Jan Oblak z odličnimi predstavami v golu navdušuje nogometne poznavalce. Foto: Reuters
Jan Oblak z odličnimi predstavami v golu navdušuje nogometne poznavalce. Foto: Reuters

Oblak, ki je nogometno pot začel pri Olimpiji, je kariero nadaljeval pri Benfici, katere član je bil med letoma 2010 in 2014, nato se je odločil preizkusiti v španski La Ligi, ko je podpisal za Atletico iz Madrida. V obrazložitvi so v reviji zapisali, da je imel 23-letnik po prestopu iz Benfice v Atletico solidno prvo sezono, v naslednji pa mu je trener Diego Simeone le zaupal mesto prvega vratarja, kar se je rdeče-belim obrestovalo.

Med drugim so prav Oblakove obrambe pripomogle, da se Atletico letos še vedno bori za naslov španskega prvaka, dobro pa mu kaže tudi v Ligi prvakov, kjer bo prek Bayerna iskal mesto v finalu tega tekmovanja.

Ob Oblaku so se v idealno enajsterico do 23 let uvrstili še Hector Bellerin (Arsenal), Marquinhos (Paris Saint Germain), Raphael Varane (Real Madrid), David Alaba (Bayern München), Marco Verratti (Paris Saint Germain), Paul Pogba (Juventus Torino), Philippe Coutinho (Liverpool), Paulo Dybala (Juventus), Harry Kane (Tottenham) in Anthony Martial (Manchester United).