Zlatko Dedić je bil deset minut pred koncem tekme blizu zmagovitemu zadetku. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Zlatko Dedić je bil deset minut pred koncem tekme blizu zmagovitemu zadetku. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Odmevi po remiju Slovenije s Škotsko
Stojanović še vedno čaka na prvo zmago

Koprčan, ki je po poškodbi Tima Matavža in virozi Zlatana Ljubijankića zasedel mesto v napadu slovenske nogometne reprezentance, je deset minut pred koncem po lepi akciji z Daretom Vršičem le za malo zgrešil vrata in zamudil priložnost, da bi na domačem stadionu dosegel zmagoviti zadetek.
Korak naprej
"Mogoče se nisem odločil za pravi kot. Če bi streljal v drugi kot, bi bilo mogoče bolje. Z malo sreče pa bi lahko šla tudi tista žoga noter. Škoda, predvsem mi je žal zaradi ekipe, saj bi s tem zadetkom najbrž zmagali," je pojasnil.

Dedić je škotsko preizkušnjo označil kot pozitivno: "Mislim, da smo naredili korak naprej. Z malo sreče bi lahko tudi zmagali. Nismo še tisti pravi, to je očitno, a danes so se že videle stvari, ki jih je selektor zahteval od nas. Gremo po tej poti naprej. Zdaj telesna pripravljenost še ni na pravi ravni, nekaj igralcev še ne igra v svojih klubih. Nekatere stvari pa moramo še izboljšati na treningih. Delali bomo na tem."

Birsa: Hočemo igrati nogomet
Med tistimi, ki v klubu zelo malo igra, je Valter Birsa. Šempetrčana je že v 3. minuti sijajno zaposlil Josip Iličić, nato je gostujočega vratarja preizkusil še z dobro izvedenim prostim strelom. "Pričakoval sem, da me bo obrambni igralec poskušal ustaviti, žogo sem si podal naprej in jo z desno nogo slabše zadel. A zame je pomembno že to, da sem se znašel v priložnosti. Tudi goli bodo prišli," je opisal pripetljaj z začetka tekme.

Primorcu nekaj novosti v vezni vrsti ni povzročalo težav. "Ni nekih skrivnosti, točno vemo, kdo se kako giblje. Mislim, da je dobro funkcioniralo. Hočemo igrati nogomet, priti do gola z uigranostjo in nekako zmesti tekmeca. Nekaj novosti na treningih sicer je, Slaviša da mogoče več pozornosti prekinitvam. Tako kot Matjaž Kek pa želi, da igramo nogomet. Mislim, da je to edino prav." Birsa je igral do 61. minute, ko ga je zamenjal Haris Vučkić: "Že v prvem polčasu me je malo "zategnil" adduktor, potem se je bolečina malo povečala, zato nisem želel tvegati."

Ne sme si dovoliti še ene takšne sezone
Nekaj fizičnih težav je verjetno tudi posledica zelo skope minutaže v Genoi. "Normalno je, da s svojim statusom nisem zadovoljen. Pričakoval sem, da se bodo zadeve med zimskim prestopnim rokom drugače razpletale, toda zgodilo se je, da sem ostal tu. Kot kaže, ni bilo dovolj interesa, da bi me prodali. Tri mesece je treba še oddelati, poskušati osvojiti čim več igralnih minut, potem pa bomo videli. Ne smem si dovoliti, da se mi ponovi še ena takšna sezona. Nekaj podobnega sem sicer prebrodil že v Sochauxu. Pomembno je, da ti v takšnih trenutkih ob strani stoji družina. Danes sem dokazal, da moja forma ni razlog za to, da v Genoi ne igram. Dobro vem, česa sem sposoben. Za piko na i je manjkal samo zadetek," je na to temo povedal slovenska desetica.

Tudi Boštjan Cesar se je na zadnjih tekmah znašel na klopi Chieva. Toda ni razloga za skrb, pravi, saj je pri klubu iz Verone začel kar 55 od zadnjih 60 tekem. Škoti so ga malo presenetili s tem, ker so spustili žogo in igrali po tleh: "To ni več tipična škotska igra, kot so jo poznali šest, sedem let nazaj, ko smo že igrali proti njim, čeprav so še vedno izredno močni v skoku."

Brečko odločitve Novakovića ne želi komentirati
Brečko je bil med najboljšimi v slovenski reprezentanci. Podal je za vodilni zadetek Andraža Kirma v 33. minuti. "Pomembno je bilo, da smo povedli. Žal smo nato pred koncem polčasa dobili izenačujoči zadetek. Škoda, ker nismo zdržali do odmora. Mislim, da bi potem zmagali, saj smo bili boljši. Potrebujemo še kakšno tekmo in verjamem, da se bomo dobro uigrali. Škoti so bili dober preizkus, saj so reprezentanca z veliko tradicijo," je dejal legionar iz Nemčije.

Na vprašanje, ali se je kaj pogovarjal s soigralcem pri Kölnu Milivojem Novakovićem o njegovi reprezentančni upokojitvi, je odvrnil le, da ni pravi naslov za ta vprašanja in dodal: "Je super igralec in ga bomo pogrešali, a njegova odločitev ni stvar, ki bi jo jaz lahko komentiral."

Slovenijo do septembrskega začetka kvalifikacij za SP 2014 čakata še dve prijateljski tekmi. Konec maja se bo v Avstriji pomerila z Grčijo, avgusta pa doma z Romunijo.

Odmevi po remiju Slovenije s Škotsko
Stojanović še vedno čaka na prvo zmago