Slovenci so na Marakani trenirali dobro uro, Matjaž Kek pa je zahteval maksimalno zavzetost. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Slovenci so na Marakani trenirali dobro uro, Matjaž Kek pa je zahteval maksimalno zavzetost. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Matjaž Kek in Robert Koren
Kek na novinarski konferenci ni kazal posebno dobre volje, kar je po slabem začetku kvalifikacij tudi razumljivo. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Tik pred treningom Slovenije je na stezi trenirala privlačna športnica, ki je pritegnila precej pogledov Kekovih varovancev. Upajmo, da jim bo to še dvignilo motivacijo pred torkovo tekmo. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Nogometaši že trenirali na Marakani

"Dali so nam ogromno in tudi oni so tista energija, ki jo bomo poskušali izkoristiti," je na novinarski konferenci pred torkovim spektaklom na Marakani, tekmo med Slovenijo in Srbijo, poudaril slovenski selektor. V glavnem mestu Srbije naj bi bilo jutri kar okoli tri tisoč "janezev", veliko avtomobilov s slovensko registracijo je bilo na poti ob trasi nekdanje Ceste bratstva in enotnosti videti že danes.

"Držati žogo čim več časa v svoji posesti"
Na igrišču kakšnega bratstva gotovo ne bo, saj ne gre za prijateljsko tekmo, niti za običajno kvalifikacijsko, temveč za obe reprezentanci izjemno pomemben obračun. Slovenija bo po porazu proti Severni Irski iskala točko ali kar vse tri, s čimer bi petkov spodrsljaj hitro "arhivirala".

Kek napoveduje pogumno igro. "Slovenija še nikoli pod mojim vodstvom ni igrala tiste čisto zaprte zgodbe. Naša želja je držati žogo čim več časa v svoji posesti in biti nevaren za gol. Prepustiti pobudo Srbom, ki so tako indivudalno kvalitetni, bi bil samomor," je dejal Mariborčan. V četrtek bo praznoval 49. rojstni dan in z ugodnim izidom bi si ga gotovo polepšal.

Iličič se je zaletel v vratnico
Danes je 26 let dopolnil Andraž Kirm, ki so mu soigralci na letalu zapeli "Vse najboljše!". V sivi Beograd (v torek bo vreme lepše) so prispeli nekaj po 13. uri in se nastanili v luksuznem hotelu Hyatt. Pet ur pozneje sta pred novinarje stopila Kek in kapetan Robert Koren.

Zvečer je na Marakani treniralo vseh 22 nogometašev, tudi Marko Šuler, ki je imel v zadnjem času veliko težav s poškodbo. Pričakovati pa je, da bo v obrambi ob Boštjanu Cesarju znova začel Matej Mavrič. Kek se bo o začetni enajsterici odločil v torek dopoldne, ni pa želel namigniti, ali morda pripravlja kakšno spremembo v primerjavi z zasedbo, ki je pred tremi dnevi pritekla na zelenico Ljudskega vrta.
Eden najbolj vročih rezervistov Josip Iličič je s treninga odšepal s povitim kolenom, ker se je v zadnjih sekundah zaletel v vratnico, upati pa je, da ne gre za kaj hujšega. Z nesrečnim dogodkom so bržkone po vodi splavali njegovi upi, da bi za reprezentanco prvič igral od začetka.

"Reakcija fantov je bila dobra"
"Prihajamo v goste enemu izmed favoritov v naši skupini. Na Marakani je Srbija vedno favorit. Naš cilj je, da poskušamo odgovoriti z našo igro in priti do ugodnega rezultata. Po porazu nam ne more biti vseeno, a reakcija fantov je bila dobra. To je njihov karakter. Zavedamo se tega, vsi smo dovolj samokritični, čeprav nekateri v to ne verjamejo. Pozitiven rezultat je naša želja, tako kot vselej. Tudi ko smo gostovali na Wembleyju, je bilo tako," je dodal Kek. Igranje na "balkanskem Wembleyju", kot se je sam izrazil, bo za vse privilegij, spodbuda in motiv.

Ena izmed težav v petek je bila slaba realizacija. Prvi mož slovenske stroke je omenil, da so na treningu poskušali to popraviti in da Slovenija ima igralce, ki znajo zadevati, kot so zadevali v preteklosti. "Mogoče je pritisk malo večji, a brez tega v športu ne gre. Na tej tekmi lahko samo pridobimo. Predstaviti se moramo v dobri luči, odigrati dobro tekmo. Omenjati kogar koli od posameznikov v srbski ekipi bi bilo podcenjujoče do drugih, saj so vsi izvrstni. Gojimo spoštovanje do tekmeca, a gotovo nismo prišli v Beograd z belo zastavo. Ne poznam nikogar, ki ga vzdušje na takšem stadionu ne bi poneslo."

Koren: Vedno smo se znali pobrati
Koren je poudaril, da je vzdušje v ekipi še vedno "super": "Proti Severni Irski rezultatsko nismo bili uspešni. Jutri bomo poskušali stvari, ki so bile slabe, izpeljati bolje, tiste dobre pa obdržati. To bo drugačna in težka tekma. Trenirali smo kvalitetno in na tekmo bomo pripravljeni maksimalno. Igralci še naprej bodrimo drug drugega. Poskušali bomo igrati svojo igro, da bo žoga hitro tekla. V nogometu so vzponi in padci. Prišle so kritike, a imamo izkušnje, da tudi ko nam ni šlo, smo se vedno znali pobrati. Po petkovem porazu smo bili razočarani, a smo hitro strnili vrste in gledamo naprej."
Tekmo si boste v torek ob 20.30 lahko ogledali na TV Slovenija 2.
Iz Beograda

Nogometaši že trenirali na Marakani