve tekmi svetovnega pokala, avgusta sta na sporedu dve svetovni prvenstvi, septembra pa še zaključek svetovnega pokala z dvema tekmama.

Ekipe: 1. CISM (Mad) - 36 cm, 2. Dukla 1 (Češ) - 43, 3. Elan (Karun, Ban, Salkič, Bečan, Sajovic), 5. Ptuj (Balta, Janžekovi, Vindiš, Kostanjevec, Čuš) - 70;

Moški: 1. Varga (Mad) - 4 cm, 2. Wiesner (Nem) - 4, 3. Balta, Karun - 5, 8. Salkič (vsi Slo) - 7;

Ženske: 1. Ferrand (Fra) - 8 cm, 2. Sajovic (Slo) - 12, 3. Schwertl (Avt) - 12.