Fraser Forster je izstopal ob predstavah v Ligi prvakov, v škotskem prvenstvu pa je postavil nov rekord nepremaganosti - 13 tekem oz. 1.256 minut brez prejetega gola. Foto: EPA
Fraser Forster je izstopal ob predstavah v Ligi prvakov, v škotskem prvenstvu pa je postavil nov rekord nepremaganosti - 13 tekem oz. 1.256 minut brez prejetega gola. Foto: EPA

Celtic je le sprejel tretjo ponudbo Southamptona, po kateri bo angleški reprezentančni vratar za 12,5 milijona evrov odškodnine iz Glasgowa odšel na južno obalo Anglije. Četrtina kupnine bo sicer pripadla Newcastlu, od koder je Forster pred dvema letoma prestopil v Celtic. Forster je že v soboto uspešno prestal zdravniški pregled, s čimer je bil prestop uradno potrjen.

Namesto Angleža v vratih Poljak
Tako Fraser Forster ne bo branil vrat Celtica v "playoffu" za skupinski del Lige prvakov, v katerem se bodo Škoti pomerili s slovenskim prvakom Mariborom. Prva tekma v Ljudskem vrtu bo v sredo, 20. avgusta, povratna pa šest dni pozneje na Celtic Parku v Glasgowu. Vratarsko mesto pri Celticu bo zdaj zasedel Poljak Lukasz Zaluska. Druga možnost je Škot Craig Gordon, ki pa zaradi hudih težav s koleni ni branil kar tri sezone!

Celtic je sicer obstal v Ligi prvakov na nenavaden način: v 3. predkrogu je grdo izgubil proti Legii s skupnih 1:6, a so poljski prvaki pri tem za nekaj minut povratne tekme zaigrali s suspendiranim igralcem. Uefa je drugo tekmo registrirala s 3:0 za Celtic, ki je nato napredoval po zaslugi gola v gosteh, saj je bilo v Varšavi 1:4!

Edini lev, ki ni zaigral v Braziliji
26-letni Fraser si je z dobrimi obrambami pri Celticu priigral mesto v reprezentanci Anglije, pri čemer je bil tretji vratar na preteklem svetovnem prvenstvu v Braziliji, kjer je bil na koncu sicer edini reprezentant, ki ni zaigral. Pri Southamptonu, ki je poleti za bogate odškodnine razprodal moštvo, bo sicer Fraser iz vrat najverjetneje izrinil ravno predhodnika pri Celticu, Poljaka Arturja Boruca. V Angliji se prvenstvo začne čez teden dni, Southampton pa v 1. krogu gostuje pri Liverpoolu v nedeljo, 17. avgusta.