Srečko Katanec se bo o primeru Kampl bolj razgovoril po tekmi z Anglijo. Foto: MMC RTV SLO
Srečko Katanec se bo o primeru Kampl bolj razgovoril po tekmi z Anglijo. Foto: MMC RTV SLO
Boštjan Cesar
Branilec Boštjan Cesar je najučinkovitejši slovenski strelec na zadnjih 10 tekmah. Foto: BoBo
Selektor Kozak se mora zateči k spremembam
"Odziv na vse dogodke boste slišali v sredo"
Cesarja razjezilo vprašanje o (ne)podpisih pod izjavo
Novinarska konferenca Katanca pred Slovaško

soboto ob 20.45 v Stožicah.

Reprezentanca je kvalifikacije za svetovno prvenstvo začela z remijem proti Litvi, zdaj jo čakata dve tekmi v Ljubljani, najprej bo v soboto gostila Slovaško, tri dni pozneje pa še Anglijo.

Cesar: Treba bo osvojiti več drugih žog
"Čaka nas boj na celotnem igrišču. Kdor bo osvojil več drugih žog, bo imel več pritiska," je odločen kapetan Boštjan Cesar, ki je izpostavil dobre priprave. "Na treningih smo vsi dali maksimum. Vsak, ki je dobil priložnost na treningu, jo mora zdaj izkoristiti. Osredotočeni moramo biti na Slovaško. Igramo proti favoritom. Pošteno moramo odigrati obe tekmi."

V videonovicah na desni strani si lahko ogledate razmišljanja Katanca in Cesarja pred sobotno tekmo v celoti!


Statistika jih ne slepi

Slovenski nogometaši v štirih obračunih proti Slovaški še niso izgubili. Cesar pravi, da jih ta statistika ne slepi: "Zaradi tega ni več sproščenosti. Statistika je dobrodošla, a v soboto je nova tekma, k nam prihaja nova Slovaška. Dokazali so, da igrajo fenomenalno. Upam, da bomo lahko tudi v soboto govorili, da smo ostali nepremagani."

"Zakaj se še vedno ukvarjamo s tem"?
Novinarji so seveda spraševali o vplivu odsotnosti Kevina Kampla, ki ga po lastnih besedah muči utrujenost. A Cesar o tem ni želel govoriti: "O Kevinu smo že veliko govorili. Ne bi več o tem govoril." Kapetan pa se je na vprašanje, ali za izjavo nogometašev stojijo prav vsi člani, ki so se zbrali na Brdu, dokaj jezno odzval: "Ne vem, kaj vam ni jasno? Ne razumem, zakaj se še vedno ukvarjamo s tem."

Hamšik je njihov vodja
Pred mikrofon je nato stopil selektor Srečko Katanec, ki je bil v uvodu kratek: "Priprave smo opravili, kot smo načrtovali. K sreči ni bilo novih poškodb, pripravljeni smo na tekmo." Na vprašanje, kako bo videti nova sredina igrišča, je bil skrivnosten: "To boste videli na tekmi, ne bi zdaj o tem. Fantje so delali vneto, atmosfera je dobra. Kako bo to videti, boste videli v soboto. Tekmec je kakovosten, prejema malo golov. Ne bo lahko, dobro stojijo na igrišču." Kot najnevarnejšega Slovaka je izpostavil Mareka Hamšika: "On je njihov vodja. Hamšik je generator, ki vodi igro. Imajo pa še več kakovostnih igralcev, ki dolga leta igrajo skupaj."

Omladič napredoval v nemški ligi
Prvi mož stroke je omenil dobro opravljene priprave, na katerih je izpostavil prispevek Dejana Trajkovskega in Bobana Jovića, navdušen pa je bil tudi nad napredkom Nika Omladiča, za kar je krivo igranje v drugi nemški ligi: "Presenetil me je v fizičnem smislu. Dobro je napredoval, sem pozitivno presenečen. Bundesliga mu je nekaj dala, napreduje."

Spoštuje Völlerjevo mnenje
Ob koncu konference je bil vprašan še o odzivu na komentarje Rudija Völlerja. Najprej sploh ni želel slišati, katere besede mu je legendarni Nemec namenil: "Ni mi treba niti povedati. Me ne zanima." Pozneje se je premislil, in ko je slišal povzetek Völlerjeve kritike, je povedal malo več o položaju okrog Kampla: "O. K., to spoštujem. Kar zadeva to situacijo, boste moj odziv slišali v sredo, ko bo vsega konec. Mislim, da vam bo nerodno, kakšno atmosfero ste naredili s Kamplom. Ne bi več ... Ni pravi trenutek, potem vam bom povedal par stvari, ne bo ravno fajn."

Kvalifikacije za SP, skupina F, sobota ob 18.00:
ANGLIJA - MALTA (prenos TV SLO 2)

Ob 20.45:
SLOVENIJA - SLOVAŠKA (prenos TV SLO 2)
ŠKOTSKA - LITVA

Lestvica:                           
ŠKOTSKA             1  1 0 0  5:1  3
ANGLIJA             1  1 0 0  1:0  3
LITVA               1  0 1 0  2:2  1
SLOVENIJA           1  0 1 0  2:2  1
SLOVAŠKA            1  0 0 1  0:1  0
MALTA               1  0 0 1  1:5  0
 
Selektor Kozak se mora zateči k spremembam
"Odziv na vse dogodke boste slišali v sredo"
Cesarja razjezilo vprašanje o (ne)podpisih pod izjavo
Novinarska konferenca Katanca pred Slovaško