Veselje Neymarja z Luisom Suarezom po izenačenju na 1:1. Foto: Reuters
Veselje Neymarja z Luisom Suarezom po izenačenju na 1:1. Foto: Reuters
Marc-Andre ter Stegen
Marc-Andre ter Stegen je v prvem polčasu spravljal v obup domače nogometaše. Foto: EPA
Medhi Benatia
Medhi Benatia je v 7. minuti dosegel prvi zadetek na tekmi. Foto: Reuters
Thomas Müller
Thomas Müller je po zadetku za vodstvo Bayerna s 3:2 takole spodbujal soigralce. Foto: Reuters

Gostitelji so na Allianz Areni že v 7. minuti povedli. Po kotu je z glavo zadel Medhi Benatia, na katerega so branilci Barce v kazenskem prostoru povsem pozabili. Maroški branilec je dosegel svoj prvi gol v Ligi prvakov in napovedal razburljivo nadaljevanje.
Toda po četrt ure igre je vodilno moštvo La Lige hitro izenačilo. Po akciji Lionela Messija in Luisa Suareza je iz bližine zatresel mrežo Neymar. Podobno je bilo v 29. minuti, ko je Neymar po bliskovitem protinapadu in novi podaji Suareza še enkrat premagal Manuela Neuerja.
Lewandowski in Müller popravila vtis
Na nov zadetek je bilo treba počakati na drugi polčas, v katerem Suarez zaradi manjše poškodbe mišice ni igral. V 59. minuti je izid poravnal Robert Lewandowski, potem ko je po napaki Sergia Busquetsa do žoge prišel Xabi Alonso in jo podal Poljaku, ta pa je po spretnem preigravanju izigral Javierja Mascherana in na robu kazenskega prostora učinkovito sklenil akcijo.
V 74. minuti je za 3:2 iz podobnega položaja s polvisokim strelom zadel Thomas Müller. Do konca so Bavarci še nekajkrat zagrozili, a si res izrazite priložnosti niso več pripravili. Barcelona je tako brez težav zadržala skupno prednost in se osmič (prvič po letu 2011) uvrstila v finale, ki bo 6. junija na olimpijskem stadionu v Berlinu. Drugega polfinalista bo dal sredin obračun med Realom in Juventusom.
Izjemni ter Stegen
V prvem polčasu je ves čas "pokalo" na obeh straneh. Že v 5. minuti je imel lepo priložnost za goste Ivan Rakitić, a mu je nizek strel z nekaj metrov Neuer ubranil. Le nekaj trenutkov zatem je na drugi strani streljal Thiago Alcantara, a je žoga v gneči pred vrati v telo zadela Gerarda Piqueja.
Kar nekajkrat se je izkazal vratar Barcelone Marc-Andre ter Stegen. V 19. minuti je po odličnem poskusu Müllerja z glavo imenitno posredoval in izbil žogo, ki je letela v sam zgornji kot. Deset minut pozneje je po akciji Alcantare ubranil še en poskus Müllerja, takoj zatem pa je sledil drugi zadetek Barcelone.
Na pravem mestu je bil tudi v 27. minuti ob strelu Roberta Lewandowskega, v 38. minuti je čez prečko odbil lep poskus Bastiana Schweinsteigerja z glavo, minuto pozneje pa je Lewandowskemu v dveh poskusih ubranil še en strel, ko je žogo z roko ustavil na golovi črti. Žoga je delno že prečkala črto, a je bil mladi nemški vratar dovolj hiter, da je preprečil izenačenje. Na drugi strani Neuer ni dovolil veselja Messiju v 28. minuti.

Trenerja Pep Guardiola in Luis Enrique nista presenetila z začetnima postavama. Prvi je dal prednost Schweinsteigerju pred Mariem Götzejem.
Polfinale, povratna tekma:
Bayern - BARCELONA 3:2 (1:2) 0:3
70.000; Benatia 7., Lewandowski 59., Müller 74.; Neymar 15., 29.

Bayern: Neuer, Rafinha, Benatia, Boateng, Juan Bernat, Xabi Alonso , Lahm ( 68./Rode ), Thiago , Schweinsteiger ( 87./Javi Martinez), Müller ( 87./Götze), Lewandowski .
Barcelona: ter Stegen, Dani Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba, Rakitić ( 72./Mathieu), Busquets, Iniesta ( 75./Xavi), Messi, Suarez ( 46./Pedro ), Neymar.
Sodnik: Mark Clattenburg (Anglija)
V odebeljenem tisku je izid prve tekme.