Daniel Sturridge je proti Walesu rešil Angleže v sodnikovem podaljšku. Marcus Rashford bo svojo priložnost čakal na klopi. Foto: Reuters
Daniel Sturridge je proti Walesu rešil Angleže v sodnikovem podaljšku. Marcus Rashford bo svojo priložnost čakal na klopi. Foto: Reuters
Gareth Bale
Gareth Bale je zadel na obeh tekmah Walesa, obakrat s prostega strela. Foto: Reuters

Ta se bo danes končala z obračunoma Anglija - Slovaška in Rusija - Wales.

Angleži in Slovaki so se doslej pomerili štirikrat, vselej pa so slavili Otočani. Selektor Roy Hodgson naj bi Waynu Rooneyju namenil počitek in namesto njega v zvezno vrsto poslal Liverpoolovega Jordana Hendersona. Do zamenjav naj bi prišlo tudi pri desnem in levem bočnem branilcu. Namesto Kyla Walkerja in Dannyja Rosa naj bi začela Nathaniel Clyne in Ryan Bertrand. Tudi napadalni dvojec naj bi bil nov. Priložnost v začetni enajsterici naj bi odbila strelca zadetkov proti Walesu Jamie Vardy in Daniel Sturridge.

Kombinatorika oz. kaj je treba vedeti za večerni ponedeljkovi tekmi?

- Anglija gre v osmino finala s točko, z zmago nad Slovaško pa osvoji skupino B. V primeru poraza bo v najslabšem primeru tretja s 4 točkami, kar naj bi zadostovalo za izločilne boje.

- Wales napreduje z zmago nad Rusijo. Če Anglija ne bo izgubila, bo za 2. mesto dovolj točka. Ob angleškem porazu in remiju Valižanov bo Wales zaradi medsebojnega poraza tretji in bo upal na uvrstitev v izločilne boje s 4 točkami.

- Slovaška se z zmago nad Anglijo uvrsti v osmino finala in osvoji skupino, če Wales prav tako ne bo slavil. Za 2. mesto je Slovakom dovolj tudi točka v primeru zmage Rusije. Če pa bo Slovaška izgubila in Rusija slavila, bo za Hamšika in kolege konec Eura.

- Rusija samo z zmago nad Walesom ohranja možnosti za napredovanje, pri čemer bi imeli na 3. mestu štiri točke. Samodejno igranje osmine finala Rusom prinaša zmaga ob sočasnem porazu Anglije, kjer bi nato odločala razlika v golih, doseženi goli, točke ferpleja in na koncu Uefina lestvica.

Ena tekma na TV-ju, druga na računalniku, tablici, telefonu
Ob 21. uri, ko se bosta sočasno začeli tekmi v St. Etiennu in Toulousu, se obeta napet boj do zadnjega. Prenos tekme Anglija - Slovaška bo na TV SLO 2, na spletnem MMC TV-ju pa boste s komentatorjem lahko spremljali dvoboj Rusije in Walesa.

SKUPINA B, Saint Etienne
Ponedeljek ob 21.00 (prenos na TV SLO 2):
SLOVAŠKA - ANGLIJA
Verjetni postavi:
Slovaška: Kozačik, Pekarik, Škrtel, Durica, Hubočan, Pečovsky, Kučka, Hamšik, Mak, Weiss, Duda.
Anglija: Hart, Clyne, Cahill, Smalling, Bertrand, Dier, Alli, Henderson, Lallana, Sturridge, Vardy.
Sodnik: Carlos Velasco Carballo (ŠPA)


SKUPINA B, Toulouse
Ponedeljek ob 21.00 (prenos na MMC TV):
RUSIJA - WALES
Verjetni postavi:
Rusija: Akinfejev, Smolnikov, V. Berezucki, Ignaševič, Ščenikov, Neustädter, Glušakov, Kokorin, Šatov, Smolov, Dzjuba.
Wales: Hennessey, Chester, A. Williams, Davies, Gunter, Taylor, Allen, Edwards, J. Williams, Ramsey, Bale.
Sodnik: Jonas Eriksson (Švedska)

Lestvica:                           
ANGLIJA            2  1 1 0  3:2   4
WALES              2  1 0 1  3:3   3
SLOVAŠKA           2  1 0 1  3:3   3
RUSIJA             2  0 1 1  2:3   1