Cristiano Ronaldo (na fotografiji s ponedeljkovega treninga v Lizboni) bo na svetovnem prvenstvu v Katarju kapetan Portugalske. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo (na fotografiji s ponedeljkovega treninga v Lizboni) bo na svetovnem prvenstvu v Katarju kapetan Portugalske. Foto: Reuters

Nizozemec naj bi jim zatrdil, da so šle kritike čez rob in da na Ronalda ne računa več. Predlagal naj bi jim, da ga v januarskem prestopnem roku poskušajo prodati, čeprav ne bi našli zamenjave zanj.

37-letni Portugalec je v nedeljskem intervjuju dejal, da se počuti izdanega, da ten Haga ne spoštuje in da lastnikom kluba ni mar za izide moštva. Ronaldo je v pogovoru med drugim omenil, da še nikoli ni govoril z družino Glazer oziroma lastniki iz ZDA.

V tej sezoni je bolj obrobna figura v ekipi Uniteda, pred kratkim so ga kaznovali, ker na tekmi proti Tottenhamu v igro ni želel vstopiti kot zamenjava. Dosegel je tri zadetke.

Sorodna novica Ronaldo se počuti izdanega: Izriniti me ne želi le ten Hag, ampak še dva ali trije drugi

"Družini Glazer ni mar za klub, gre jim le za denar"

Drugih odzivov kluba za zdaj še ni, v izjavah ostajajo previdni, zavedajo se, da bodo za Ronalda zaradi visoke plače, ki znaša približno 593.000 evrov na teden, težko našli kupca, a po zvezdnikovem javnem izbruhu razočaranja je videti, da v Unitedu nima več prihodnosti.

Rdeči vragi že pet let niso osvojili nobene lovorike, po mnenju Cristiana pa se bodo v prihodnjih dveh ali treh letih težko vrnili v vrh angleškega in evropskega nogometa. "Družini Glazer ni mar za klub, gre jim le za denar," je izjavil.

Nekateri so Ronalda sicer v zadnjem času povezovali z Bayernom, če bi se odrekel visoki plači, pa obstaja možnost, da se vrne v domači Sporting iz Lizbone.

Joao Mario: To ni dodaten pritisk

CR7 se je v teh dneh pridružil pripravam portugalske reprezentance pred svetovnim prvenstvom v Katarju. Joao Mario je na novinarski konferenci v Lizboni povedal, da ne verjame, da bi Ronaldov intervju lahko vplival na dogajanje v izbrani vrsti. "To ni dodaten pritisk. Vsi smo na velik pritisk navajeni, saj igramo v velikih klubih."

Joao Mario je tudi pojasnil, da je šlo pri čudnem rokovanju Ronalda in Bruna Fernandesa (soigralcev v klubu in reprezentanci) na ponedeljkovem treningu, ki je preplavilo družbena omrežja, le za šalo. "Napačno je bilo interpretirano, da nista več v dobrih odnosih. Bruno je bil pozen, eden izmed zadnjih, ki je prišel v slačilnico, Cristiano pa ga je vprašal, ali je prišel z ladjo. Ves dan sem preživel z njima in zagotavljam, da med njima ni težav," je dejal vezist Benfice.

Portugalska bo prvo tekmo odigrala prihodnji četrtek proti Gani. V skupini H sta še Urugvaj in Južna Koreja.