Domžalčani so napravili velik korak proti tretjemu pokalnemu finalu. Foto: www.alesfevzer.com
Domžalčani so napravili velik korak proti tretjemu pokalnemu finalu. Foto: www.alesfevzer.com
Domžale Krka
Domžalčani so oblegali vrata Krke. Foto: BoBo
Domžale gladko opravile s Krko
Veljko Batrović zapečatil usodo Krke
Ivan Firer mojstrsko zadel za vodstvo Domžal

Domžalčani so bili pričakovano vseskozi precej boljši nasprotnik (posest žoge - 70:30), a so odpor gostov strli "šele" v 57. minuti, ko je zadel Ivan Firer.

Mojstrovina Firerja za 1:0
Jure Balkovec
je z desne strani poslal predložek v kazenski prostor, kjer je Firer mojstrsko - z Denisom Cerovcem "na hrbtu", žogo v loku preusmeril čez vratarja Darka Marjanovića.

Po prečki Žinka Batrović na pravem mestu
Drugi zadetek so varovanci Simona Rožmana dosegli v 83. minuti. Večino dela je opravil Luka Žinko, ki je zadel prečko, žoga se je odbila do Veljka Batrovića, ta pa jo je z nekaj metrov poslal v nebranjeni del mreže.

Prečki Balkovca in vratnica Ožbolta
Zmaga Domžal bi bila lahko še višja, a je Balkovcu veselje dvakrat preprečila prečka (65., 78. minuta), medtem ko je Alen Ožbolt že v prvem polčasu stresel desno vratnico. Povratna tekma bo v torek, 11. aprila, ob 16.30 v Novem mestu.

V sredo ob 20.15 se bosta v derbiju pomerila Olimpija in Maribor.

POKAL SLOVENIJE

POLFINALE, prvi tekmi

DOMŽALE - KRKA 2:0 (0:0)
500; Firer 57., Batrović 83.

Domžale: Milić, Vetrih, Volarič (79./Žinko), Širok, Blažič, Balkovec, Dobrovoljc, Matjašič (66./Batrović), Ožbolt (46./Firer), Repas, Husmani.

Krka: Marjanović, Drnovšek, Bedek (62./Kostanjšek ), Cerovec, Jurečič (46./Horžen ), Mojstrović, Trščinar (32./Florjanc), Dežmar, Slunjski, Puklin , Kambič.

Sodnik: Bojan Mertik (Odranci)

Povratna tekma bo 11. aprila ob 16.30.


Sreda ob 20.15:
OLIMPIJA - MARIBOR

Povratna tekma bo 12. aprila ob 17.15.

Prenos na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

Finale bo 31. maja v Kopru.


Maribor mora plačati 1.800 evrov kazni
Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj je izrekel kazni po 26. in 27. krogu. Največ dela je imel z Mariborom, ki bo moral zaradi neprimernega obnašanja navijačev na dveh tekmah plačati skupno 1.800 evrov. Po tekmi 26. kroga (Radomlje) je Maribor dobil globo 950 evrov zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev, prižiganja bakel na tribuni ter predkaznovanosti, za tekmo 27. kroga pa je sodnik izrekel kazen 850 evrov zaradi znova nešportnega in neprimernega vedenja navijačev in poškodb opreme v sanitarijah.

Domžale gladko opravile s Krko
Veljko Batrović zapečatil usodo Krke
Ivan Firer mojstrsko zadel za vodstvo Domžal