Manchester City je obe tekmi končal le z deseterico. Na prvi tekmi je bil izključen Martin Demichelis, v sredo pa Pablo Zabaleta. Foto: Reuters
Manchester City je obe tekmi končal le z deseterico. Na prvi tekmi je bil izključen Martin Demichelis, v sredo pa Pablo Zabaleta. Foto: Reuters
Ruben Cousillas
Ruben Cousillas je že 15 let pomočnik Manuela Pellegrinija. Foto: EPA
Dani Alves in Andres Iniesta
Andres Iniesta je zrežiral odločilni zadetek Danija Alvesa. Foto: Reuters
Lionel Messi
Lionel Messi je prikazal eno najboljših predstav v letošnji sezoni. Foto: EPA


Bosanski napadalec je ob odmoru zamenjal nerazpoloženega Sergia Agüera in takoj poživil igro. Pri vodstvu Barce z 1:0 je četrt ure pred koncem padel v kazenskem prostoru, potem ko ga je Gerard Pique podrl od zadaj. Sodnik Stephane Lannoy se ni odločil za najstrožjo kazen. Pablo Zabaleta je izgubil živce in zaradi ugovarjanja prejel še drugi rumeni karton.
"Vsekakor me je Pique zadel, to je čista enajstmetrovka. Težko je zmagati na Camp Nouu, če je sodnik tako na strani Barce. Izpadli smo iz Pokala FA in iz Lige prvakov, zdaj moramo vse sile usmeriti v Premier ligo, kjer je še vse mogoče," je za televizijsko postajo Sky izjavil Džeko, ki je z glavo podal za izenačenje Vincenta Kompanyja v predzadnji minuti. City bi nato potreboval še dva zadetka, a je Dani Alves razblinil vse dvome v sodnikovem dodatku (2:1).

Kompany: Naš čas bo še prišel
"To je bila čista enajstmetrovka. Džeko je bil v položaju za strel, ko mu je Pique spodnesel nogo. Porabili smo vso energijo, imeli smo kar nekaj lepih priložnosti. Že prej bi morali zadeti, kar bi pomenilo, da bi srečanje potekalo popolnoma drugače. Na obeh tekmah ni bilo velikih razlik med ekipama, mi pač nismo unovčili svojih priložnosti. Proti tako kakovostnemu tekmecu se to maščuje. To je bila šele naša tretja sezona v Ligi prvakov, naš čas bo še prišel," je dodal Kompany.
Večni pomočnik stopil na veliko prizorišče
Srečanje je s klopi vodil Pellegrinijev pomočnik Ruben Cousillas. "Odigrali smo zelo dobro tekmo proti močnemu tekmecu. Morali bi zadeti pri izidu 0:0. Po navadi igramo z dvema napadalcema, a Barca ima izjemno močno sredino, zato smo morali okrepiti vezno linijo. Mislim, da to ni vplivalo na končni izid," je pojasnil 56-letni Argentinec, ki je med letoma 1977 in 1987 stal v vratih San Lorenza. Še najbolj ga skrbi poškodba mišice Kuna Agüera, saj ima City zelo težak razpored v angleškem prvenstvu, kjer se je tehtnica v zadnjem mesecu nagnila na stran Chelseaja.
Barca stalni član elitne osmerice v Evropi
Barcelona se je sedmič zapored prebila v četrtfinale Lige prvakov. S tem je izenačila rekord Manchester Uniteda (1997-2003) in madridskega Reala (1998-2004), a v letošnji sezoni vendarle ni vse tako sanjsko v taboru katalonskega velikana. Po zelo slabih predstavah v Primeri division se je stolček zamajal Gerardu Martinu. Vodstvo kluba mu je izreklo polno podporo in zatrdilo, da do konca sezone ne bodo zamenjali trenerja.
Zelo pomemben bo "el clasico" naslednjo nedeljo na stadionu Santiago Bernabeu v Madridu. Real ima štiri točke prednosti in igra sijajno v zadnjem obdobju, že remi pa bi verjetno zadostoval kraljevemu klubu, ki ima nato zelo ugoden razpored.
Martino: S tako igro lahko premagamo vse
"S skupnim izidom 4:1 smo izločili ekipo, ki ima odlične posameznike in deluje kot pravo moštvo. Vsekakor bi lahko City prišel precej dlje v Ligi prvakov. S tako igro lahko premagamo vsako ekipo. To ni bil lahek teden za nas, s to zmago smo dobili nov zalet. Pripravljeni smo na četrtfinale, ne glede na tekmeca lahko napredujemo. Tudi v prvenstvu še ni vse izgubljeno, čeprav usoda ni več popolnoma v naših rokah," je optimističen 51-letni strateg iz Rosaria, ki je bil na tekmi v sredo elegantno oblečen, kar sicer ni ravno značilno zanj.
Xavi: Messi naredi razliko na takih tekmah
Katalonski novinarji niti slučajno niso naklonjeni Martinu, zato so tudi igralce po tekmi spraševali o trenerju. Xavi je le odkimal z glavo in dejal, da se na tako raven ne bo spuščal. Kapetan je bil zelo zadovoljen s predstavo: "Vseskozi sem imel zelo dober občutek na igrišču. Messi je igralec, ki naredi razliko na takih tekmah. Tudi City je imel nekaj priložnosti, saj ima močno ekipo. Težko je igrati vseh 90 minut v istem ritmu, a tokrat smo bili boljši."

Raulov rekord lahko pade že letos
Po nekaj slabših predstavah v španskem prvenstvu se je že usulo nekaj kritik na račun Lionela Messija, ki pa je bil tokrat najboljši igralec. Dosegel je že 67. zadetek v Ligi prvakov in le še štirje mu manjkajo do rekorda Raula.
"Zavedali smo se, da bo tudi na povratni tekmi treba zadeti, če hočemo imeti mirnejše nadaljevanje. City ima odlične napadalce. Mislim, da nikoli nismo bili v nevarnem položaju, vseskozi smo nadzorovali potek srečanja. Znova smo videli pravi obraz Barcelone, ki si ga vsi želimo videti, izločili smo zelo neugodnega nasprotnika," je poudaril argentinski velemojster, ki je vodilni zadetek dosegel z zunanjim delom levice.

"V soboto v Valladolidu nismo igrali dobro. Ne vem, ali je bila kritika medijev prevelika. Temu ne posvečamo veliko pozornosti, sami znamo oceniti svojo igro. Tokrat smo v pravem trenutku prikazali dobro igro," je še dodal Messi, ki se zaveda, da spodrsljajev do konca sezone ne sme biti več.